MENESTYS = SISÄINEN RAUHA

menestys = sisäinen rauha

 

menestys sisäinen rauha

 

Usein sanotaan, että joku on menestynyt… Mutta mitä oikeastaan pidetään menestyksenä? Onko se rahaa, titteleitä, arvostusta, vapautta, hyväksyntää vai jotakin muuta? Minulle on joskus sanottu, että olen menestynyt – olen useimmiten perääntynyt ja todennut hatarasti ”no en minä nyt niin…” Nyt kuitenkin voin yhtyä Denzel Washingtonin ajatukseen jossa menestys = sisäinen rauha. Silloin voi sanoa että olen menestynyt ja että haluan tavoitella menestystä.

Sisäinen rauha on tärkeintä, sillä ilman sitä ei mikään muukaan tunnu miltään vaan toimii ainoastaan joidenkin tunteiden tavoittelun välineinä tai keinoita turruttaa jotakin. Itse titteli, arvostus tai raha ei tuo menestystä tai sisäistä rauhaa, emmekä välttämättä tavoitteemme saavutettuamme koekaan yllättäen menestymisen tunnetta. Tämä johtuu siitä, ettemme oikeastaan hae itse päämäärää vaan jotakin tunnetta, jonka kuvittelemme sen meille tuovan. 

 

”Success? I don’t know what that word means.
I’m happy. But success, that goes back to what in somebody’s eyes success means.
For me, success is inner peace. That’s a good day for me.”

– Denzel Washington

 

 

 

Moni asia voi elämässä muuttua ja voin silti tuntea jonkinlaista menestyksen tunnetta, mutta jos minulta otetaan pois vapaus tai sisäinen rauha, on vaikea tuntea syvää ja aitoa menestystä. Niitäkin aikoja on ollut, jolloin sisäinen rauha on ollut jokin outo ja epämääräinen ajatus. Edelleen tulee aikoja, jolloin sisäinen rauha karkailee hetkittäin jonnekin, mutta kun on se joskus voinut kokea, haluaa siihen aina palata takaisin. Menestyminen tarkoittaa minulle monia eri asioita, mutta ennen kaikkea menestys = sisäinen rauha. 

Mitä menestys sinulle tarkoittaa? Oletko menestynyt? Haluatko olla ja jos, niin mitä sellaista teet, joka vie sinua sitä kohti?
Nämä ovat kysymyksiä, joita voi aikaajoin itseltää kysellä ja katsoa miellyttääkö sisältä kumpuava vastaus. Mitä enemmän kysymme itseltämme hyviä kysymyksiä, sitä laadukkaampia vastauksia, ohjeita ja vinkkejä saamme. Seuraavan kerran kun pohdit jotakin, eikä vastaus meinaa löytyä, kehoitan kysymään itseltäsi käyttämällä uutta kulmaa ja kyseenalaistamaan ”omat ajatukset”. Omat ajatukset nimittäin useimmiten kumpuavat jostakin muualta – todennäköisimmin egosta ja uskomuksistamme käsin.

Mitä todella tarvitset juuri nyt? Lopeta hetkeksi kaikki muu, sulje silmäsi ja kuuntele. Sen jälkeen tee se, mitä eniten tarvitset juuri nyt.

Iloa ja ihanaa viikkoa,
Karita

kuva: Petri Mast

Lisää ajatuksia, intohimoa ja rakkautta löydät alla olevista postauksista.

 

Lapsettomuus ja äitiys

Lapsettomuus ja äityis

Tehokkasti hitaammin

hitaasti mutta tehokkaasti

Kaikki onenergiaa

kaikki on energiaa

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit
 1. 2

  Maarit sanoo

  Voi Karita ❤️Harvoin jää oikeasti miettimään ja pyörittämään ajatusta. Menestystä on todellakin monenlaista ja muutama lause tässä tuntuu varsin valjulta kirjoitukselta.
  On sitten itsekästä, omasta egosta tai sisäisestä rauhasta ja hyvästä olosta kumpuavaa mutta ensimmäisenä ajattelin, että olen menestynyt koska olen pystynyt antamaan lapsilleni hyvät eväät elämään. Heitä katsoessa päällimmäinen ajatus on kiitollisuus.
  Tämän maanantain pohdintasi resonoi vahvasti. Kiitos.

  • 2.1

   karitatykka sanoo

   <3 terveiset täältä Kaunis elämä tv-sarjan kuvausmatkalta. Kaunis kiitos ihanasta viestistäsi. Kiva kuula, että kirjoitus liikutti sinussa jotakin. : )
   Iloa ja ihanaa viikkoa!
   Karita

 2. 3

  B sanoo

  Nyt on pakko kommentoida. Olen jo jonkin aikaa lukenut sun blogia ja täällä on ihan hirveästi hyviä ajatuksia. Tämä postaus tuli loistavaan aikaan. Olen käynyt psykoterapiassa noin 8kk ja juuri tämän suorittamisen tarve sai minut alunperin sinne hakeutumaan. Olen viimeiset pari kuukautta jämähtänyt hieman paikoilleen siellä ja miettinyt juuri suorittamista ja siihen liittyviä tunteita tai ajatuksia. Tässä postauksessa kiteytit tunteeni juuri hyvin ja koin valtavan ahaa-elämyksen sisäisestä rauhasta ja sen tavoittelusta. En ole osannut sanoiksi pukea sitä miksi tavoittelen asioita elämässäni mutta tämä postaus auttoi vahvasti minua ymmärtämään taas itseäni hieman lisää. Kiitos Karita inspiroivista ja syvällisistä teksteistäsi! Ihanaa syksyn jatkoa ja joulun odotusta 🙂

  • 3.1

   karitatykka sanoo

   Hei B,
   Kiitos, että luet blogiani.
   Usein asioita tulee eteemme juuri oikeaan aikaan, niin kuin nyt vaikka tämä kirjoitukseni juuri nyt. : )

   Kaunis kiitos vielä ja ihanaa joulun odotusta.
   Valoa ja hyvää oloa,
   Karita

 3. 4

  Tina sanoo

  Kiitos hienosta kirjoituksesta Karita! Olen oikeastaan aina ajatellut, että elämän yksi tärkeimmistä asioista on mielenrauha rakkauden jakamisen ja itsensä rakastetuksi tuntemisen lisäksi. Sisäisestä mielenrauhasta puhutaan aivan liian harvoin. Tähän liittyy läheisesti myös ajatus armollisuudesta itseä ja muita kohtaan. Kirjoituksesi herätti ajatuksia, joita voimme käsitellä etiikassa yhdessä yläkoulun oppilaiden kanssa uskonnontunneillani.

  • 4.1

   karitatykka sanoo

   Oi Tina, kyllä!

   Armollisuutta, rakkautta, tunne riittävyydestä ja sisäisestä rauhasta – kaikki ovat pohjimmiltaan huipputärkeitä hyvinoinnin, terveyden ja onnellisen elämän kannalta.
   Olisi suuri kunnia ja ilo, jos inspiroiduit puhumaan näistä asioista myös oppilaillesi.

   Kiitos ja kaunista joulu odotusta,
   Karita

 4. 5

  sanoo

  Hola Karita!

  Tärkeästä aiheesta kirjoittelet jälleen. Sisäinen rauha (mitä se kellekin sitten tarkoittaa) on tärkeää, ja uskon, että se saavutetaan, kun hyväksyy elämään kuuluvat aaltoilut. Nykyään onnesta, menestyksestä ja jatkuvasta Zen-tilasta on tullut pakkomielteen ja jopa stressin aihe monelle, jolloin perimmäinen ajatus itsensä kanssa rauhassa läsnäolevasta aikuisesta katoaa. Kun en ole enää ystävä itselleni, on hankala olla.

  Itse asun kaupunkini rähjäisimmässä lähiössä, missä poliisit ja ambulanssit ravaavat harva se viikko. Välillä sammunut naapuri löytyy pihalta ja erään tappelun veriroiskeet ovat edelleen käytävän lattiassa tiukasti kiinni.
  Silti koen, että olen menestynyt niinä hetkinä, kun olen onnistunut vaikeimmassa. Niinä hetkinä, kun olen itselleni aito&lämmin ystävä ja tiedän mistä tulen ja mihin olen menossa ja eritoten miksi.

  Ps. Jos et ole vielä tsekannut tätä dokkaria:

  http://www.sielunisilmin.fi/malelifestyle/marraskuun-netflix-suositus-tony-robbins/

  Suosittelen lämpimästi! Uskon, että sieluasi ahkerasti tutkivana saat siitä paljon irti.

  Voimaa viikonloppuusi Karita!

  • 5.1

   Karita sanoo

   Hei Veli.

   Kiitos – ihana kirjoitus.
   Olen iloinen että luet ja kommentoit tekstejäni. On hienoa, että olet oivaltanut oman elämäsi merkityksellisyyden ja menestyksen. Sinulla on hyvä ja terävä kynä… : )
   Kiitos myös linkistä. <3

   Iloa ja ihanaa viikkoa,
   Karita

 5. 6

  Mia sanoo

  Itse olen löytänyt oman menestyksen avaimen nimenomaan pysähtymällä. Kuuntelemalla itseäni, päivittäin. Ilman näitä muutaman minuutin hetkiä arki on hektistä suorittamista aamusta alkaen. Pysähtymällä herättyäni sekä ennen nukkumaan menoa, huomaan olevani levollisempi ja luottavaisempi. Tämä ei poissulje tavoitteiden asettamista, vaan nimenomaan olen huomannut, että saavutan tavoitteeni paremmin.

  Kiitos ihanasta blogista, olen iloinen lukiessani tekstejä pitkän tauon jälkeen. Menestystä viikkoosi!

  • 6.1

   karitatykka sanoo

   Hei Mia!

   Pysähtymisiä ja taukoja…. niissä salaisuus tehokkaampaan ja tuottavampaan toimintaan. Pitkiä ei pysähtymisien tarvitse olla – pääasia, että pysähtyy ja kuuntelee… Olet oivaltanut hienosti ja löytänyt oman tapasi toimia tavoitteidesi eteen.

   Kiitos kun luet!!
   <3 Karita

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *