KIITOLLISUUS PARANTAA ELÄMÄNLAATUA

Kiitollisuus parantaa elämänlaatua – ota työkalu käyttöösi ja voi paremmin

kiitollisuus parantaa elamanlaatua

 

Usein hamuamme jatkuvasti jotakin – enemmän rahaa, isomman kodin, lisää vapaa-aikaa, rakkautta, hyväksyntää, tavaroita tai selkeyttä elämään… Siis lisää jotakin, joka muuttaisi olemassa olevan tilanteen tai sen kokemisen toisenlaiseksi. Joskus se toimii motivaattorina tai tavoitteena, joka auttaa etenemään kohti onnistumista, mutta toisinaan taas ei. Omasta mielestäni eläessämme jatkuvan puutteen ja haluamisen tunteessa, tunnemme olevamme koko ajan vailla jotakin, emmekä koskaan koe tyytyväisyyttä – elämme jatkuvassa puutteessa ja toimimme puutoksesta ja tarpeesta käsin.

Kiitollisuus parantaa elämänlaatua ja kun elämme kiitollisuudesta käsin, on maailma täynnä yltäkylläisyyttä, hyvää ja huomaamme kaikkialla, myös pienissäkin asioissa paljon aihetta kiitollisuuteen. Asiat saavat eri kulman ja näemme elämän eri valossa. Maailma näyttäytyy erilaisena ja mahdolliuuksia on enemmän. Teemme myös useammin parempia valintoja vapaasta tahdosta ja kiitollisuudesta käsin kuin tarpeen tai puutteen ohjaamana. 

 

 

 

Gratitude unlocks the fullness of life.
It turns what we have into enough, and more. It turns denial into acceptance, chaos to order, confusion to clarity.
It can turn a meal into a feast, a house into a home, a stranger into a friend.
– Melody Beattie

 

 

 

Kiitollinen ihminen tuntee onnellisuutta ja kiitollisuuden tunnetta pienistäkin asioista ja vetää niitä samalla lisää puoleensa. Hänen mielensä on oppinut tiedostamattaan etsimään ja löytämään niitä kaikialta. Hän näkee maailman positiivisemmassa valossa ja löytää hyväksynnän kieltojen ja rajoitteiden maailmassa. Hän ei myöskään elä pelossa, vaan elää luottamuksesta käsin ja samalla useimmiten itselleen merkityksellistä elämää. Samaan aikaan kiitollinen ihminen kokee yhteenkuuluvuuden tunnetta, eikä juurikaan koe yksinäisyyttä tai erillisyyttä muista.

Kiitollisuus siis parantaa elämänlaatua monella saralla. Mitäs jos ryhtyisimme ajattelemaan kaikkea kiitollisuudesta käsin ja olisimme onnellisia kaikista asioista elämässämme – niistä pienimmistäkin? Voisiko maailma silloin näyttää hiukan valoisammalta ja olisiko jopa stressin tunnetta hiukan vähemmän?  Entäpä elämä ilman kateutta ja vertailua – sitä ei tarvita kun elämme kiitollisuudesta käsin ja kun koemme tyytyväisyyttä jokapäiväisessä elämässämme. Entäs jos se, mitä sinulla on juuri nyt onkin riittäävästi? Ymmärrän toki, että taloudellisesti tiukan tilanteen tullessa eteen on vaikea tuntea kiitollisuutta, mutta jos keskitymme silloinkin siihen mitä meillä jo on ja mistä kaikesta muusta saamme olla kiitollisia, on paineen ja stressin määrä pienempi ja pystymme toimimaan tehokkaammin ja tekemään parempia päätöksiä – sitä kautta myös taloustilanne saa paremman lähtökohdan kasvuun ja kohentumiseen.

 

Kiitollisuus parantaa elämänlaatua – aina. Kokeile ja huomaa, miten elämäsi muuttuu, mahdolliset puutteet pienenevät ja elämästä tulee rikkaampaa. Meillä kaikilla on mahdollisuus valintaan jossa tarkkailemme ajatuksiamme, harjoittelemme ja opettelemme uusia tapoja suhtautua asioihin uudella asenteella.

Kiitos, kun luit tämänkin jutun. Kiitos myös, että olet osa blogiani ja sitä kautta myös elämääni. Kiitos, että saan jakaa kanssasi ajatuksiani ja kiitos, että kommentoit niihin. Kiitos, että olet juuri sinä – täydellinen sinä, juuri sellaisena kuin olet.


Toivotan mahtavaa viikkoa – juuri sinulle!

Karita

 

 

kuvat: Karita Tykkä / Rakkaudella, Karita
pujama: Balmuir

 

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

 

Menestys

menestys sisäinen rauha

Hehkuva iho ja sen hoito

hehkuva iho ja sen hoito

Gluteeniton tuplasukalaakakku

Terveellisempi tuplasuklaakakku, joka valmistuu ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä ja valkoista sokeria

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit
 1. 3

  Carita sanoo

  Kiitos Sinulle❤️ Kiitollinen ole, että olen löytänyt blogisi. Paljon hyvää mieltä ja hyviä ajatuksia olen tämän kautta saanut. Ja aina on ihana aloittaa päivä sinun ig:n hyvän päivän toivotuksilla❤️ Huippua viikkoa Sinulle ja ihanaa joulunodotusta.

  • 3.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos Carita – ihana jos pystyn jotenkin tuomaan iloa päiviisi ja ajatuksia pohdittavaksi… : )

   Kaikkea ihanaa myös tähän viikoon!
   <3

 2. 4

  Mia sanoo

  Kiitos sinulle

  Kirjoitat tärkeästä aiheesta! Usein asioita katsotaan yhdeltä kantilta. Kun oppii näkemään kolikon toisen puolen, niin ainakin omalla kohdallani kiitollisuus siitä, mitä minulla on, on kasvanut. Aina voisi asiat olla toisin.

  Mitä tulee tuohon kateuteen, kannattaa sitäkin tunnetta tunnustella. Usein ihmiset joita kadehditaan on tehnyt työtä menestymisen tai minkä tahansa eteen kovasti. Voiko itse tehdä omalle tilanteelle jotain ?

  Ihanaa viikkoa ❣

  • 4.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos : )

   Hienoja oivalluksia – hyvä Mia! Aina on hyvä kysellä itseltään miksi tuntee erilaisia tunteita, mistä ne kumpuavat ja miksi – mitä tunteet ja ajatukset meille kertovat? Hyvät kysymykset tuovat hyviä ja syvempiä vastauksia. Usein vain emme malta tai ymmärrä niitä itseltämme kysyä…

   Iloa ja ihanaa viikkoa!
   Karita

 3. 6

  Salme Kantonen sanoo

  Se on juuri noin! Itse olen oppinut negatiivisen ajattelutavan jo lapsena. On ollut iso työ oppia pois vanhasta ja saada tilalle kuvaamasi ajattelutapa. Se on kannattanut! Elämä on muuttunut täydellisesti. Kiitos hyvästä kirjoituksestasi!
  – Salme

 4. 7

  Minna sanoo

  Ihana kirjoitus! Minä olen joka päivä kiitollinen siitä, että herään terveenä, minulla on koti ja rahaa ainakin välttämättömimpiin asioihin. Joskus oli asiat vähän huonommin.
  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!

 5. 9

  sanoo

  Hola!

  Joskus minusta tuntuu ettei minulla ole mitään, joskus minusta tuntuu että minulla on kaikki. Tässä välimaastossa seilaaminen onkin sitten se mistä pitäisi saada ote.

  Tänään olen kiitollinen, että hengitän. Kävin myös katsomassa uuden Star Warsin, jolloin HSP-ihmisenä katoan täysin elokuvan maailmaan kolmeksi tunniksi. Aina selkäydintä raapiva kokemus! Joka keinussa Jumalten keinuu..vai miten se meni ;D

  Mennään näin, askel kerrallaan. Olen myös kiitollinen, että sormeni jaksavat kirjoittaa tätä viestiä, juuri tänään, juuri sinulle 🙂 Mahtavaa joulunaikaa Karita!

  • 9.1

   karitatykka sanoo

   Hei Veli.

   Ymmärrän täysin sinua. Tärkeintä on kuitenkin asian oivaltaminen ja se, että ainakin välillä muistaa kysyä itseltään kiitollisuudenaiheita.

   Kiitos, että kirjoitit ja että luet juttujani. Kiitos, että olet. <3

   Iloa ja valoa joulun odotukseen,
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *