Kauniit karvattomat sääret

Kauniit karvattomat sääret

 

Kauniit karvattomat sääret – kiinnostaisiko? Kyllä! Siksi päätinkin mennä poistattamaan ylimääräiset karvat sääristäni. En kuitenkaan suunnannut mihin tahansa kidutuspenkkiin, vaan ekologisimpaan, hellävaraisimpaan, luontaisimpaan ja hoitavimpaan karvojenpoistoon, joka tehdään hunajalla. Minulle kun eivät höylät oikein ole sopineet, iho ärtyy joka kerta. Mutta tämä, satoja vuosia vanha menetelmä, joka poistaa karvan juurineen, on paitsi hellä, myös antiseptinen ja tehokas. Kyseessä ei siis ole sokerointi vaan hunajointi.

 

Kauniit karvattomat sääret

Kauniit karvattomat sääret

 

Ekologisen tästä tekee käytettävän raaka-aineen lisäksi myös se, ettei hoidon tekijä käytä edes kertakäyttöhansikkaita, sillä hunajointia tehdään aina paljain käsin. Miettikää, mikä määrä tulee jätettä jo pelkästään kumihanskoista vuoden aikana! Kun kumikäsineitä ei käytetä, ei jäljelle jää mitään keinotekoista jätettä, eikä tuote lisää kehon kemikaalikuormaa. Testasin hunajoinnin ja se yllätti. Varasin ajan Töölön Natural goods companystä, jossa Johanna vastasi hoidostani. Kauniit karvattomat sääret syntyivät ilokseni ilman kipua tai hampaiden kiristelyä. Iho oli hoidon jälkeen samettisen sileä, eikä iho juurikaan punoittanut. Karvatuppi ei myöskään ärtynyt, mikä oli enemmän kuin ihanaa. Saman toimenpiteen voi tehdä myös bikinialueelle, kainaloihin tai minne vain, mistä karvat haluaa poistaa. Itseäni alkoi kiinnostaa heti myös bikinialueen hellävarainen karvanpoisto. Hunajan luontainen antibakteerisuus ja hoitavuus tekevät tästä karvanpoistomenetelmästä loistavan juuri bikinialuelle.

 

Kauniit karvattomat sääret

Kauniit jha karvattomat saaret

Kauniit ja karvattomat sääret

 

Kauniit karvattomat sääret saat helpommin, kun maltat kasvattaa karvaa ennen käsittelyä, jolloin karvanpoisto on helpompaa. Itse kasvattelin niitä reilun parin viikon ajan. Kasvatusvaihe olikin prosessin kurjin vaihe. Tosin aika riippuu täysin siitä, miten nopeaa karvankasvu on. Hoito alkoi ihon kevyellä putsauksella, sen jälkeen sille levitettiin talkkia ja sitten lämmitettyä hunajaa siveltiin sormilla sääriin pitkittäissuunnassa ja sitä työstäen karvat jäivät hunajaan kiinni. Lopuksi sääret jälleen pyyhitään ja koko homma on valmis. Lopputulos oli sileät ja pehmoiset sääret. Myös säären pinnalla ollut kuollut ihosolukko oli historiaa. Aikaa säärten putsaamiseen kuluu noin puoli tuntia, joten sen ehtii toteuttaa vaikka työpäivän lomassa. Karvat kasvavat eri tahtiin, joten karvanpoiston voi toistaa kolmen viikon kuluttua, jotta kaikki karvat saadaan kyytiin. Sileä lopputulos on taattu.

 

Onko sinulla jokin oma suosikki tai vinkki karvojen poistoon?
Hunajointi oli minulle ensimmäinen laatuaan ja tulen tekemään sen varmasti jatkossakin.

Kauniit karvattomat sääret ovat valmiit – kesä ja lyhyet helmat saavat tulla.
Aurinkoa!
Karita

Kauniit karvattomat sääret

 

 

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Lotta sanoo

  Täytyy ehdottomasti kysyä tätä omalta kosmetologilta, jolla käyn sokeroinnissa. Kiitos vinkistä!

 2. 2

  Marketta Tarma sanoo

  Voi että..Päätin kurkistaa tätä blogia, mutta tuli heti kiire pois.
  Turhuuksien turhuutta! Karvojen poisto on täysin turha toimenpide, mutta että siihenkin on ympätty ekologisuus! Olisi monin verroin ekologisempaa luopua koko hömpästä eikä sekään muuttaisi maapalloamme yliylikuormittavaa elämäntapaamme kuin kärpäsen lian verran parempaan suuntaan! Mutta nyt voi saada hyvän omantunnon ekologisesta karvanpoistosta, apua!

  • 2.1

   karitatykka sanoo

   Hei Marketta.

   Kiitos viestistäsi.
   Jokainen valitsee oman reittinsä, enkä tahdo kenellekkään tuputtaa omaani. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jokainen kertakäyttöhansikaspari käyttämättä säästää ympäristöämme ja todella monet käyvät säännöllisesti poistattamassa karvojansa. Tässä siis vain yksi hiukan parempi vaihtoehto niille henkilöille, jotka haluavat poistaa karvansa. Hyvää omaatuntoa ei tällä jutulla ole tarkoitus myydä…

   Hyvää kesää sinulle toivottaen,
   Karita

 3. 3

  Anniina sanoo

  Ihana postaus! Itsekin aion ehdottomasti kokeilla tätä. Sellainen kysymys heräsi mieleen, mistä olet hankkinut purkit, joita kuvissa näkyy? Mietin pystyisiköhän hunajoinnin tehdä ihan itse.

  • 3.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos Anniina!

   Kuvauslainassa ovat, ei pysty tekemään itse, sillä hunajointiin tarvitaan aivan oma tekniikka. Myös hunaja on erikoishunajaa…

   Kannattaa kokeilla hoitolassa!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *