HIFU-hoito – nuorekkaan ihon salaisuusko?

HIFU

 

Luonnollinen kauneudenhoito on paitsi myrkytöntä, myös hellävaraista ja turvallista. Luonnon omille aineksille voi herkistyä, mutta niiden raaka-aineilla on vaikea aiheuttaa vahinkoa. Ne eivät myöskään kerry elimistöön samoin kuin synteettiset ja kemialliset raaka-aineet. Nuorempana elin enemmän hetkessä, tulevasta huolehtimatta. Tänä päivänä haluan elää niin, että voin mahdollisimman hyvin jatkossakin. Ymmärrän, jos jotkut haluavat käyttää kovempia hoitomuotoja, pistoksia tai täytehoitoja, mutta itse jätän ne väliin. Haluan kuitenkin hoidoilta tehoa ja nyt neljänkymmenen ikävuoden korvalla on tärkeää pitää huoli ihosta entistä paremmin. Käyn hoidoissa harvoin, mutta pakko myöntää, että kyllähän se hyvää tekee ja iho kiittää. Ihoa voi myös stimuloida, jolloin se lähtee itse korjaamaan itseään. Arvostan luonnollisia keinoja buustata ihon kollageenituotantoa botox-pistosten yms. sijaan. Haluan ehkäistä ikääntymistä luonnollisin keinoin ja näyttää luonnolliselle. Kukapa ei.

 

HIFU3

 

Sain muutama viikko sitten mahdollisuuden testata Haikon kartonossa kotimaisella CTN-hoitolaitteella tehtävää hoitoa. HIFU-hoito – kiinteän ihon salaisuusko? Sitä lähdin mielenkiinnolla kokeilemaan. Hoito kestää alle 30 minuutia ja perustuu ultraääneen. High intensity focused ultrasound-menetelmä stimuloi ihon omaa kollageenituotantoa, poistaa ylimääräistä nestettä ja rasvakudosta sekä kiinteyttää ihonalaista lihaskudosta. Hoito sopii hyvin esimerkiksi poskien, kulmakarvojen ja leuanalusihon kohotukseen. Jopa yksi hoitokerta voi riittää, mutta hoito voidaan tarvittaessa toistaa 2–3 kertaa.

Ultraääni-impulssin avulla aiheutetaan käytännössä höyrystymisen avulla pieniä polttopisteitä ihon alimpiin kerroksiin. Ihon kollageenituotanto aktivoituu ja alkaa korjata kudokseen syntyneitä vaurioita. Samaan aikaan kannattaa nauttia myös sisäisesti nautittavaa kollageenia ja luonnolista C-vitamiinia, jotta iho saa rakennuspalikoita eheytymiseen. Hoidon jälkeen iho ei punoittanut tai ollut arka, vaikka niin varoiteltiinkin. Lähdin saman tien lounaalle, eikä jälkeenpäinkään tullut mitään oireita. Tulokset näkyvät yleensä noin kahden viikon viiva kolmen kuukauden kuluessa, kun ihon oma kollageenituotanto on päässyt kunnolla vauhtiin. Innolla odottelen siis tuloksia. : )
HIFU-hoito on mielestäni loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat kiinteämmän ihon, mutta eivät veitsen alle. Luonnollinen lopputulos. Iho, jota on aktivoitu, mutta joka ei näytä luonnottomalta.

Iloa ja kaunista oloa,
Karita

 

HIFU4

Kommentit
 1. 1

  Siiri sanoo

  Hei, ihosi näyttää aina todella kauniilta ja hehkeältä. Kysyisin että miten paljon juot päivässä vettä, mainitsit aamurutiineissa että juot aina litran kerralla? Mikä olisi sellainen optimaalinen määrä, ei liikaa muttei liian vähänkään? Laskin itse jokin aika sitten että minun tuli juotua vettä jopa 4-6 litraa päivässä, ihan tavan vuoksi. Nyt olenkin pyrkinyt viime kuukaudet vähentämään. Minulla on silti ollut iho-ongelmia, epäpuhtauksia, vaikka koen syöväni hyvin terveellisesti ja runsaan vedenjuonninhan pitäisi tehdä iholle hyvää? Käytän myös luonnonkosmetiikkaa ja voiteena raakaöljyjä, joita voin todella suositella.

  • 1.1

   karitatykka sanoo

   Hei Siiri.

   Kiitos.
   On hyvin henkilökohtaista kuinka paljon vettä olisi hyvä juoda. On hyvä muistaa, että saat nesteitä myös ruoan mukana. 4-6 litraa kuulostaa siis paljolta. Noin suuri määrä vettä vaatii rinnalleen laadukasta suolaa, jotta vesi ei huuhtele liikaa kehoa. Etenkin jos harrastat liikuntaa ja hikoilet. Tasapaino on tärkeää ja kaikki äärilaidat huonoja.
   Iho-ongelmat voivat johtua monesta tekiästä. Muunmuassa hormonaalinentoiminta, ikä, stressi, unenlaatu ja määrä sekä ruokavalio vaikuttavat kaikki vahvasti ihoon.
   Hikoilu auttaa poistamaan kuona-aineita ja toksiineja kehosta, joten se edesauttaa kauniin ihon saavuttamista. Säännöllinen kuolleen ihosolukon poistaminen on tärkeää, jotta ravitsevat hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan. Ravintorikas ruoka ja riittävä rasvojen (ei omega 6, transrasvojen tai härskiintyneiden rasvojen) nauttiminen myös sisäisesti tekevät iholle hyvää. Myös suoliston hyvä vointi ja bakteerikanta näkyy ihossa, joten probiootit ja glutamiini (http://superlemon.fi/evolution-glutamine-natural-400-g.html) ovat hyvästä. Oireet ihossa voivat olla merkki myös kehon sisäisestä tulehduksesta, joten esimerkiksi kurkuman, kookosöljyn ja inkiväärin nauttiminen on hyväksi, sillä ne poistavat tulehdustiloja. Itse nautin kyseisiä raaka-aineita muodossa tai toisessa päivittäin. Veden juonti on hyvä, mutta liika on liikaa. Itse juon päivästä riippuen kahdesta-neljään litraan vettä tai vihermehuja. Kesällä enemmän kuin talvella.
   Yksi suosikkituote, joka on tehnyt iholleni ihmeitä on Skin Collagen (http://superlemon.fi/ihonhoito/skin-collagen-70-g.html). Olen nauttinut sitä nyt puolitoista vuotta ja ero entiseen on merkittävä. Iho on kimmoisampi, kosteutetumpi ja pintajuonteet vähentyneet selkeästi. Kollageenijauhe nautitaan siis sisäisesti joten ihoa rakentuu sisältäpäin. Kollageenituotteita on kaikentasoisia ja niissä on laadullisesti todella suuri eroja. Skin Collagenin raaka-aine on yksi tutkituimista ja useita kliinisiäkokeita läpikäynyt huippu kollageeni, joka todella toimii. Olen ilokseni kuullut, että myös psoriasispotilaat ovat saaneet tuotteesta apua. Ihan huippu.

   Tässä pikainen vastaus kysymykseesi. Toivottavasti tämä auttoi.
   Muista myös puhua itsellesi kauniisti ja ole kiitollinen ihostasi, joka suojelee sinua kaikelta ympärilläsi ja pitä kehosi kasassa. Iho on suurin elimemme ja ansaitsee huomiomme. Kun ajattelet ja kohtelet sitä rakkaudella ja hellästi, kiittää ihosi sinua takaisin. : )

   Iloa ja aurinkoa!
   Karita

 2. 2

  Kokeilunhaluinen sanoo

  Heippa Karita!

  Hoito kuulostaa tosi hyvältä, itsekään en ole yhtään kiinnostunut pistoshoidoista. Hinta on kyllä aika kova, saa nähdä tuleeko hoidoista tarjouksia myöhemmin. Minä olen myös käyttänyt sisäisesti noin vuoden Vivania shot kollageenijuomaa, joka on hyvänmakuinen. Nyt ostin ensimmäisen laatikon jauhemaista Skingainia, joka sisältää tyypin 1 ja 2 kollageeniä. Ei niin hyvää, mutta tuotetta on kovasti kehuttu. Ajattelin jos se auttaisi myös nivelvaivoihin ja kolotuksiin, joita minulla on, kun tuota ikääkin on jo 58 vuotta. Ihoni on muuten aika hyvässä kunnossa, hieman couperosaa, mutta silmänympärysrypyt harmittavat, ne vetävät ilmettä alaspäin ja kuvissa näytän väsyneeltä. Olen kokeillut vaikka minkä merkin silmänympärystuotteita, mutta mistään ei ole apua. Mitä sinä suosittelisit, millä saisin ”virkeät” silmät ja ehkäpä ryppyjäkin vähän siliämään. Syön myös magnesiumia, Omega-3 tabletteja, pH Balancea, Devisolia, Opti-MSM-jauhetta, merilevää ja siis nyt tuo Skingain jauhe. Teen iltaisin usein Voimaruoka 360 smoothieita mantelimaitoon, johon laitan pakastettuja marjoja ja joko suklaasmoothieta tai vihersmoothieta, tosi hyvää ja nopeaa.

  Ihanaa kesää sinulle

  • 2.1

   karitatykka sanoo

   Hei Tuula,

   Kiitos viestistäsi.
   Useassa kollageenivalmisteessa on vain 1-2,5 g tyypin 1 kollageenia/päiväannos. Kliiniset tutkimukset on tehty 2,5-5 g päiväannoksilla. Niissä on myös valitettavan usein mukana kaikkea muuta kökköä, kuten lisä-, väri- ja täyteaineita, sekä hedelmäsokeria. Siksi itse suosin Skin Collageenia (http://superlemon.fi/skin-collagen-70-g.html), jossa ei ole mitää lisättyä.
   Ihoa tukeva kollageeni on kollageeni tyyppi 1. Tyypin 2 kollageeni on hyväksi muunmuassa nivelille. Molemmista on toki hyötyä, mutta ihon kannalta tyypin 1 kollageeni on olennainen. Nautin samaan aikaan aina myös jotakin luonnollista C-vitamiinia, sillä luonnollinen C-vitamiini tehostaa kollageenisynteesiä. Keho kun ei tahdo tunnistaa synteettisiä ravinteita.

   Itse jätän valmiit sekoitukset väliin ja teen smoothiet itse, näin vältyn ylimääräisiltä lisiltä ja härskintyneiltä rasvoilta, jotka ovat tulehdusta edistäviä. Esim avokado, marjat ja muut hedelmät ovat loistava iltasmoothie. Illalla nautitut hiilihydraatit myös rauhoitavat kehoa ja antavat hyvät yöunet. Kuidut taas pitävät verensokerin tasaisena, eikä nälkä iske yöllä. Raakasuklaasmoothie on myös ihana – vihersmoothieista puhumattakaan. : )
   Silmäympäyrysiho on herkkä ja ohut. Minun on mahdotonta suositella jotakin tiettyä tuotetta kun en ole kosmetologi. Silmäympärysihon hellävarainen taputtelu silmäluomen ylä- ja alapuolelta aktivoi pintaverenkiertoa ja virkistää myös imunestekiertoa. Silmiä virkistää myös yksi kikka, jota itse käytän niinä aamuina kun silmät ovat superväsyneet.
   Se menee näin: Laita lusikat pakastimeen ja pidä ne siellä. Liikuttele ja hiero silmänympärysaluetta jäisillä lusikoilla, kunnes lusikat lämpenevät. Silmät ja pintaverenkierto vilkastuu ja silmänympärysiho kiittää. Säännöllisyys tässäkin asiassa palkitaan.

   Toivottavasti tämä auttoi edes hiukan.
   Iloa, valoa ja kaunista oloa!
   Karita

 3. 3

  Tuula sanoo

  Hei Karita!
  Kiitos tuosta kollageenivinkistä. Ostankin sitten sinun mainitsemasi seuraavaksi, kaikkea pitää kokeilla 🙂
  Niin, Voimaruokaa 360 on kehuttu, mutta tietysti kun se on jo valmis sekoitus, niin voihan se sisältää vaikka mitä, kaikkea kun ei olla koskaan niin tarkkaan tutkittu. Se kun on vaan NIIN helppoa. Tuo lusikkajuttu voisi olla hyvä, olen vain aamuisin huuhdellut ensin kylmällä vedellä, sitten olen suihkutellut La Roche Posayn lähdevettä kasvoille. Nyt ostin vielä Dr Hauschkan silmävirkisteen. Tykkään niin kovasti kokeilla kaikkea uutta. Ajattelin vielä etsiä tietoja radiofrekvenssihoidoista.

  Ihanaa, kun vastasit.

 4. 4

  heli sanoo

  Radiofrekvenssihoidot eivät suinkaan ole ongelmattomia. Radiofrekvenssiin on mm Säteilyturvakeskus asettanut suosituksia, itse en sitä uskaltaisi ottaa. Jos hoito tehdään suurilla taajuuksilla, aikaansaadaan kudosten palovamma. Jos pienillä taajuuksilla, näistä ei ole todettu mitään hyötyä, mutta rahaa saa kyllä menemään.

  • 4.1

   karitatykka sanoo

   Hei Heli.

   Itse en ole hoidon asiantuntija. Kokeilin kun tilaisuus tarjoitui. Kotimainen laitevalmistaja ja Haikon kartanon hoitolaväki kertoo halutessasi varmasti mielellään lisää tarkemmista yksityikohdista ja tutkimustuloksista.

   Itse huomasin kyllä positiivisia vaikutuksia ihossani. Ei mitään radikallia, mutta selkeä muutos kuitenkin.

   Mukavaa viikkoa!
   – Karita

   • 4.1.1

    sanoo

    Hei Tuula, Heli , Karita ja muut,
    Mukava, että olette kiinnostuneita itsenne hoitamisesta ja Hifu -ultraääni faceliftingista. Ultraääntä on käytetty kymmeniä vuosia lääketieteellisissä toimenpiteissä ja 2000-luvulla sitä on tuloksellisesti alettu käyttää myös kauneudenhoidossa. Teknologia perustuu siis fokusoituun ultraäänienergiaan, jonka avulla impulssi saadaan kohdennettua tehokkaasti ja tarkasti kudokseen. Toimenpide kiinteyttää kudosta ja aktivoi ihon omaa kollageenituotantoa. Lisätietoja aiheesta löytyy netistä mm.http://dx.doi.org/10.5021/ad.2015.27.6.688. Ja tietysti me täällä Haikossa autamme ja vastaamme mielellämme kysymyksiin.

    Raija Huovinen
    kylpylänjohtaja
    Hotelli Haikon kartano & Spa

 5. 5

  maarit sanoo

  Saako kyseistä Kollageenijauhetta muuta kuintilaamalla ja mistä?
  Kiitollinen

  • 5.1

   karitatykka sanoo

   Moikka Maarit.

   Saa toki.
   Oulusta Beauty spot, Haikon kartano, Helsinki Rebel, Helsinki Pur-kauppa… Riippuu missä asut? Laitako oman sijaintisi niin voin auttaa paremmin. : )

   Ystävällisin terkuin,
   Karita

 6. 6

  Anna sanoo

  Hei!
  Pohdin menoa tuohon hifu-ultraääneen ja siksi löysin tämän keskustelun. Olisin todella kiitollinen tähän liittyvistä vastauksista. Oliko hoidosta lopulta hyötyjä, kun tuloksethan näkyvät myöhemmin? Entä sattuiko se, kun monessa paikkaa sen sanotaan olevan kivulias?

  • 6.1

   karitatykka sanoo

   Moi Anna.

   Hoito on varmasti tehokas, etenkin jos hoitotarve on selkeä. Itselläni iho tuntui aktivoituvan ja selkeästi myös uudistuvan. Kannattaa hoitajan kanssa mietiä, mikä kombo on juuri sinun tilanteessa paras.
   Kipu on yksilöllistä ja riippuu myös kohdasta johon hoito tehdään. Kivuton hoito ei ole, mutta ainakaan omalla kohdallani hoito ei ollut kivulias. Tosin laitteen tehoa säätelemällä myös kipu ja teho joko vähenee tai kasvaa… Eli kokemus riippuu myös käytettävän voimakkuuden määrästä.
   Hoidon jälkeen voi lähteä suoraan jatkaan päivää ja meikata – ihossa näy mitään, sillä kaikki tapahtuu ihon alla.

   Toivottavasti tämä auttoi.
   Iloa ja kaunista oloa,
   Karita

  • 7.1

   karitatykka sanoo

   Hei Sippe.

   Ulkoisesti on olemassa erilaisia c-vitamiiniseerumeita. Valitsisin myrkyttömimmän vaihtoehdon. Itse en tällä hetkellä kytä c-vitamiiniseerumia, mutta aiemmin olen kokiellut Medik8-sarjan c-vitamiiniseerumia, joka tuntui todella laadukkaalta.
   Sisäiseti nautittuna c-vitamiini on erittäin tärkeää. Sillä se vaikuttaa kollageenisynteesiin nimenomaan sisäisesti.

   Iloa ja kaunista oloa!
   Karita

 7. 8

  Leena sanoo

  Hei, olen 61 v, olen hoitanut ihoani jotenkuten aina mutta iän myötä leukaperät, silmien rypyt, kulmakarvojen välinen juonne sekä suupielissä olevat juonteet häiritsevät. Suositteletko HIFU -hoitoa tämän ikäiselle, vieläkö kollageeni tuotanto voisi aktivoitua.

  • 8.1

   karitatykka sanoo

   Hei Leena.

   Hifu voi olla hyvä, asiantuntijat osaavat sanoa tarkemmin miksi ja miten se juuri sinun tapauksessasi voisi toimia. Jotta kehon oma kollageenituotanto fibroblasteissa alkaa suosittelisin nauttimaan päivittäin korkealaatuista erittäin lyhytketjuista kollageenipeptidivalmistetta veteen sekoitettuna tyhjään vatsaa aamulla, jolloin se ohittaa ruoansulatuksen ja menee verenkierron kautta verinahkaan, jossa stimuloi kehon omat peerussolut tuottamaan kollageenia iholle. Tärkeää siis on myös että kollageenipeptidivalmiste on myös tarkoitettu juuri iholle. Tässä on tuote, jota itse käytän ja jota myös anoppiij 70 v ja äitini 65 v käyttävät…
   http://superlemon.fi/skin-collagen-70-g.html

   Iloa ja kaunista syksyä,
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *