Irti sokerista

Viikko sitten kerroin täällä blogissani keinoista, joilla pääsin irti sokerista tai ainakin alkuun. Olin tiistaina YLEn aamu-tv:ssä puhumassa sokeririippuvuudesta ja huomaan sen olevan suuri ongelma tänä päivänä. Tänään jatkankin saman asian tiimoilta. Olisi kiva kuulla, mihin kaipaatte eniten apua sokerikoukun kanssa – voitte laittaa viestiä tulemaan, niin yritän mahdollisuuksieni mukaan auttaa. Kiitokseksi arvon vastanneiden kesken Raakaa ja makeaa -kirjan. : )

 

irti-sokerista01

 

Ruoka – relax

Kannattaa keskittyä lisäämään ravintorikkaita ruokia päiviin, sillä kun keho saa tarpeeksi energiaa ja ravinteita, se ei kaipaa jatkuvasti jotakin. Ravinnon lisäksi riittävä uni on tärkeässä roolissa silloin, kun halutaan tehdä muutoksia elämässä tai ruokavaliossa. Väsyneenä tulee tehtyä huonoja valintoja, sillä liian vähäinen uni saa himoitsemaan nopeita energianlähteitä eli sokeria. Liian vähäinen uni ohjaa ja muuntaa ruokahalua sääteleviä hormonitoimintoja, mistä himot saattavat johtua. Olen kiinnittänyt vuosien varrella huomiota vahvasti riittävään unen määrään, joka minulle tarkoittaa noin 7–9 tuntia yössä. Rauhoitan mieltäni ja kuuntelen kehoani päivittäisillä meditaatioharjoituksilla, jotka molemmat ovat helpottaneet sokerista luopumista huomattavasti. Meditaation ja life coachingin avulla olen päässyt myös kiinni paremmin tunnesyömisen saloihin. Tunnesyömisestä kerron lisää toisella kertaa, sillä se ansaitsee oman postauksensa.

 

irti-sokerista02

 

Kukaan ei tarvitse valkoista sokeria

Nyt kun olen ollut kahdeksan vuotta ilman valkoista sokeria, en sairastele, iho on kuulas, mieli on positiivinen  ja energiaa riittää – paluuta vanhaan ei enää ole. Samaa haluaisin myös sinulle! Toivon voivani inspiroida ja auttaa muita voimaan paremmin. Ei saarnaten tai tiukkoja ehtoja tehden, vaan lempeästi tukien ja avustaen. Ei luopumista vaan ruokien ja ravitsemusten upgreidaamista. Jokaiselle löytyy oma, itselleen sopiva ruokavalio ja elämäntapa, joka ei löydy toisilta etsien. Se löytyy kokeilemalla, tunnustelemalla, huomioimalla ja oivaltamalla. Olemme jokainen yksilöitä, minkä vuoksi ei ole olemassa yhtä dieettiä tai elämäntapaa, joka toimii kaikille. Yksi asia on kuitenkin varma – kukaan ei tarvitse valkoista sokeria! Päinvastoin, hyödymme kaikki valkoisesta sokerista luopumisesta. Koukuttavaa tyhjää enegiaa – ilman ravintoaineita.

 

Baby steps…

Joillekin pienen sokerimäärän nauttiminen ei aiheuta ongelmia, mutta itse kuulun niihin, joiden ei kannata nauttia valkoista sokeria lainkaan. Olen myös huomioinut, miten erilaisen tunteen ja vaikutuksen erilaiset sokerit, kuten kookossokeri, hunaja tai koivusokeri minussa aiheuttavat – ero on merkittävä. Makeista mauista saa nauttia, mutta itselleen ja perheelleen voi tarjota parempia vaihtoehtoja. En usko ehdottomuuteen tai totaalikieltäytymiseen, kun puhutaan pysyvistä elämäntapamuutoksista ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Pienet muutokset ja pysyvä muutos eivät välttämättä tapahdu hetkessä, mutta kun etenee askel kerrallaan, on muutos mahdollinen, eikä se tunnu ylivoimaiselta tai ahdistavalta.

 

irti-sokerista

 

Kielletty hedelmä

Kun aloittaa sokerittomuuden, ei välttämättä kannata samaan aikaan tavoitella painonpudotusta, vaikka niin voikin käydä. Askel kerrallaan – ensin irtautuminen sokerista, parempia herkkuja nautiskellen niin ei tunne joutuvansa luopumaan mistään. Kun elämä ilman valkoista sokeria on jo arkipäivää, voi sen jälkeen tarvittaessa lähteä muokkaamaan ravintokokonaisuutta painonpudotusta silmälläpitäen. Oleellista on ottaa askel kerrallaan ja edetä maltilla, silloin muutos on myös pysyvä, eikä kyse ole taas yhdestä uudesta dieetistä tai karkkilakosta. Lakothan eivät toimi, sillä kielletty hedelmä kuumottaa niin kovin, että sortuminen on väistämätön ja sen seurauksena koemme huonoa omaatuntoa, syyllistämme ja häpeämme itseämme. Syömiskierre on valmis…

 

 

Sokerista voi päästä irti mukavasti, herkullisesti, helposti ja makeasti. : )

Hyvää oloa ja herkullista (sokeritonta) viikkoa!
Karita

Kommentit
 1. 1

  Kristiina sanoo

  Itse kaipailen vinkkejä siihen mitä vaihtoehtoisia herkkuja kotiin kannattaa varata kun herkkuhimo iskee. Ja mitä kannattaa napata kaupasta suklaapatukan tilalle…

  Joskus jaksan himon tullessa kuoria porkkanan, mutta joskus en… olisi ihanaa jos keksisi jotain muutakin sokerin tilalle.

  • 1.1

   karitatykka sanoo

   Kotona kannattaa aina olla itsevalmistettua tai kaupan raakasuklaata. Sitä voi säilyttää jaakaapissa tai pakastimessa. Pakastimessa voi säilöä pilkottuja banaaneja, ananasta ja mangoa ja pyöräyttää pehmytjäätelön herkkuhimon taltuttamiseen terveellisesti. Raakaherkkuja tai muita istevalmistettuja terveellisempiä herkkuja voi myös pitää pakkasessa jos se toimii.

   Myös kuivahedelmiä ja luomu pocorneja (jotka paistan kookosöljyssä)löytyy kotoani aina. : )

   Tsemppiä!
   Karita

 2. 2

  sanoo

  Tästä löytyi Karita oikeastaan minulle kaikki merkityksellinen. Olen toiminut näiden ohjeiden tavoin tänä syksynä sinun kirjoissasi ja luennoillasi antamien ohjeiden mukaan. Olen löytänyt itselleni parhaimman avun keskittymällä tuohon muiden osien ravintoarvoja lisäävään kohtaan ja löytänyt samalla keinon rakastaa itseäni enemmän. Muutoksesi inspiroi minua ja on ihanaa tietää, että tähän asiaan saamani muutos hoitaa minua kokonaisvaltaisesti <3 Kiitos Sinulle.

 3. 3

  Henna sanoo

  Hei, minulla toimii aika hyvin tuo paremman vaihtoehdon hyödyntäminen. Makeaa saa ja herkkuja, mutta samalla sentään kosolti ravinteita. Ikäväkseni saan vaan kuivahedelmistä vatsan kipeäksi. En vielä parista rusinasta, mutta jos teen itselleni ”irtokarkkilautasen” kuivahedelmistä, niin väkisinkin vatsa turpoaa ja kipeytyy. Eli jos syön vaikka 3 aprikoosia, 5 taatelia ja 3 viikunaa. Oletko sinä kokenut samaa? Määrä ei karkinkorvikkeena tunnu mielestäni suurelta, mutta onko todella niin että vatsa ei vaan kestä? Onko sinulla muuta ideaa irttareiden tilalle, jos haluaa siis säilyttää saman idean että saa sekoituksen erilaista pikkuhyvää mitä voi napsia?

  • 3.1

   karitatykka sanoo

   Hei henna.

   Mites olisi kookosöljyssä paistetut popcornit, jotka voisi maustaa joko makeiksi tai suolaiseksi. Oma suosikkini ovat raakasuklaapopcornit.

   Kuivahedelmien kuitu voi olla liikaa suolistollesi. Voi kokeille nauttia hapankaalia tai muuta hapatettua ruokaa ennen kuivaherkkuja. Elävät bakteerit voisivat auttaa… Itselläni oli joskus samoja oireita, mutta ovat sitten jääneeet pois.

   <3 K

 4. 4

  Satu sanoo

  Olen pikkuhiljaa yrittänyt jättää valkoisen sokerin kokonaan pois, mutta vielä on parannettavaa. Tällä hetkellä ongelmana on imetys ja vähäinen yöuni, jotka saavat houkutukset taas nousemaan mieleen. Onneksi nykyisin on paljon esillä myös terveellisiä herkkuja, ja pienin askelin mennään kohti sokeritonta elämää.

  • 4.1

   karitatykka sanoo

   Juuri niin Satu – pienin, mutta varmoin askelin kohti päämäärää.
   Nyt on tärkeää että syö riittävästi ja raviontorikkaasti niin himot vähenevät, imetyksestä huolimatta.

   Hyvää oloa!
   K

 5. 5

  Heini sanoo

  Minulla on nyt takana viikko ilman sokeria ja tämä on onnistunut todella helposti. Uskon sen johtuvan siitä, että jätin pois myös päivittäiset proteiinipatukat ym. makeutusaineita sisältävät tuotteet, jotka tunnetusti lisäävät makeanhimoa. Ainut asia mikä mietityttää, on alkoholi. Pikkujoulut, Uusi Vuosi ym. tulossa ja näin sinkkunaisena olisi kiva pyörähtää välillä yöelämässäkin. Sokeritonta alkoholia ei vaan taida olla kuin kirkas viina ja kovin mielellään en kyllä siihen koskisi. Voisiko kuiva valkoviini yhdessä kivennäisveden kanssa olla ok? En haluaisi, että sokerihimot palaa heti takaisin, mutta haluan myös elää vähän välillä 🙂

  • 5.1

   karitatykka sanoo

   Hienoa Heini.

   Punaviineissä on yleisesti niukasti sokeria tai ei juuri lainkaan, myös kuivissa valkoviineissä vain vähän. Alkossakin on hienosti aina viinin tiedoissa esillä koerimäärä, jonka mukaan voi hyvin miettiä viinivalintojaan. Suosittelen myös luomuviinejä. On tärkeä myös elää ja juhlat kuuluvat elämään. Itsekin nautin hyvinstä viineistä hyvällä omalla tunnolla, eilen viimeksi. : )
   Kaikista tärkeintä ovat nuo keinotekoisten makeuttajien pois jättäminen ja lisätyn valkoisen sokerin pois jättö.

   <3 Iloa ja ihanaa juhlakauden alkua.
   K

 6. 6

  Birgitta sanoo

  Uskon, että kaikki tieto on olemassa ja ymmärretty mutta miten sen veisi käytäntöön. Kun tulee ilta ja istahtaa sohvalle, se on siinä. Sitä haluaa palkita, on ollut raskas päivä.. Ihan mikä tahansa kelpaa syyksi. Siksi kaapissa ei voi olla mitään, jonka voisi väsyneenä tuhota. Mutta se ei ole sama kuin olla sokeriton vaan pakotettu malli toimia. Mutta toimiihan se sitten niinkin.

  • 6.1

   karitatykka sanoo

   Voisiko jokin muu tuoda saman kaltaista mielihyvää tai toimia palkintona? Soitto ystävälle, illallinen kynttilänvalossa, hyvä naistenlehti tai pitkä kylpy?
   P.S. Raakakaakao nostaa mielihyvähormonin tuotantoa ja voisi olla terveellisempi sekä ravintorikkaampi vaihtoehto.

   <3 Karita

  • 7.1

   karitatykka sanoo

   Hei Hanne.

   Raakaa ja makeaa, Hyvää huomenta, Lautasellinen kauneutta ja Sokeriton. : )
   Ensimmäinen oli Tammen kustantama, kolme seuraavaa Cozy Publishing.

   <3 Karita

 7. 8

  Anu Ylinen sanoo

  Tuo nukkuminen on kyllä tärkeää! Väsyneenä todellakin tekee vääriä valintoja. Uni muutenkin tasapainottaa elämää kaikella lailla.

 8. 9

  M sanoo

  Itse olen vähentänyt lähi kuukausina huomattavasti valkoisen sokerin syömistä. Siinä vain saa olla super tarkkana kaupassa kun tuntuu, että sitä työnnetään ihan kaikkeen..
  näin pimeänä aikana tuntuu olevan enemmän niitä päiviä kun keho huutaa jotain makeaa. Itsellä tähän makeannälkään ei ainakaan auta hedelmä tms. Olisiko sinulla hyviä ideoita mikä olisi jokin ns.pieni herkku, jonka voisi nauttia hyvällä omalla tunnolla ilman valkoista sokeria, mutta tyydyttäen makean himon?!

  • 9.1

   karitatykka sanoo

   Hei M

   Itselläni pikkuherkku on yleensä itsetehty raakasuklaa, jota löytyy jääkaapista tai pakastimesta aina. Raakakaakao nostaa mielihyvähormonien tuotantoa. : ) Myös pakastetuista banaaneista ja/tai mangosta tehty pehmytjäätelö toimii aina.

   – K

 9. 10

  Elina sanoo

  Karkeista olen luopunut jo lähes kymmenen vuotta sitten ja valkoista sokeria sisältävät leivonnaiset reilu vuosi sitten. Olenkin vahvasti sitä mieltä, ettei ihminen tarvitse (valkoista) sokeria mihinkään! Lapsena ja nuorena olen syönyt karkkia paljonkin, mutta nykyään ei tee yhtään mieli, ei koskaan! Toisaalta laatuvaatimukset herkkujen suhteen ovat kasvaneet (joskin makeaa tekee harvoin mieli)…

 10. 11

  Maija Narinen sanoo

  Kun unta saa liian vähän, iltapäivällä tekee mieli suklaata. Nykyisin nukun tarpeeksi ja en kaipaa enää piristyssuklaata. Kyllästynyneenä olo saa syömääm lohtusuklaata.

 11. 12

  Kirsi sanoo

  Hei ! Muuten pärjään ilman karkkeja, mutta todella heikko kohtani on jogurtticashewpähkinät ja muut jogurtti- tai valkosuklaapähkinät. Voin niitä popsia vaikka puoli kiloa kerrallaan eivätkä ne vie edes ruokahalua vähemmälle. Syönterveellisesti ja liikun paljon joten kiloja ei pääse liikaa kertymään. Mutta mitä keksisin tuon kuorrutettujen pähkinöiden himon tilalle ? Niissä kun on huikeat määrät energiaa… Kuivatut karpalot ja taatelit ovat jo käytössä. Mutta kun se himo noihin pähkinöihin iskee ( miltei joka toinen päivä) , ei edes naturellit pähkinäversiot riitä.

  • 12.1

   karitatykka sanoo

   Hei Kirsi.

   Saattaa olla, että pähkinöissä on jotakin ravintoaineita joita et saa riittävästi. Jos kerranpähkinät ovat noin vahva himon kohde. Tai sitten ravinnossasi saattaa olla liian niukasti rasvaa.
   Pähkinät ovat ihan jees, mutta niiden laatuun kannattaa satsata ja ostaa aina luomuna. Kohtuullinen käyttö ok, mutta suuria määriä ei kannata koko ajan käyttää.
   Oletko kokeillut (luomu) kookoslastuja? Ne voisivat toimia paahdettuina, maustettuina tai au naturel.
   Niitä voi myös sekoittaa sulan raakasuklaan kera ja antaa jähmettyä pikku kasoiksi jääkaapissa. NAM!

   Hyvää oloa sunnuntaihin!
   <3 Karita

 12. 13

  Sokru sanoo

  Kai se kompastuskivi on aina vaan se suklaa… Kun sitä tekee mieli joka päivä. :/ Oon kauan jo seurannut sun sokeritonta taivalta, ihailen sun lujuutta!

  • 13.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos. Ei lujuudella vaan lempeydellä… Tarjoan vain itselleni parempia vaihtoehtoja. En siis kiellä mitään vaan valitsen parempia. Silloin siitä tulee elämäntapa ei kuuri.

   Jos tälläinen sokeriaddikti niin kuin minä pääsin irti pääset myös sinäkin!
   Koetan parhaani mukaan olla tukena, innostajana ja tsempparina!

   Iloa ja aurinkoa päivääsi!
   Karita

 13. 14

  Eveline sanoo

  Täällä yksi sokeri-addiktoitunut ilmoittautuu. Olen loputtoman kyllästynyt ja turhautunut siitä, miten pitkään, koko ikäni olen käynyt jonkinlaista taistelua päästäkseni irti sokerikoukusta, mutta aina vain samassa lähtöpisteessä. Luulen, että eniten kompastun henkisiin kykyihini työstää asiaa tai siihen, että muutos pelottaa ja luo epävarman olon vaikka olen erittäin tietoinen siitä, että muutos on tehtävä ja näin ei voi jatkua. On päiviä, jolloin kaikki menee ravinnollisesti ja muutenkin putkeen, mutta myös paljon niitä päiviä jolloin voisin vain syödä ja herkutella aamusta iltaan ilman järjen hiventäkään. Tunnesyöminen on tuttua minulle ja se että pitää rankaista itseään siitä, kun on herkutellut tms.. Olen luonteeltani tarkka, järjestelmällinen ja tunnollinen, ei ongelmia liikkumisen tai painonhallinnan suhteen sen kummemmin, mutta tätä menoa niitä tulee olemaan. Jotenkin semmonen olo, että tarvitsisin jonkinlaista apua enemmän kuin koskaan ennen.
  Onko sinulla vinkkejä/neuvoja?
  Kiitos 🙂

  • 14.1

   karitatykka sanoo

   Hei Eveline.

   kiitos viestistäsi.
   Mitä makea sinulle antaa tai millaisen tuntee se tuo? voisiko jokin muu antaa saman fiiliksen? Vai poistaako tai turruttako sokerin syöminen jonkin tunteen, jos niin minkä? Voisiko sokeriherkkuja upgreidata paremmiksi? Mikä auttaisi minua pääsemään irti sokerista?
   Tässä muutama kysymys jonka voit esittää itsellesi. Ota kynä ja paperia ja kirjoita vastaukset näihin. Kirjoittaessa kirjoitat ja ajattelet tarkemmin ja harjoitus on tehokkaampi.
   Balansssivalmennuksen (http://balanssivalmennus.fi/) seuraava kierros alkaa 9.1.2017 ja siinä käsittelemme nimenomaan tunnesyömistä sekä poistamme stressiä. Toki Sami Sunvikin ohjaamana käydään myös läpi monia muita asioita kuten suoliston hyvinvointia, unen merkitystä yms ja tietysti myös ruokavalio, joka tähtää painonpudotukseen tai hallintaan. Respetiikkaa annamme myös noin 30 erilaista, joita tulee myös minulta. 🙂

   Jos minä, kaamea sokerihiiri, olen päässyt irti sokerista – pääset sinäkin!

   Iloa ja hyvää oloa!
   Karita

 14. 15

  Johanna sanoo

  Hei! Näin haastattelusi Ylen aamu TV:ssä ja pysähdyin. Tajusin, että olen kyllä pahasti koukussa sokeriin. Olen myös tyypillinen nainen laihduttamisen suhteen. Aina joku kuuri menossa. Välillä ei syödä mitään, välillä totaalinen repsahdus. Käytän paljon makeutettuja tuotteita. Ruokailuvälit venyvät ja tämä kostautuu usein huonoina valintoina. Tästä seuraa myös väsymystä ja huono olo.
  Jotenkin yhtäkkiä vain tajusin, että ei tämä kyllä nyt näin toimi ja kun näin kuinka hyvinvoivalta näytit haastattelussa päätin, että miksi en minäkin. Aloitan pienesti. Ensiksi tuumailin muutaman päivän ja tänään heitin kaikki makeutetut tuotteet pois kaapeista. Seuraavaksi lähden etsimään kirjastosta kirjojasi ja vuoden alusta aloitan elämän ilman valkoista sokeria. Pois saa jäädä myös turhat E-koodit. Silti aion nauttia myös herkuista. Jouluksi aion jo opetella ja kokeilla joitain vaihtoehtoisia herkkuja.
  En aio myöskään laihduttaa, sillä luulen että kun saan itselleni hyvän olon niin painokin pysyy kurissa siinä samalla.
  Kiitos kun kerroit asiasta TV:ssä!

  • 15.1

   karitatykka sanoo

   Hienoa Johanna!

   Wau! Juuri noin – turhat makeudet pois kaapista. : )

   E-koodit, keinotekoiset makeutusaineet ja valkoiset sokerit… niitä kaikkia kannattaa vältellä.
   Pienin, mutta VARMOIN askelin kohti elämää ilman valkoista sokeria. Liian isot askeleet johtavat usein pettymyksiin ja ne eivät kannusta ketään jatkamaan.

   Meillä on alkamassa 9.1.2017 seuraava kierros Balanssi-valmennuksessa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan. Siellä käsittelemme riippuvuuksia ja tunnesyömistä. Sami Sundvikin vastaa ravinnosta ja jakaa ruokavalion osallistujille. Mukana on lukuisia reseptejä ja muuta hyödyllistä tietoa terveydestä. Lisäksi valmennuksessa on valmennuksellisia harjoituksia ja ohjaamiani rentoutusharjotteita, jotka poistavat stressiä ja tasapainottavat kehoa sekä mieltä ja paljon paljon muuta. Materiaalia tulee äänenenä, kuvana ja jos haluaa lukea, myös kirjallisessa muodossa, ja se on käytössäsi puoli vuotta. Kurkkaa jos kiinnostaa http://balanssivalmennus.fi/. : )

   Kaunis kiitos että seuraat ja kiitos myös kivasta palautteesta koskien esiintymistäni Ylen aamu TV:ssä.

   P.S. tein juuri eilen terveellisempiä piparkakkuja, joiden reseptin jaan täällä lähiaikoina. Ne valmistuvat ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä tai valkoista sokeria ja ovat ihania. : )

   Iloa ja hyvää oloa!
   Karita

   • 15.1.1

    Johanna sanoo

    Hei! Tuo verkkovalmennus kuulostaa juuri siltä, mitä tarvitsen jotta pääsen alkuun.
    Kiitos!
    Lämmintä joulumieltä!
    Ps. Odotan innolla piparireseptiä 🙂

    • 15.1.1.1

     karitatykka sanoo

     Kiva!

     Piparkakkuresepti tulee näillä näkymin ensi viikolla tänne blogiin. : )

     Iloa!
     Karita

 15. 16

  Sirpa sanoo

  Hei. Itse olen allerginen pähkinöille omena kiiwi päärynä…Ja mitähän vielä… On kuitenkin haastavaa löytää karkin/makeisten tilalle mitään… Mitä suosittelet?

  • 16.1

   karitatykka sanoo

   Hei Sirpa.

   Kiitos viestistäsi.
   Maailma on täynnä ihania vaihtoehtoja. Esimerkiksi kuivatut hedelmät kuten kirsikat, aprikoosit, taatelit, omenat jne… Raakasuklaa joko yksin tai yhdistettynä kuivahedelmiin on ihanaa!
   Makuaisti tottuu uusiin makuihin ja valkoinen sokeri alkaa maistua jonkin ajan kulittua jopa liian imelältä.

   Iloa viikkoon,
   Karita

 16. 17

  sanoo

  Kotona,kunlaittaa marjoista jotain,niin muut sanovat etteivät maistu,jos jättää sokerin pois. Sokeri kyllä on liian merkittävä asia makutottumuksissa.Miten marjoista (esim.pakastettuina) saa makua,jos syö ihan niine hyvineen? Sun raakasuklaaohjetta olen pyöritellyt,kaupastamme ei löydy kaikkia tarvikkeita. Muutenkin olen pohtinut,miten sokerit saisi pois arjestamme.Mies on erittäin ranttu ruokien suhteen,myös kaupan karkkipussi hänellä menee kerralla.Painon kans hän jojoilee ja dietillä ollessa mikään ei kelpaa,kunnes se 10 kg on lähtenyt pois.Sitten repsahtaa taas herkkuihin.

  • 17.1

   karitatykka sanoo

   Hei Aikku.

   Sokeriin tottuu, mutta niin tottuu myös elämään ilman sitä.
   Liian tiukat dieetit saavat aikaan juuri tuon jojo-efektin, siksi en suosittele niitä. ERuokien upgreidaaminen on lempeä, toimiva ja tehokas tapa pudottaa tai hallita painoa.
   Älä huoli miehen kranttuudesta, kyllä hän varmasti pärjää… : ) Hän luultavasti huomaa sinussa positiivisen muutoksen ja haluaa pian saman fiiliksen kuin sinulla. Voit kokeille marjojen kanssa sokerin tilalla vaikka hunajaaa tai kookossokeria.
   Kaikkia raakasuklaan aineksia saat esimerkiksi verkkokaupastamme superlemon.fi. Tilaus lähtee yleensä jo samana päivänä, joten kauaa ei tarvitse odottaa. : )

   Lempeys itseä kohtaan ja parempien valintojen tekeminen tuottavat parhaan tuloksen. Et kiellä mitään, vaan valitset vain paremman vaihtoehdon. Silloin mieli ei jatkuvasti kaipaa jotakin kiellettyä hedelmää.

   Aurinkoa viikkoon,
   Karita

  • 17.2

   karitatykka sanoo

   Moi Aikku.

   Arpaonni (mieheni ilmoitti luvun ja laskin kommenteista sen jota luku vastaa) suosi sinua!
   Laittaistko osoitteesi niin laitan kirjan matkaan kohti sinua. Ilmoita myös jos haluat siihen omistuskirjoituksen. : )

   Iloa ja hyvää oloa!
   Karita

 17. 18

  Sirpa sanoo

  Moi.
  Kun on pähkinä allerginen ja siihen lisätään kiiwi päärynä omena mitä terveellistä naposteltavaa suosittelet. Porkkana ja lanttu myös aiheuttaa oireita..?

  • 18.1

   karitatykka sanoo

   Hei Sirpa.

   Vastailinkin jo aiemmin, mutta lisätäään vielä…
   Kookoslastut joko paahdettuina tai paahtamattomina tai sitten vaikkapa luomupopcornit kookosöljyssä paistettuina ovat ihania naposteltavia.
   Kannattaa käyttää mielikuvitusta ja roheasti mieli avoimena kokeilla erilaisia vaihtoehtoja.
   Popcornit voi myös maustaa makeiksi tai suolaisiksi. : )

   Iloa!
   Karita

 18. 19

  Veera Saari sanoo

  Kiitos taas niin ihanasta ja tsemppaavasta postauksesta! Blogisi on inspiroiva ja raikas! Itse onnistun ajoittain syömään terveellisesti ja hyvin, mutta sitten liian usein tulee kuitenkin päiviä, jolloin alan herkutella sokerijutuilla ja kierre on heti valmis :/ Kaipailisin vinkkejä siihen, miten vältät valkoisen sokerin syömisen erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa? Jätätkö valkosokerituotteet syömättä esim. juhlissa? Minulla on sinun Lautasellinen kauneutta-kirja ja se on aivan ihana!! Muitakin kirjojasi olisi ihana lukea <3

  • 19.1

   karitatykka sanoo

   Hei Veera.

   Kiitos viestistäsi.
   Ihana kuulla että sinulla on jo yksi kirjoistani! Kaunis kiitos!
   Juhlissa on usein valittavana paljon erilaisia vaihtoehtoja. Juhlia ei kuitenkaan ole jatkuvasti, joten ei kannata olla itselleen liian ankara. Voit ottaa esimerkiksi vain pienen palan jotakin ja tyytyä siihen.
   Omalla kohdallani tiedän itseni niin hyvin että jätän sokeriherkut kokonaan väliin – minulle on parempi niin. Joissakin tapauksissa voit myös itse tuoda terveellisempiä tuomisia mukanasi, siitä kukaan tuskin pahastuu. Päinvastoin, voi olla että joku muukin toivoo juuri samaa kuin sinä.

   Iloa ja hyvää oloa!
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *