Pähkinätön limettipiiras

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

Pähkinätön limettipiiras

 

Raikas, kermainen, helppo ja herkullinen. Näillä sanoilla kuvaisin tämänpäiväistä – pähkinätön limettipiiras -reseptiäni, joka julkaisin ensimmäistä kertaa SuperLemon-blogissani vuoden alussa. Piiraat ovat suussa sulavia, eivätkä sisällä lainkaan pähkinöitä tai siemeniä. Avokado tuo kauniin värin ja ihanan koostumuksen kun taas limetti raikastaa ja maustaa herkun. Aavistus raakakaakaota pohjassa tekee pohjasta ihanan. Voit kuitenkin valmistaa piiraan myös ilman kaakaopavun paloja lisäämällä kookoksen määrää. Kokonaisuus on samettinen, kevyt ja sopivasti makea. Voit koristella piiraat kookoslastuilla, vaikka limetinkuoriraasteella tai vaikkapa syötävillä kukilla. Nämä herkut ovat gluteenittomia, maidottomia, munattomia ja valmistettu ilman valkoista sokeria. Vegaanisen siitä saat vaihtamalla hunajan esimerkiksi vaahterasiirappiin – tämä vihreä herkku sopii siis monelle.

 

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

 

Kesä on saattanut tuoda mukanaan muutaman ylimääräisen kesäkilon, joten terveelliset herkut ovat nyt hyvä valinta nautiskeluun. En usko tiukkoihin dieetteihin tai ehdottomuuteen, vaan parempiin valintoihin. Olen sitä mieltä, että painonpudotukseenkin tarvitaan energiaa, eikä kituuttaminen tai ehdoton kieltäytyminen tuo pysyvää muutosta – päinvastoin se saa meidät himoitsemaan kiellettyä hedelmää entistä enemmän. Tällä viikolla alkanut Balanssi-valmennus tarjoaa mahdollisuuden pysyvään muutokseen, sillä muutos tapahtuu sisältäpäin ja myös tunnetasolla. Tämä herkkuresepti on täynnä ravinteita ja jos haluat keventää piiraita vielä lisää, voit vaihtaa hunajankin laadukkaaseen steviaan. Täytteessä oleva koivusokeri auttaa alkalisoimaan kehoa, eikä aiheuta valkoisen sokerin kaltaista koukuttavaa reaktiota.

 

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

 

Pähkinättömät limettipiiraat on raakakakkuja, jotka on helppo valmistaa. Ei tarvitse myöskään odottaa pähkinöiden tai siemenien liotusta, joten voit valmistaa näitä hetken mielijohteesta. Hiukan malttia tulee olla, jotta täyte ehtii hiukan tekeytyä, mutta pikku odotus palkitaan. Kookoskermavaahto tai tuoreet marjat ovat myös täydellinen pari piiraan kaveriksi. Voit valmistaa myös yhden ison piiraan, mutta koska täyte on pehmeää, suosittelen pienempien vuokien käyttämistä. Lopputulos kahvipöydässä on kauniimpi. Voit myös tehdä useita pieniä annosvuokia.

Ainakin omassa herkkupöydässäni tällä piirakalla on paikkansa. Toivottavasti kokeilet ja nautit.

Herkullista keskiviikkoa!

Iloa ja valoa,
Karita

 

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

Pähkinätön limettiraakapiiras

(kolme pientä piirasta)

Pohja
3,5 dl kookoshiutaleita (Urtekram)
1 dl raakakaakaonibsejä
10–12 medjool-taatelia
2–3 rkl vettä
1/2 tl jauhettua vaniljaa
Ripaus laadukasta suolaa

Täyte:
3–4 kypsää avokadoa koosta riippuen (poista kivi)
3 rkl kookosöljyä sulana
3–4 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
2 limetin mehu (jos käytät luomulimettejä, voit myös raastaa hiukan kuorta mukaan)
1/2 dl xylitoli
Ripaus suolaa

Valmista ensin pohjan taikina prosessoimalla kaikki pohjan raaka-aineet monitoimikoneessa. Lisää vettä taateleiden kosteuden mukaan. Taikinan tulisi tarttua sormilla puristettaessa yhteen.
Painele irtopohjaisiin tai silikonisiin (noin 10 cm) vuokiin ja siirrä pakastimeen.
Tee täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet blenderissä, sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa silkkisen tasaiseksi. Tarkista maku.
Lusikoi täyte vuokiin pohjien päälle ja laita jähmettymään tunniksi tai pariksi pakastimeen tai jääkaappiin.
Nauti limettipiiras suoraan jääkaapista tai jos olet pakastanut sen, anna sulaa jääkaapissa noin tunnin verran ja nauti.
Limettipiiras säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja sen voi siis myös pakastaa.

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *