Kausiruokaa – paistettu spagettikurpitsa-lehtikaalihöystö

Kausiruokaa – paistettu spagettikurpitsa-lehtikaalihöystö

Kausiruokaa – paistettu spagettikurpitsa-lehtikaalihöystö

 

Sain mieheni äidin puutarhasta jokin aika sitten spagettikurpitsan. Rakastan erilaisia kurpitsoja ja nautin niitä runsaasti viikoittain. Kesäkurpitsan raikkaus ja mehukkuus vetoavat minuun ja talvikurpitsat taas hurmaavat kehoa hellivällä, pehmeällä ja makealla maullaan – kausiruokaa parhaimmillaan.

 

Kausiruokaa – paistettu spagettikurpitsa-lehtikaalihöystö

 

Eräänä iltana kotiin tullessani ja jääkaapin avatessani, silmiini osui juuri tuo anopilta saamani kurpitsa ja päätin valmistaa illanpäätteksi jotakin kehoa lämmittävää, täyteläistä ja terveellistä arkiruokaa. En todellakaan aikonut viettää koko iltaa keittiössä, vaan nauttia perheen seurasta. Syntyi ajatus ruokaan paistettu spagettikurpitsa-lehtikaalihöystö. Kurpitsa päätyi uuniin ja tein ruoan, joka valmistui melkein itsestään. Aktiivisia vaiheita ei tässä ruoassa montaa ole ja ruokaa tulee runsaasti. Voit toki tehdä myös puolikkaan annoksen, jolloin homma on vieläkin helpompaa.

 

Kausiruokaa – paistettu spagettikurpitsa-lehtikaalihöystö

 

Tästä ruoasta tuli yksi omista suosikkiruoistani ja se muuttuu moneksi, esimerkiksi yrttejä, uppomunan ja juustoa lisäämällä. Ruoka sopii monelle, sillä se on gluteeniton ja halutessasi myös täysin vegaaninen. Mieli ja keho hyrräävät viileän syyspäivän päätteeksi tälle terveysherkulle. Siemenet voi myös hyötykäyttää. Itse syön niitä myös suoraan sellaisenaan, mutta yleensä siemenet huuhdotaan hyvin, valutetaan ja paahdetaan. Kypsennetyn spagettikurpitsanauhan voi myös säilöä jääkapissa muutaman päivän tai sen voi pyöräyttää salaatin sekaan, laatikkoruokiin, keittoihin, salaatteihin tai muhennoksiin rikastuttamaan ruokia. Maku on mieto, joten se sopii monen ruoan kaveriksi.

 

Kausiruokaa – paistettu spagettikurpitsa-lehtikaalihöystö

 

Nauti tästä ihanasta, raikkaasta ja ravintorikkaasta kausiruoasta. Jälkiruoaksi voit valmistaa vaikkapa herkullisen ja pähkinättömän limettipiirakan, jonka reseptin löydät täältä. Spagettikurpitsa on ehdottomasti yksi kurpitsasuosikeistani! Nyt kiinnostaa, mikä kurpitsalajikkeista on sinun suosikkisi ja mitä siitä valmistat?  Tätä spagettikurpitsa-lehtikaalireseptiä kannattaa kokeilla! Jos kokeilet, niin kerro mitä pidit.

 

Herkullista viikkoa ja hyvää oloa!

Halein,
Karita

 

 

Kausiruokaa – paistettu spagettikurpitsa-lehtikaalihöystö

Kurpitsa-lehtikaalihöystö

1 spagettikurpitsa
6–8 lehtikaalin tai mustakaalin lehteä, lehtirunko poistettuna
1 valkosipulinkynsi, ohueksi viipaloituna ja pilkottuna
2 rkl voita tai gheetä tai kookosöljyä
1/2–1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan

-+ halutessasi raastettua parmesaanijuustoa

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa spagettikurpitsa pituussuunnassa halki ja poista siemenet. Laita vuokaan halkaistu puoli alaspäin ja kypsennä noin 40 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on kypsää.
Kuumenna voi pannulla ja kuullota valkosipuli ja lehtikaalisilppu. Kaavi sillä välin spagettikurpitsan sisus haarukalla toiseen astiaan.
Kaada kurpitsanauha pannulle. Mausta, sekoita lehtikaalin ja valkosipulin kanssa sekaisin.
Lisää lopuksi valmiin annoksen päälle halutessasi parmesaaniraastetta tai ravintohiivaa.
Nauti.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *