KUINKA OPPIA HELPOITEN?

Olen aloittanut vuosien tauon jälkeen koulut uudelleen ja opiskellut nyt jo useamman vuoden ajan. Aika ajoin päähäni on nuossut kysymys:  ” kuinka oppia helpoiten? ” Ensiksi opiskelin Life Coachiksi ja kuun lopulla minun pitäisi valmistua Health Coachiksi, eli holistiseksi ravintovalmentajaksi. Koen näiden koulutusten luovan yhdessä erinomaisen pohjan kokonaisvaltaiseen hevinvointivalmennukseeni. Niiden lisäksi opiskelen jatkuvasti esimerkiksi kursseilla, lukemalla ja luentoja kuuntelemalla, jotka auttavat minua ymmärtämään itseäni ja valmennettaviani paremmin.

 

 kuinka oppia helpoiten

Voisi kuvitella, että helpolta tuntuva ja nopea kirjojen luku, valmennukset tai vaikka kirjoitustehtävät olisivat nopein ja paras tie oppimiseen, mutta ole huomannut sen olevan toisin. Kuten Pablo Neruda, Chileläinen Nobel-palkittu runoilija ja poliitikko on todennut – kaikista parhaiten meitä auttavat kirjat, valmentajat ja muut oppimisen keinot, jotka laittavat meidät ajattelemaan eniten ja haastavat pohtimaan. Olen täsmälleen samaa mieltä. Joskus tarvitaan myös kipeitä ja rehellisiä oivalluksia tai asian tavaamista udelleen ja uudelleen, jotta oikeasti ymmärrämme ja opimme. Ulkoaluku on täysin eri asia kuin oppiminen, eivätkä esimerkiksi koulujen kokeet siksi kerro mielestäni koko totuutta tai nosta yksilöiden kaikkia ihania voimavaroja esiin.

 

 

The books that help you most are those which make you think the most.
The hardest way of learning is that of easy reading; but a great book that comes from a great thinker is a ship of thought, deep freighted with truth and beauty.

– Pablo Neruda

 

Viisautta on monenlaista ja olemme kukin omalla tavallamme uniikkeja, lahjakkaita ja viisaita henkiolentoja fyysisissä kehoissamme. Omassa valmennustyössäni haluan auttaa ihmisiä muun muassa voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin, saavuttamaan tavoitteensa ja löytämään tasapainon elämääänsä. Keho ja mieli toimivat parhaiten ja olemme onnellisimmillamme kun elämä on tasapainossa, siksi sen saavuttamiseen kannattaa perehtyä ja panostaa. Kun keho ja mieli ovat tasapainossa, sujuvat arjen päivittäisen askareet mukavasti, keho on kevyt ja energinen, iho on kuulas, mieli on positiivinen ja aamuheräämiset ovat helppoja hyvin nukutun yön jälkeen.

Kuinka oppia helpoiten saavuttamaan tasapainon? Tiedostamalla ongelmat, ymmärtämällä mitä haluaa saavuttaa ja muuttaa sekä määrittämällä askeleet kohti päämäärää. Sen lisäksi tarvitaan tietysti toiminta, sillä vaikka kuinka puhut tai suunnittelet, eivät ne ota askeleita puolestasi. Siksi myös tuki on kultaakin arvokkaampaa. Tutkitusti etenkin me naiset olemme laumaeläimiä, jotka hyötyvät suunnattomasti toisen tuesta ja asioiden jakamisesta. Tulokset nousevat hiumasti kun on joku, jonka kanssa jakaa ja pallotella asioita, ja joka tukee ylä- ja alamäissä.

Kuten aiemmin mainitsin, olen valmentaja ja hemmotellakseni teitä ihania lukioitani haluaisin  tarjoja ilmaisen konsultaation viidelle ihanalle lukijalleni. Konsultaatio ei siis velvoita sinua mihinkään, muuta kuin olemaan rehellinen itsellesi ja avoin valmennukselle. Konsultaatio ei ole varsinainen valmennus vaan pieni kurkistus elämäsi tilanteeseen ja sen mahdolliseen tasapainottamiseen.
Innostuitko? Jaa tämä juttu ja laita viesti kommentteihin miksi sinä kaipaisit valmennustani. Viiden kanssa sovin sitten tavan, kuinka etenemme – tapaammeko jossakin vai tapaammeko vaikkapa Face Timessa tai puhelimessa, jos välimatka on pitkä tai aikataulut tiukat. : )

Kiinnostaako tunnin konsultaatio juuri sinua? Jos, niin jaa postaus, laita viestiä kommentteihin ja jää odottelemaan.
Paljastan onnekkaat täällä blogissa viikon kuluttua maanantaina 18.9.2017.

Iloa ja ihanaa oloa!

Karita <3

 

 

 

paita: Dry lake / Stylla Helsinki

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

 

Myrkytön koti

Kevätsiivous

Taivaalliset minttusuklaat

SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT KARITA TYKKA

Maanantain positiivinen ajatus

maanantain-positiivinen-ajatus

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit
 1. 1

  Elina sanoo

  Voi että! Konsultaatio ois aivan mahtava!

  Olen ollut pitkään kiinnostunut terveellisistä elämäntavoista ja työstänyt näitä asioita kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta paljon itsekseni omassa elämässäni. Paljon on tapahtunut, mutta paljon haluan vielä oppia – tasapainon saavuttaminen ja ylläpitäminen kun on edelleen toisinaan vaikeaa ja siihen mielelläni saisin tukea ja työkaluja. Ja puhun nyt sekä henkisestä että fyysisestä tasapainosta.. ☺ Into oppia lisää kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja sen toteuttamisesta omassa elämässä on suuri. Haluan kehittää kehon ja mielen tasapainoa ja voida hyvin.

  Olisi kyllä super päästä sinun konsultaatioon, sillä arvostan osaamistasi jakaa hyvää ja iloitsen ajatuksistasi ja resepteistäsi päivittäin kirjojesi kautta tai somen välityksellä ♥️

 2. 2

  Carita sanoo

  Hei ja kiitos hienosta kirjoituksesta : )
  Ajatukseni heräilee aina kirjoitustesi jälkeen, niin tälläkin kertaa. Itselläni on ollut menossa monta vuotta myös opintoja päätyöni ohella, joka on ajoittain tuskallista, koska ne aiheuttaa haasteita osaamisessa (kielet) sekä haastaa ajankäyttöäni ajatellen perhe-elämää sekä vuorotyötä. ”Tarvitaan toiminta, sillä vaikka kuinka puhut, ne ei ota askeleita puolestasi.” Juuri tuo on totta ja tällä hetkellä askeleeni on pysähtynyt vaikka tunteeni ja haluni olisi ihan muuta. Olen jämähtänyt paikoilleni, enkä pääse eteenpäin vaikka haluaisin. Olisin kiitollinen, jos pääsisin vaihtamaan muutaman ajatuksen juuri sinun osaamisalueellasi. Kiitos antamastasi mahdolisuudesta viidelle naiselle!

  • 2.1

   Irja Hyvönen sanoo

   Valmennus terveelliseen ruokavaloon ja liikuntaan olisi nyt tarpeen., kun omat voimat ei tunnu riittävän. Valmentajan tuki olisi korvaamatonta!

 3. 4

  Koo sanoo

  Olisi mielenkiintoista jos ulkopuolinen kurkistaisi elämääni ja kertoisi mahdollisuuksita edetä kohta tasapainoa. Valmennus voisi auttaa pysyähtymään ja ymmärtämään itseäni, myös kommunikointi toisen kanssa olisi mielenkiintoinen osa-alue.

 4. 5

  Krista Latva-Aro sanoo

  Hei Karita!
  Olen kokenut vuosien saatossa isoja muutoksia elämässäni. Aloitin opiskelut toisella paikkakunnalla, joten asuinpaikat ja työpaikat ovat vaihtuneet vuosien saatossa. Elämässäni ruokavalioni on muuttunut vuosien saatossa huimasti terveellisempään suuntaan. Tällä hetkellä kaipaisin vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvään oloon sekä balanssiin elämässäni. Tervetulleita olisivat myös vinkit jotka auttaisivat löytämään omat ammatilliset tavoitteet.

  • 5.1

   Heidi sanoo

   Kyllä tulis tarpeeseen konsultointi ja elämän naruista kiinni saaminen. Opinnot vaiheessa ja jouluna pitäisi valmistua mutta motivaatio vähän hukassa…. Kiitosz

  • 5.2

   Minna sanoo

   Hei! Olisi ihanaa päästä konsultaatioon. Kulunut vuosi on ollut erittäin raskas henkisesti ja haluaisin lisää tukea jo aloittamalleni tielle. Moni asia lähtee kuitenkin ravinnosta. Sen merkitystä mm. sairauden hoidoissa haluan ymmärtää paremmin. Myös kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa minua.

  • 5.3

   Niina Alkio sanoo

   Hei ihana Karita!

   Oon lukenut kauan blogiasi ja itse myös haaveilen työstä terveyden parissa. Ja auttamisen halu on myös kova. Olen niin sanotusti tyhjän päällä kun työt loppui yllättäen ja nyt on ollut aikaa miettiä mitä sil haluaa tehdä. Toki myös pelottaa kun yllättävä käänne tuli niin äkisti mutta uskon että tälläkin on tarkoituksensa. Apua tarkoituksen löytämiseen vastaanottaisin mielelläni ja aikaa minulla on
   Olisi kunnia tavata sinut ja saada energiaa tulevaan talveen ja

 5. 6

  Johanna sanoo

  Oi, konsultaatio olisi ihana! Ja just tarpeen. Töissä on kiirettä ja stressiäkin, opiskelu työn ohella vie myös energiaa niin, että paino on jatkanut vain nousuaan ja olo on kaikin puolin nuutunut ja voimaton. Kaipaan takaisin omaan itseeni, joka on vahva ja energinen! Jos jostain pitäisi aloittaa niin tällaisesta konsultaatiosta. Olen valmis matkustamaankin tämän takia!

 6. 7

  Iidis sanoo

  Konsultaatio kuulostaa oikein hyvältä. Arjessa joutuu aktiivisesti etsimään uusia toimintatapoja, koska vanhat ei enää toimi vaan kuluttavat. Elämä on uteliaan mielen matka kohti uuden oppimista.

 7. 8

  Anne Rantala sanoo

  Ehdottomasti mukana arvonnassa. Olisi tervetullut palkinto tälle mammalle. Pieni asoiden selkeyttäminen ja uusi ulkopuolisen näkökulma olisi paikallaan

 8. 9

  Saara Laine sanoo

  Hei, Olen 63 vuotias nainen Espoosta ja henkilökohtaisen konsultoinnin tarpeessa. Tutkinut näitä hyvinvointiin ja terveelliseen tasapainoiseen elämään liittyviä asioita puolet elämästäni ja törmään aina vaan samaan ongelmaan: innostun aina kaikista kirjoista ja kursseista todella paljon, mutta kun tulee toteutuksen aika, kaikki jää aina kesken ja turhaudun kerta kerralta aina enemmän. Raakaravinto, henkinen kasvu, meditointi jne jne, aina sama juttu. Esimerkiksi kaikki julkaisemasi kirjat on kyllä kauniisti hyllyssä, mutta alkuinnostuksen jälkeen jostain syystä vain vaikea toteuttaa asioita käytännössä. Arvostaisin kovasti, jos saisin välineitä tämän kierteen katkaisemiseksi

 9. 10

  Nina sanoo

  Moikka Karita! Olen pari vuotta sitten löytänyt terveellisen elämäntavan ja koitan kehittyä asiassa koko ajan lisää. Minulla on todettu muutama vuosi sitten keskittymishäiriö, jota olen nyt hoitanut ruokavaliolla. Elämäni on ollut melkoista vuoristorataa ja toivoisin siihen pysyvää seesteisyyttä ja rauhaa. Tämänkaltaiset blogit ovat olleet suureksi avuksi ja ne tsemppaavat tavoittelemaan hyvää oloa.
  Love: Nina

 10. 11

  Sanni sanoo

  Moikka Karita!

  Olisin erittäin kiinnostunut konsultaatiosta!<3
  Olen itse työskennellyt myös hyvinvointi- ja terveysalalla. Sanoin itseni irti edellisestä työstäni, sillä poltin itseni loppuun, enkä enää nauttinut työstäni.
  Se oli yksi elämäni parhaista teoista, mutta nyt olen hieman eksyksissä mitä tekisin, etten ajautuisi samaan tilanteeseen uudelleen.

 11. 12

  Suvi sanoo

  Tämä mahdollisuus tuli vastaan juuri oikeaan aikaan. Olen nyt elämässäni sellaisessa tilanteessa, että
  vaikeita asioita on vastassa. Eikä tiedä miten etenisi niiden kanssa. Olisi mielenkiintoista saada toisen ihmisen näkökulmaa näihin. Kiitos tästä mahtavasta mahdollisuudesta.

 12. 13

  Sari sanoo

  Hei Karita! Olen jo pidemmän aikaa seurannut sinua tuolla sosiaalisen median puolella ja tullut aina todella hyvälle tuulelle sinua kuunnellessani. Olen jo yli viisikymppinen, juuri tänä kesänä ison elämänmuutoksen tehnyt nainen, joka haluaa vielä antaa maailmalle jotain. En vain tiedä, mitä se olisi. Ajattelen useista asioista samoin kuin sinä ja siksi olisi ihanaa päästä keskusteluyhteyteen kanssasi. Ja vaikken pääsisikään olen iloinen siitä, että tarjoat mahdollisuuden muille. Upeaa syksyn jatkoa!

 13. 14

  Marianne Seppä sanoo

  Mie oon nyt pari vuotta tehnyt elämäntapamuutosta pienin askelin. Olen kolmen alle 3-vuotiaan lapsen äiti ja tällä hetkellä vielä äitiyslomalla. Olen päättänyt lähteä tavoittelemaan unelmiani, jotka ovat nyt alkaneet selkeytymään tämän muutoksen aikana, mutta välillä tuntuu vaikealta löytää tasapaino asioiden välille. Olen myös todella herkkä ja tunteellinen ja tuntuu että pää on välillä täynnä ajatuksia joita ei saa järjestykseen eikä rauhoitettua. Paljon muutakin tulee mieleen joista tahtoisin puhua, mutten tähän kaikkea halua kertoa. Tulisi kyllä siun konsultaatio tarpeeseen! ❤

 14. 15

  Titta sanoo

  Aivan huippua olisi päästä valmennukseesi. Olen kolmen lapsen yh. ja aloittamassa yritystoimintaa. Ajatuksia ja ideoita on pää täynnä. Olisi tarpeellista päästä pitämään ”aivoriiheä” ammattilaisen kanssa . Kiitos ihanasta blogista ❤

 15. 16

  Miksu sanoo

  Tämä olisi todella hieno apu, paljon on tullut itse opiskeltua ja lähtökohta on ollut erittäin vaikea menneisyydestä johtuen. Olin pahasti koulukiusattu ja se on saanut minut totaaliseen lukkoon aikuisiällä joita nyt availlut. Paljon on vielä edessä ja välillä sitä taantuu tai menee lukkoon mutta suunta sentäs on oikea ja olen voinut paremmin kuin koskaan. Lisäapu ei tosiaan olisi pahitteeksi tälläkin matkalla. Kiitos hyvistä artikkeleista, niitä tuleekin luettua.

 16. 17

  Sini sanoo

  Konsultaatio ja mahdollisesti myös jatko sen sinulle sopiessa on juuri sitä mitä kaipaan.
  Pienen, ensi viikolla yksi täyttävän tytön äitinä huomaan arjen valuvan ohi. Ennen äitiyslomaa olin myyntipainotteisessa sekä stressaavassa työssä ja treenasin kovaa, joten nyt ollessani kotona vielä vuoden, haluaisin oppia hidastamaan ja nauttimaan enemmän elämästäni. Tarvitsen apua niin henkiseen hyvinvointiin, mutta konkreettisia arjen beuvoja jaksaakseni paremmin ja tehdäkseni oikeita arjen valintoja. Toiveenani olisi, että oppisin kuuntelemaan itseäni, jotta takaisin työpaikalleni mennessä en hyppäisi uudelleen oravanpyörään. Onhan minulla nyt jotakin paljon tärkeämpää.
  Huomaan, että nyt olen tehnyt paljon vääriä valintoja. Paino on noussut, väsymys lähes jatkuvaa ja viimeisimpänä ihooni on tullut ”hormonifinnejä”(?) Ne nimittäin ovat alkaneet vallata ennen hyvän ihoni poskien ja kaulan aluetta. Kokonaisvaltaista muutosta siis kaivataan

 17. 18

  Liisa Saukkonen sanoo

  Kahden pienen lapsen äiti tarvitsisi hieman omaa aikaa ja konsultaatiota jaksamiseen läpi ruuhkavuosien. <3

 18. 19

  Maarit sanoo

  Tiedostaa, oppia, ymmärtää ja soveltaa. . . Viime aikoina on tullut hyvin selväksi, että oppimisen tielle on kasautunut muutama haaste. Olisin ikikiitollinen avusta.

 19. 20

  Henni sanoo

  Ehdottomasti mukana arvonnassa<3 tiedän, että olen epätasapainossa henkisesti ja fyysisesti ja kaipaan kipeästi ulkopuolisen apua. Selkeästi stressaan asioista ilmeisesti alitajuntaisesti, tämä näkyy mm. Nivelkipuina/vatsakipuina. Haluaisin uutta suuntaa elämälleni. Yritän vähän kaikkea ja otan kaikesta selvää, mutta en osaa kuitenkaan itseäni auttaa. Tarvitsen jonkun boostin ja uskon konsultaatiosta olevan apua:-) olisi ihan mahtavaa voittaa ja kertoa sitten lisää taustoistani!

 20. 21

  Hannele Koskela sanoo

  Hei!
  Tällä hetkellä konsultaatio apu monessa mieltä painavassa asiassa tuntuisi juuri oikealta hetkeltä. Tällä hetkellä tuntuu, että vaikka kuinka yrittää niin asiat eivät lähde rullaamaan eteenpäin niin kuin toivoisi. Avoimin mielin haluaisin kuulla mielipiteitä miten saisin asioita rullaamaan paremmin eteenpäin.

 21. 22

  Tiina sanoo

  Hei, olen nelikymppinen nainen joka on kiinnostunut liikunnasta ja hyvinvoinnista. Olen ollut kasvissyöjä kauan mutta vasta viime aikoina herännyt pohtimaan syönkö kyllin monipuolisesti. Olisi kiva keskustella kanssasi hyvästä ruokavaliosta ja ravintolisistä.

 22. 23

  Elina kankaanranta sanoo

  Olisin todella innoissani jos pääsisin konsultaatioosi. Tarvitsen tukea ja kannustusta elämäntilanteessani. Kaikki ajatukset ja mielipiteet tervetulleita!

  • 23.1

   Katjis sanoo

   Oma pyrkimys liian tiukoista rajoista kohti kohtuutta on avannut tilaamuudelle tavalle nähdä itseni ja muut. Vaikea taival on vielä edessä oman kehon hyväksymisessä, avioerossa, yksin olemisesssa 40 vuotiaana, kun edellisen kerran oli sama tilanne 20 viotiaana. Miten selviän ja pysyn terveenä- tavoitteena minulla on fyysinen ja psyykkinen tasapaino ja harmonia. Mutta on se vaikeaa- lapset työ minä- kuinka sen tasapainottaa? Tähän kaikkeen haluaisin tasapainoa ja näkemystä, konsultaationboisi avata ovia ja sulkea ikkunoita ❤️

  • 23.2

   Anna Smolander sanoo

   Ihanaa olisi aloittaa, infoa tuntuu tulevan vain niin paljon ja monenlaista näkemystä – tuntuu, että läkähdyn jo alkumetreillä eikä aika riitä kaiken sisäistämiseen tai itselle sopivan ruokavalion suunnitteluun. Haluaisin, että meillä kotona syötäisiin terveellistä ja puhdasta ravintoa.

 23. 24

  Jenskuli sanoo

  Oi, miten ihanaa olisikaan saada konsultaatiota hyvinvointiin ja elämän tasapainottamiseen kiireisen arjen keskellä. Kahden pienen lapsen äitinä ei ole aina helppoa löytää aikaa itselle tai miehelle. Tasapainoilen jatkuvasti tiettyjen ajatusten kanssa ja koen välillä (useinkin) riittämättömyyttä, kun jotenkin haluaisi ehtiä tekemään niin paljon enemmän asioita ja juttuja niin kotona kuin vapaallakin. Ulkopuolisen ajatukset ja ideat ovat erittäin tervetulleita.

 24. 25

  Marja sanoo

  Hei,
  Konsultaatiossa parasta on toinen ihminen, sinä. Avoimella mielellä voi yhteisistä hetkistä voi ottaa vastaan toisen ihmisen erilaisen elämän kokemuksen, erilaiset elämän tilanteen ja erilaisen ajatuksen kulman. Jospa katsoisinkin hetken asiaa sinun silmin? Tyttäreni on nyt juuri jumissa elämänsä päätösten kanssa. Parhaimmassa tapauksessa hyvä keskustelukumppani voisi avata hänelle uusia ajatuksia. Ehkä näin hän voisi päästä eteenäpäin ajatusten, ruokavalion kuin liikunnan jumien kanssa 🙂

 25. 26

  Elina sanoo

  Minä todellakin tarvitsisin tällaista konsultaatiota. Olen todella hukassa itseni ja elämäni kanssa. Toivoisin jonkun punaisen langan löytyvän joka ohjaisi eteenpäin. Kiitos

 26. 28

  Stina sanoo

  Ihan mahtava arvonta ❤ Itselläni on huikea matka menossa kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tunnen, että edessä on jokin muutos, jonka suunta on vielä arvoitus. Sinua tarvitsen pohtimaan kanssani näitä askelmerkkejä. Inspiroidun päivittäin jakamistasi hetkistä ja oivalluksista. Siksi juuri sinulle raottaisin mielelläni elämääni ☀

  Stina

 27. 29

  Hanna sanoo

  Tämä olisi aivan loistava synttärilahja. Juoksen todella paljon luonnossa, viimeisen puolentoista vuoden aikana olen herännyt, että juoksen ammatillisella puolella umpikujassa. Kaikki on periaatteessa hyvin, mutta itse työ mättää, jaksanko oikeasti samaa vielä vuosia. Motivaatio hukassa. Aloin opiskella työn ohella sivistääkseni itseäni ja katsomalla opiskelukorttia aiheesta joka kiinnostaa. Kaksi pientä lasta, oma työ ja puolison uran huipulla niin opiskelu aikas hankalaa. Olisi vielä yksi kortti, mutta uskaltaisinko ottaa riskin ja hypätä epämukavuusalueelle. Suorittaja ja pilkunviilaajana, tulisko raja vastaan vai oppisinko relaamaan. Jos joku osaisi kysyä oikeita kysymyksiä ja avaisi silmiä.

 28. 30

  Kooppis sanoo

  Konsultaatio olisi ihana! Vuosi sitten outojen fyysisten oireiden takia minulle puhkesi lopulta yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja elämä on ollut sen jälkeen melko vuoristorataa. Koko ajan menen parempaan suuntaan ja alan taas löytämään itseäni terapian avulla. Kaipailisin silti apuja säännölliseen elämänrytmiin ja syömiseen. Sinusta hehkuu aitous ja energisyys, joten uskon, että jo pelkkä konsultaatio auttaisi löytämään edes pienen ripauksen ihanampaa elämää ilman liiallista täydellisyyden tavoittelua. Odotan innolla, että vielä jonakin päivänä viihdyn oikeasti itseni kanssa. <3

 29. 31

  Saara sanoo

  Konsultaatio mahtaisi olla paikallaan. Toisen ihmisen silmin ne omat suuret pulmat saattaisi näyttäytyä aivan toisella tavalla ja kokonaisuuden hahmottaminen saisi uusia ulottuvuuksia. Tämä olisi paikallaan kyllä. Jos ei onni potkaise niin kerään rohkeutta tulla nykimään hihasta kun tulet joensuuhun hyvinvointimessuille 🙂

 30. 32

  JJ sanoo

  Moi, Karita!

  Kuulostaisipa hyvältä. Tällä hetkellä elän juuri opiskelujen jälkeistä aikaa ja aloittelen uraani. En niinkään pode ikäkriisiä, mutta välillä tulevaisuus ahdistaa. Onko tämä oikea ala, asunko oikeassa kaupungissa, milloin voin perustaa perheen?

  JJ

 31. 33

  Sari sanoo

  Konsultaatiomahdollisuus olisi aivan mahtavaa. Elämässä ollut paljon myllerryksiä ja omasta itsestä huolehtiminen on jäänyt lähes kokonaan. Olo on pelkkää suorittamista.

 32. 34

  sanoo

  Olen saanut jo esimakua Life Coachingin tehoista yhtiökumppaniltani ja todennut sen super tehokkaaksi. Olisi hienoa päästä konsultaatioosi joku kaunis syksyinen päivä! Uskon, että siitä saisi paljon arvokkaita oppeja, ja ajatukset ja ideat lähtisivät taas virtaamaan oikein kunnolla 🙂

 33. 35

  Mari sanoo

  Huh, kylläpä kuulostaisi hyvältä; Se että joku täysin ulkopuolisin silmin katsoisi elämääni ja auttaisi löytämään tasapainon palkkatyön, ”harrastusyrittäjyyden”, liikuntaharrastuksien, lapsen, miehen, kehon hyvinvoinnin ja unen yhteensovittamisessa. Itsensä hyväksyminen, motivointi, kehon ja mielen tasapaino, se tuntuu välillä olevan todella hukassa. Tulevaisuuden suunta ja haavet eivät ole kirkkaina mielessä, mitä haluan ja miksi? Konsultaatio kelpaisi ja varmasti auttaisi eteenpäin.

 34. 36

  Julia sanoo

  Ihanan mahdollisuuden annat meille lukijoille, kaunis lahja kaikenkaikkiaan. <3

  Itselle tekisi todella hyvää tämäntyylinen hemmottelu ja valmennus, sillä elämäni monet palikat ja tulevaisuuden suunnitelmat menivät uuteen järjestykseen vajaa viikko sitten. Olen aika hukassa, ja mieli kyseenalaistaa paljon asioita. Minut revittiin auki, täysin auki ja koen, että uskomusjärjestelmänikin on nyt menossa uusiksi. Hyvinvointi on minulle kaikki kaikessa ja varmasti saisin tästä uutta puhtia, energiaa, itsevarmuutta ja voimia tulevaan.

 35. 37

  Tuire sanoo

  Oma muutokseni on hyvässä vauhdissa. Kaipaankin nyt sparrausta, sillä otan elämää vastaan nyt kokovartalolla ja se saa minut pohtimaan teenkö oikeita valintoja. Muutos on hyvä, mutta onko suunta oikea?

 36. 38

  Anu sanoo

  Kyllä tekisi hyvää tällainen mahdollisuus. Neljän lapsen äitinä olen pikku hiljaa lasten kasvaessa alkanut ottaa aikaa myös omalle harrastukselle ja ryhtynyt liikkumaan, että siitä tulee hyvä olo. Vielä kun saisi kaikki muutkin palikat mätsäämään…

 37. 39

  Bea sanoo

  Olisi niin ihanaa päästä konsultaatioon <3
  Olen jo pitkään seurannut sinua sosiaalisessa mediassa ja tykkään kovasti kirjoistasi.
  Viime kuukaudet ovat olleet henkisesti raskaita ja kaipaisin tukea sekä henkiseen että fyysiseen hyvinvointiin.
  Kiitos, kun suot tällaisen tilaisuuden lukijoillesi ja ihanaa syksyä!

 38. 40

  Kaisa sanoo

  Valmennus olisi mahtava, elämä on yhtä oppimista. Voi kun tällainen mahdollisuus olisi ollut peruskoulun aikaan. Minä joka nukahdin aina koulukirjan avatessani. Onneksi on myös muita tapoja oppia kuin lukujen ja nimien ulkoa pänttääminen

 39. 41

  Elina sanoo

  Arvonnassa ehdottomasti mukana. Kahden pienen lapsen äitinä, töihinpaluun tehneenä ja arjen pyörittämisen keskellä pitäisi pystyä keskittämään ajatuksia myös omaan hyvinvointiin. Olisi varmasti avartavaa ja oivaltavaa saada tukea näihin arkisiin hetkiin ja löytää itselle myös arkeen rutiini huolehtia itsestä. Kiitos vielä tavastasi tuoda asioita esiin, on mukava seurata sinua myös instan puolella. Mukavaa syksyä!

 40. 42

  Hilla sanoo

  Tämä olisi mukava voittaa. Tasapainoinen ja terveellinen elämä olisi tässä elämän tilanteessa mitä parhain juttu. Kolmen pienen pojan äitinä sitä väliin unohtaa omat tarpeet täyttäessä lasten tarpeita. Peukut pystyyn jos sattuisi voitto omalle kohdalle.

 41. 43

  Laura sanoo

  Konsultaatio kiinnostaisi todella! Olen ollut aina kiinnostunut terveellisistä elintavoista, ja matkan varrella on tullut testailtua vaikka mitä. Nyt koen olevani hyvällä tiellä; syömishäiriöt ja pikadieetit taaksejäänyttä elämää. Haluaisin kuitenkin astua vielä askeleen eteenpäin; olenko todella tehnyt kaikkeni autoimmuunisairauteni eteen. Ja miten saisin lisäpotkua juoksulenkeilleni ja lapsiperhearkeen? 40 vuoden rajapyykin ylitys sai minut kiinnostumaan entistä enemmän kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ja sinulla Karita jos kellään tuntuu olevan tästä aiheesta tietoa jaettavaksi ❤️

 42. 44

  sofia sanoo

  Konsultointi on asia jota olen jo pitkään miettinytkin 🙂 Olen todella kiinnostunut henkisestä hyvinvoinnista ja terveellisistä elämäntavoista mutta elämäni ei kuvasta tällä hetkellä omia arvojani. Olen lihonut vuoden aikana aika paljon ja olen jotenkin hukassa ruokavalioni ja urheilun suhteen. Lihomisen vuoksi itsetuntoni ei ole tällä hetkellä kovin hyvä ja huomaan sen vaikuttavan ihan joka päiväiseen elämään. Olen helposti ääripäästä ääripäähän menevä tyyppi joten haluaisin oppia tasapainoisempaa elämään ja arkeen. . Elämässäni on muutenkin isoja muutoksia tulossa ja valintoja pitäisi tehdä.

 43. 45

  Janina sanoo

  Olen aina ollut hyvin suorittajaluonteinen, ammattikorkeakoulu opiskelujen jälkeen lähdin suoraan maisteriopintojen pariin. Oman alan töitä olen tehnyt koulun ohella useamman vuoden, sitä ennenkin. Keväällä tein myös avoimessa yliopistossa ’huvin vuoksi’ opintoja. Arki on superkiireistä. Olen huono myös nauttimaan matkasta, päämäärä on vain mikä kiiltää silmissä, ja kun sen saavuttaa, täytyy olla vähintään seuraava uusi päämäärä mielessä eikä päämäärän saavuttamisestakaan osaa nauttia. Lisäksi välillä tuntuu, että onko tämä mitä haluaa, hukutanko itseni suorittamiseen, vaikka sitten taas toisaalta suorittamisen taitoa rakastan -menen ehkä vain liiallisuuksiin. Ikäähän tosiaan ei ole kuin 23v. Tuntuu että olen hieman hukassa, vaikka ulospäin saavutukset näyttävät upeilta. Toisaalta olen onnellinen ja ylpeä mitä olen omin voimin saavuttanut. Tunteet ovat hieman ristiriidassa keskenään.

 44. 46

  sanoo

  Ulkomaille muutto ja oman yrityksen perustamisen myötä etsin entistä enemmän tasapainoa ja hyvää oloa arkeeni. Arvostan todella paljon osaamistasi ja innoissani aina luen artikkelisi. Myös reseptikirjoistasi olen saanut paljon apua ja oivalluksia. Etenkin Lautasellinen kauneutta -kirja on jatkuvassa käytössä inspiraation etsimiseen.

  Mielelläni tapaisin siis myös konsultaation merkeissä. Olisi mahtava keskustella enemmän tasapainoisesta arjesta. Ihanaa syksyn jatkoa ja kiitos inspiroivasta blogista ja ihanista kirjoista.

 45. 47

  Henna sanoo

  Oi, olisi hieno kokemus keskustella! Kuukauden päästä minun olisi tarkoitus lähteä jahtaamaan unelma-ammattiani. Olen sivuuttanut unelmani viiden vuoden ajan, koska olen käyttänyt aikani lapsiini. Lapset ovat jo hiukan vanhempia ja nyt olisi minun vuoroni. Ei haittaisi yhtään, jos löytäisin hiukan itsevarmuutta ja rohkeutta näiden suurten muutosten keskellä.

 46. 48

  Heidi sanoo

  Hei!

  Uskon, että itse hyötyisin konsultaatiosta ja valmennuksesta. Minulla on paljon ideoita ja suunnitelmia, teen aikatauluja ja tehtävälistoja ja kirjoittelen asioita muistiin kalenteriin ja kännykkään. Tavoitteenani on tällä hetkellä muun muassa aloittaa säännöllinen liikkuminen ja muokata ruokavaliota terveellisemmäksi. Olen suunnitellut elämäntapamuutosta jo useita kuukausia, mutta vieläkään mitään ei ole tapahtunut. Elämässä on ollut paljon muutoksia ja pettymyksiä ja aikaansaamattomuus tuntuu vain lisäävän omaa tyytymättömyyttä. Suunnittelen siis paljon kaikkea, mutta toteutus jää vajaaksi. Tämä on alkanut päteä elämässäni nyt vähän liian monella osa-alueella.

  Omasta mielestäni tarvitsisi jonkinlaisia ohjeita ja inspiraatiota, jotta saisin tartuttua toimeen ja jotta muutoksista tulisi pysyviä. Suhtaudun kyllä avoimin mielin kaikkeen, mikä voisi auttaa muutoksen tiellä. Ihana olisi päästä konsultaatioosi 🙂

  • 48.1

   Jane sanoo

   Hei!

   Tämä on mun mukavuusalueen ulkopuolella, ja ehkä ulkopuolinen pystyisi raottamaan ”verhojani” hieman paremmin sekä uusista näkökulmista.

   Aurinkoa Sunnuntaihin!:)

  • 48.2

   Anna-Maria Kurtti sanoo

   Olisipa ihana saada sinulta terveellisiä ohjeita ja valmennusta

 47. 49

  SatuJii sanoo

  Hei Karita!
  Olisi huippua päästä konsultaatioosi ❤️ Olen pitempään seurannut blogiasi, instastooriasi jne ja koen sinun tapasi kirjoittaa, tuoda esiin asioita ja elää elämääsi todella inspiroivana. Jostain syystä en kuitenkaan saa itse otettua tarvittavia askeleita oikeaan suuntaan, joka muuttaisi elämääni sellaiseksi, josta tällä hetkellä ainostaan haaveilen. Toivoisin kovasti siihen tukea ❤️

 48. 50

  Suvi C sanoo

  Voi, miten täydelliseen saumaan konsultaatio tulisi, jos sen voittaisin! Olen monella tapaa elämässäni tienristeyksessä ja vaikka tietynlainen suunta onkin jo tiedossa, olisi konsultaatiosta taatusti hurjasti hyötyä <3

  • 51.1

   Marlene sanoo

   Jos tämän konsultaation voittaisin, lahjoittaisin sen ystävälleni joka on niin solmussa elämänsä ja ajatustensa kanssa, että oikein pahaa tekee.Antaisin hyvän kiertää.

  • 51.3

   Jenny Aaltonen sanoo

   Blogisi ja persoonasi on ihastuttava ja olen todella kiinnostunut konsultaatiostasi oppiakseni lisää hyvinvoinnista sekä itseni hoitamisesta <3 <3 <3

  • 51.4

   Riikka Välimäki sanoo

   Konsultaatio kiinnostaa paljon, olisi mukava jos pääsisit kurkkaamaan elämääni ja voisit antaa hyviä vinkkejä. Olen kuuden lapsen kiireinen perheenäiti. Koen, että minulla on jo ihan hyvä pohjatilanne varsinkin ravitsemuksen suhteen, mutta aina uudet vinkit ja neuvot on tervetulleita.

  • 51.5

   Päivi sanoo

   Kaikki on periaatteessa hyvin, mutta elämä on yhtä suorittamista, ilo ja onnen tunne ovat piilosilla. Jatkuva kiire ja paine, aika usein vapaa-ajallakin vaan jatkaa suorittamista kun kiire jää jotenkin päälle.

  • 51.6

   Kristiina sanoo

   Tämä olisi niin mahtava juttu juuri nyt! Tietoa ja aineksia parempaan elämään olisi, sekä henkiseen että fyysiseen, mutta toteutus ja tavoitteiden asettaminen ontuu. Ehkä usko itseeni puuttuu ja sen vuoksi sitä vaan jatkaa elämistä ”harmaana arkena” ja mikään ei tunnu miltään. Konsultaatio siitä, mitkä seuraavat askeleet voisi olla juuri minulle, olisi paras juttu tähän tilanteeseen. Kaikkea hyvää! 🙂

 49. 52

  juuli sanoo

  Ihana arvonta. Konsultaatio olisi myös mielenkiintoinen kokemus itselle. Itse tarjoan omassa työssäni konsultaatiota muille, mutta tuntuu, että nyt olisi aika ottaa myös konsultaatiota vastaan. Suomalaisen koulusysteemin läpikäyneenä (peruskoulu+lukio+yliopisto) ja siitä suoraan työelämään siirtyneenä olen huomannut, että parin vuoden opiskelutauon jälkeen sitä väistämättäkin tarvitsee ja janoaa uutta tietoa ja näkökulmia elämään. Tämä tulisi siis varmasti enemmän kuin tarpeeseen 🙂

 50. 53

  Petra sanoo

  Olis mahtavaa saada asiantuntevan ulkopuolisen näkemys kokonaisuudesta, sillä helposti itse sokaistuu tietyille asioille eikä välttämättä huomaa sitä, mihin pitäisi paneutua. Mulla on ollut tosi vaihteleva suhtautuminen syömiseen siinä mielessä, että aina olen ruuasta tykännyt ja rakastan panostaa siihen ja kokeilla uusia juttuja. Nuorempana tuli kuitenkin laihduttaessa käytyä läpi hieman vääristyneitä ajatusmalleja, ja ne saattavat edelleen vaikuttaa joskus ajatuksiin, osin sen tiedostankin. Olisi huikeaa saada mielipiteitä ja vinkkejä!

 51. 54

  Sari Leino sanoo

  Jee, vielä ehtii mukaan arvontaan! Tämä olisi jotain niin upeaa Vaikka paljon olen onnistunut jo itse laittamaan valintoja parempaan suuntaan, niin konsultaatio toisi varmasti vielä sen pisteen i:n päälle. Erityisesti olisi kova halu irrottautua valkoisesta sokerista kokonaan ja saada yhtä hehkuva iho kuin sinulla, ihastelen sitä aina Instagramin videoissa Ja isoin tekijä siinä varmastikin on juuri ruokavalio ja hyvinvoiva suolisto

 52. 55

  TiiaK sanoo

  Oon sellasessa tilanteessa elämässä kun aiemmat unelmat on saavutettu ja nyt tarvisi luoda uusia joita kohti lähteä kulkemaan. Haluaisin siis päästä jonkun kanssa pohtimaan ja asettamaan tavoitteita unelmien toteutumiseksi 🙂

 53. 56

  Maria sanoo

  Olisi upeaa päästä konsultaatioon. Olen huomenna 25-vuotta täyttävä naisen alku, jonka arjesta ei hektisyyttä puutu. Kalenteri täyttyy viime vuonna alkaneen koulun ja työn vuoksi, ja tasapaino ruokavalion kanssa tuntuu olevan hieman hukassa. Henkinen ja fyysinen tasapaino on avain kaikkeen ja varmasti myös elämäntilanteesta riippuen meillä kaikilla aina välillä hakusessa. Hyvän olon vaaliminen on mulle todella tärkeää ja haluaisinkin ehdottomasti tähän vinkkejä noin inspiroivalta naiselta!

 54. 58

  Hanna L sanoo

  Olisi ihana päästä mukaan muutokseen 🙂

  Oma elämäntilanne on murroksessa ja mietin omaa paikkaani tässä maailmassa. Kamppailen kahden asian kanssa kuinka olla hyvä äiti ja samalla luoda uraa ja olla nainen. Lisäksi elämäntaparemppa kaiken tämän keskellä lisää haasteita tässä hektisessä arjessa.

  Olisi uhana saada hieman selkeyttä ja uusia ajatusmalleja menneeseen ja tulevaan.

 55. 59

  Minna sanoo

  Ehdottomasti mukana arvonnassa, konsultaatio olisi aivan mahtava juttu tässä vaiheessa!

 56. 60

  Niina sanoo

  Ehdottomasti kiinnostaa!
  Olen aivan tukossa, jumissa ja väsynyt tässä pikkulapsiarjessa. Tarvitsen erityisesti ohjausta ruokavalioon ja liikuntaan sekä jonkun määräämään myös lepoa. 🙂

 57. 61

  Anni sanoo

  Hei
  Olisi ihana saada konsultaatio jossa oppisi saavuttamaan tasapainon. Yksi vuotiaan lapsen kanssa kaksin asuessa työ/päiväkoti arkea pyörittäen olisi ihana saada tämä tasapainoon. Aina vain kiire töihin ja töistä lapsi hakemaan ennen päiväkodin sulkeutumista ja illalla pitäisi oppia rauhottumaan niin lapsikin saisi rauhallisen illan ilman hulinaa. Eikä lapsi aistisi ainaista kiirettä ja seuraavien päivien aikatauluttamisesta sekä muita äidin päässä pyörivistä sressistä.

 58. 63

  sanoo

  Ilman muuta kiinnostaa konsultaatio. Oma kroppa ei tällä hetkellä voi hyvin eli kaikki apu olisi nyt tarpeen. Olo on nuutunut, turvonnut ja stressaantunut vaikka minun pitäisi olla onnen kukkuloilla ja suunnitella ensi kesän häitä. Joku mättää mutta mikä?

 59. 64

  Heidi sanoo

  Mieheni sairastui vuosi sitten syöpään ja sittemmin tänä kesänä menehtyi. Kaiken tämän myötä olen entistä enemmän pohtinut ja panostanut siihen mitä syön ja kuinka haluan elää. Nyt kun elämän joutuu käytännössä rakentaamaan uudelleen niin olisipa mahtavaa voittaa tällainen konsultaatio.

 60. 65

  sanoo

  Kiitos inspiroivasta blogista Karita. Mietin miksi minä olisin etuoikeutettu voittamaan arvonnassa toinen toistaan osuvampien kommenttien joukosta. En voi nostaa itseäni muiden joukosta tärkeimmäksi. Pidän silti peukkuja pystyssä, että pääsisin tapaamaan sinua ja että pääsisin keskustelemaan kanssasi käsittelemistäsi inspiroivista hyvinvointiaiheista ja miettimään kuinka saisin toteutettua näitä asioita omassa elämässäni.

  Olen 26-vuotias tuore ihanan Olivia-vauvan äiti ja etsin itseäni tässä uudessa elämäntilanteessani kahden kulttuurin – suomalaisen ja kenialaisen – välillä tasapainottelevassa arjessa. Olen lukenut ja pohtinut paljon omaan hyvinvointiin liittyviä asioita – niin henkisistä, sosiaalisista kuin fyysisistä näkökulmista ja haluan kehittyä ihmisenä ja äitinä. Helposti itsensä laittaa liian tiukille, mutta olen tullut huomaamaan sen tosiasian, että kun äiti voi hyvin niin koko perhe voi hyvin. Olisi todella kiinnostavaa saada pohtia kanssasi miten voisin tukea hyvinvointiani lisää ja ammentaa asioita sinun tietämyksestäsi.

  Olet ihana ja seuraan mielenkiinnolla postauksiasi! :-*

 61. 66

  Jonna sanoo

  Ensimmäiseni haluan kiittää sinua inspiroivista ja positiivisuutta huokuvista postauksistasi. Olen aktiivisempi seuraamaan sinua Instagramissa, mutta ajoittain eksyn bloginkin puolelle.
  Omasta terveydeydestä huolehtiminen on alkanut kiinnostamaan minua yhä enemmän kuluneiden parin vuoden aikana. Ehkäpä se, että ikä alkaa nyt kolmosella on saanut myös havahtumaan siihen, että tässä kehossa tulisi todellakin viettää loppuelämä ja siitä tulee pitää hyvää huolta.
  Henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat tärkeitä minulle, ja yritänkin pääsääntöisesti tehdä itselleni hyviä valintoja niin ruuan kuin muunkin tekemisen suhteen.
  Olisi ihana päästä keskustelemaan kanssasi elämänfilosofiastasi ja saamaan vinkkejä tulevaan.

 62. 67

  Pauliina sanoo

  Tällä hetkellä elämä tuntuu olevan aikamoista oravanpyörää yrittäjyyden ja lapsiperhearjen keskellä. Olisi mahtavaa saada keskustella asioista objektiivisen henkilön kanssa, jospa saisi uusia näkökulmia siihen, kuinka lähteä hakemaan tasapainoa elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *