Nopea, yksinkertainen ja helppo raakasuklaafudge

 

Iskeekö herkkuhimo yllättäin tai laiskottaa ja haluat jotakin hyvää – nopeasti ja helposti. Siinä tapauksessa nopea, yksinkertainen ja helppo raakasuklaafudge on täydellinen resepti juuri sinulle. Muutama minuutti ja raaka-aine riittävät. Herkku on vegaaninen, ilman valkoista sokeria valmistettu, pähkinätön, gluteeniton ja täynnä antioksidantteja sekä ravinteita. Voit muokata sitä esimerkiksi lisäämällä ripauksen pikakahvijauhetta, jolloin saat mokkasuklaafudgen.

Et tarvitse myöskään erikoisia välineitä – kulho, haarukka ja leivinpaperi riittävät. Huippua eikö totta! Koska raaka-ainieta ei ole montaa, on niiden maulla ja laadulla iso merkitys. Panosta siis laadukkaaseen raakakaakaoon, hunajaan ja kookosöljyyn. Voit halutessasi käyttää kookosöljyn tilalla raakakaakaovoita, jolloin koostumuksesta tulee hiukan kovempaa ja maku on vieläkin suklaisempi.

Tämä on pikaherkkua parhaimmillaan! Voit muokata pienillä muutoksilla siitä juuri toiveittesi mukaista.

Toivottavasti tykkäät tästä yhtä paljon kuin minäkin!

Iloa ja hyvää oloa!
Karita

nopea-yksinkertainen-ja-helpporaakasuklaafudge

 

Nopea, yksinkertainen ja helppo raakasuklaafudge

 

3–4 rkl kookosöljyä (sulatettuna)

1 dl raakakaakaojauhetta

2–4 rkl kookosnektaria, vaahterasiirappia tai hunaja

ripaus laadukasta suolaa (ei välttämätön)

jauhettua vaniljaa

P.S. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös 1–2 tl jauhettua kahvipapua, jolloin saat kahvin makuisen suklaafudgen.

Välineet:

Kulho, haarukka tai lusikka ja leivinpaperia.


Ohje:

 

Sulata kookosöljy esimerkiksi vesihauteessa. Kaada kulhoon ja sekoita joukkoon loput ainekset. Sekoita, tarkista maku ja annostele leivinpaperille. Käännä toinen puoli leivinpaperista päälle ja litistä noin sentin paksuiseksi levyksi paperin väliin. Taittele myös päädyt. Voit hyvin kaataa massan myös esimerkiksi pakasterasian pohjalle ja tasoittaa pinnan lusikalla.

Siirrä sitten pakastimeen pariksi minuutiksi, leikkaa paloiksi ja nauti.

 

Julkaisin reseptin ensimmäisen kerran Raakaa ja makeaa -kirjasssani. Siihen ja muihin kirjoihini pääset tutustumaan täältä.

kuvat: Karita ja Ulla-Maija Lähteenmäki

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *