MITÄ VALITSET ?

 mita_valitset

 

Mitä valitset kun heräät ja uusi päivä aukeaa? Valitsetko tietoisesti mitään? Ohjautuuko elämä automaattisesti johonkin suuntaan opittujen kaavojen määrittämänä?

Meillä kaikilla on mahdollisuus valintaan, ei välttämättä valtaa muuttaa jo olemassa olevia olosuhteita, mutta mahdollisuus muuttaa ajatteluamme ja suhtautumistamme asiaa kohtaan. Se, mitä ajattelemme saa aikaan todelllisuutemme.

Mitä valitset jokaisessa hetkessä? Kaikissa on jotakin kiitollisuuden arvoista. Se, että ylipäätään tunnet erilaisia tunteita, niitä ”negatiivisiakin” tai esimerkiksi se, että hengität automaattisesti joka päivä. Et myöskään tarvitse tietoista ponnistelua sydämenlyöntiin, ruoansulatukseen, solujen uudistumiseen, tunteisiin tai hapen kuljetukseen. Voisiko olla hyvä valinta kokea päivittäin kiitollisuutta jostakin?

 

Today I choose life.
Every morning when I wake up I can choose joy, happiness, negativity, pain… To feel the freedom that comes from being able to continue to make mistakes and choices – today I choose to feel life, not to deny my humanity but embrace it.
– Kevyn Aucoin

 

Joka päivä meillä on mahdollisuus keskittää huomiomme negatiivisiin asioihin, puuteisiin, vihaan, kuikkuun, ongelmiin, toisten epäkohtiin tai sitten kääntää fokus toisaalle. Toisaalta myös hyväksyä oma inhimillisyytensä ja erehtyvyytensä – itsensä sellaisena kuin on. Se ei aina ole helppoa – ymmärrän kyllä. Mutta se on mahdollisuus, joka meillä kaikilla on.

Vapaus valita ja erehtyä, oppia ja valita uudelleen. Kaikki tekevät joskus valintoja, jotka eivät johda toivottuun päämäärään. Mutta se, jääkö siihen makaamaan ja muita tai itseä syyttelemään, määrittää toimintamme seuraukset. Voimme hyväksyä ja ymmärtää valintojamme ja valita uudelleen. Silti, valintoja tehdessä on hyvä kysyä: ”Teenkö valinnan sydämestä käsin?” Jos vastaus on kyllä, ei valinta ole koskaan väärä.

Tällä hetkelläkin sinulla on mahdollisuus valita jatkatko lukemista, annatko ajatuksen viipyillä hetken mielessäsi sitä pohdiskellen ja jatkatko muihin postauksiini lukeaksesi lisää. Kaikilla valinnoilla on vaikutus ja seuraus. Ne myös mahdollistavat aisioiden kulun hyvään tai heikompaan suuntaan – senkin valitset itse. 

Voisiko valinnoissasi olla parannettavaa? Voisiko jokin valinta auttaa sinua saavuttamaan jonkin päämäärän paremmin? Jos vastasit kyllä, niin mutustele asiaa hetki mielessäsi ja mieti millaiset valinnat auttaisivat sinua. Päätä sitten toteuttaa ainakin yksi niistä jo tänään. Itselläni valintojen ”viilaamista” löytyy miltei jokaisesta pienestä hetkestä. Niitä löytyy aina, jos on rehellinen ja on valmis valitsemaan toisin. Valinnathan tarkoittavat samanaikaisesti jostakin toisesta asiasta luopumista…

Iloa!
Rakaudella, Karita

 

kuva: Kuvaamo Sirpa Ryyppö

 

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

Myrkytön koti

Kevätsiivous

Suolainen superkulho

Suolainen superkulho

Maanantain positiivinen ajatus

maanantain-positiivinen-ajatus

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kommentit
  • 1.1

   karitatykka sanoo

   Hienoa Petra.

   Kiitos viestistäsi.
   Uskon, ettei mikään tapahdu ”vahingosssa”, vaan meitä varten. : ) Olen iloinen, että tästä oli sinulle iloa!

   Aurinkoa!
   Karita

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *