ETSIMÄSSÄ ELÄMÄNTEHTÄVÄÄ

Muistatko hetkiä,  jolloin sinusta on tuntunut, että olet ollut pitkään etsimässä elämäntehtävää – tuloksetta? Elämä on yhtä puskemista ja suorittamista, eikä itselle tunnu löytyvän aikaa. Joka-aamuinen herätyskello on pahin vihollisesi… Joskus tuntuu jopa siltä, ettei tee mieli nousta sängystä lainkaan. Luulen, että meistä jokainen on joskus kokenut noita fiiliksiä. Ei itse niin halutessaan, vaan kokien, etteivät asiat ole hallussamme vaan että elämäämme ohjaillaan ulkopuolelta.

 

 etsimässä elämäntehtävää

 

Minulta on usein kysytty, ”miten jaksat? ” ja sanottu ”älä nyt polta itseäsi loppuun”.  Teenkin paljon. Tällä hetkellä käyn koulua, kirjoitan kolme kertaa viikossa blogia, teen juontotöitä ja valmennuksia, luennoin, luon reseptiikkaa, pöyritän mieheni kanssa SuperLemon yritystämme ja lisäksi olen äiti, ystävä, tytär ja vaimo. Toki olen välillä väsynyt ja huomaan, etteivät inspiraatio ja luovuus virtaa väsyneenä optimaalisesti, mutta tällä hetkellä teen kuitenkin asioita joista nautin ja joilla on minulle suuri merkitys. En ole täällä etsimässä elämäntehtävää, olen löytänyt sen – haluan jakaa hyvää, inspiroida ja auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Aika ajoin päästän mielelläni joistakin asioista irti, jotta voin vahvistaa toista osa-aluetta tai antaa tilaa uudelle. Irti päästämisen aika tulee aina itsestään, eikä sitä tarvitse miettiä – intuition kertoo milloin jokin asia ei enää kuulu elämääni. Myönnän, että joskus on kyllä vaikea päästä irti tutusta ja turvallisesta… Juuri nyt elän kuitenkin tässä hetkessä ja otan vastaan kaiken mikä on, opettelen vahvempaa läsnäoloa ja pyrin vahvistamaan sisäistä tasapainotilaani. Kukaan ei pakota minua mihinkään tai vaadi minulta mitään – teen sen itse.

 

“If you are working on something that you really care about, you don’t have to be pushed.
The vision pulls you.”

– Steve Jobs

 

 

Steve Jobs on kiteyttänyt hienosti elämänviisauden. Kun toimintamme syy on on riittävän suuri ja kun emme ole enää etsimässä elämäntehtävää, ei kova työ tunnu tuskaiselta tai masentavalta, vaan vie meitä askel askeleelta eteenpäin. Aina eivät energiat ole huipussaan, mutta vetovoima vie kuitenkin eteenpäin ja tiedät, mitä haluan saavuttaa. Välillä saattaa tuntua, että otan sivuaskeleita polultani, mutta nekin ovat osa matkaa ja kuuluvat asiaan. Syysi tai merkitys voi olla mitä vain, kunhan se on tärkeä juuri sinulle. Äidiksi tulon jälkeen en kokenut enää olevani etsimässä elämätehtävää, se valkeni minulle kuin itsestään. Perheeni onkin minulle yksi suurimmista syistä toimintaani, mutta syitä on muitakin… 

Kun tekemisellämme on jokin suurempi tarkoitus – on elämä vapaampaa ja huomattavasti mieluisampaa. Elämäntilanne ei aina mahdollista suoraan ”unelmaan” hyppäämistä, mutta aina voi tehdä asioita, joissa voi jollainlailla toteuttaa elämätarkoitustaan.

Oletko etsimässä elämäntehtävääsi vai oletko jo löytänyt sen? Motivaattorin tai syyn ei tarvitse olla jotakin suurta tai mahtavaa, kunhan se on SINULLE merkityksellistä – se on kaikkein tärken asia. Pohtimiseen kannattaa käyttää hiukan aikaa jotta löytää suunnan sekä inspiration tekemiseen. Kun tietää mihin on menossa, on helpompi suunnistaa eteenpäin…

Iloa,
Karita

 

 

kuva: Specsavers/Riitta Heiskanen/IL

Lisää ravintoa keholle ja mielelle löydät alta.

 

Myrkytön koti

Kevätsiivous

Suolainen superkulho

Suolainen superkulho

Maanantain positiivinen ajatus

maanantain-positiivinen-ajatus

 

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tämä olikin mukavan ajankohtanen teksti kohdallani. Olen miettinyt näitä asioita viime aikoina paljon. Tuntuu, että samalla kun löysin taas itseni vuosien hukassa olon jälkeen, löysin myös elämäntehtäväni. Se tuntuu hyvältä ja tärkeältä <3

  Ihanaa uutta viikkoa Karita!

  • 1.1

   karitatykka sanoo

   Ihanaa Anna-Maria!

   Joskus ns ”hukassa olo” onkin vain aikaa, jossa teemme matkaa kohti elämäntehtäväämme.Ei sekään ole siis hukkaan heitettyä aikaa, vaan arvokasta oppimista ja oivaltamista. : )

   Mahtavaa, että elämäntehtävä on auennut ja että se tuntuu hyvältä. Ihana olet!
   Mahtavaa viikkoa!
   Karita

 2. 3

  Anniina sanoo

  Elämäntehtävä on löytynyt ja sitä kohti suuntaan koulutuksien ja kurssien avulla. Tuntuu mahtavalta <3!
  Mitä sinä Karita opiskelet?

  • 3.1

   karitatykka sanoo

   Moikka Anniina.

   Hienoa! Päämäärä ei ole se tärkein, vaan matka, jolla olet. Nauti siis siitä. : )
   Valmistuin Life Coachiksi viime vuoden alussa ja jatkoin pian sen jälkeen holistisen ravintovalmentajan tutkintoon tähtäävään kouluun. Sieltä valmistun ensi kuussa. : )

   Opiskelu ei kaiketi lopu koskaan, sillä haluan kasvaa ja kehittyä ihmisenä. En tarkoita luettua tietoa, vaan ehkä ymmärrykseni laajentamista – vahvasti myös henkistä kasvua.

   Ihanaa viikkoa sinulle ja kiitos, että seuraat!
   Karita

 3. 4

  Äiti seitsemälle sanoo

  Mun on pakko nyt kirjoittaa. Oon seurannut sua instassa, ja silloin tällöin täällä blogissa. Syy siihen, miksi seuraan, on se, että sä oot vaan niin positiivisuutta ja iloa säteilevä ihminen. Sinusta saa myös vaikutelman, että olet ”tavallinen” julkisuuden henkilö. Oma elämäntilanteeni on kaukana omastasi. Olen usean lapsen äiti, jolla ei tahdo aika eikä varallisuus riittää siihen, että jaksaisin valmistaa aina terveelliset pöperöt perheelleni. Silti nautin siitä, kun saan katsella toisten loihtimia hienoja välipaloja, ruokia vaikka itse teenkin usein sitä jauhelihakeittoa, jonka maustan lihaliemikuution avulla. 😀 Kiitos sinulle iloisuudestasi, valoisuudestasi ja aitoudestasi jonka välität meille täällä somessa. Vaikka itse en tunne useinkaan aamulla itseäni niin pirteäksi, että jaksaisin alkaa jumppaamaan aamulla ensimmäisenä, niin silti. On vain mukava nähdä, kun joillakin se onnistuu. Niin erilaista ku itselläni, se se varmaan viehättääkin.
  Mukavaa syksyä sinulle ja perheellesi!

  • 4.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos ihana! (äiti seitsemälle)

   Ensinnäkin, teet huikeaa työtä perheen äitinä. KOvinkaan moni ei kykenisi tuohon, mukaan lukien minä. Teet suunnattoman tärkeää työtä, luoden uutta perustaa uusille elämille – se, jos mikä on merkityksellistä. On kiva kuulla, että pystyn välittämään inspiraatiota, innostusta ja tuomaan iloa. Minullakin on huoleni ja murheeni, pelkoni ja ahdistukseni, mutta hyväksyn ne ja pyrin katsomaan elämää ja maailmaa eri vinkkelistä – myönteisyydestä ja rakkaudesta käsin. <3

   Erilaisuus on rikkautta! Sinulla on elämä täynnä energiaa ja rikkautta – nauti siitä. Minulle suotiin yksi lapsi, ehkä juuri siitä syystä että tehtäväni on samaan aikaan myös palvella jotenkin muuten. Sitä teen nyt… : )

   Iloa ja valoa jokaiseen hetkeen!
   Karita

 4. 5

  Elina sanoo

  Tämä onkin iso asia, jota on vähintäänkin viisasta aika ajoin pysähtyä miettimään – mikä on minulle oikeasti merkityksellistä, mikä on elämääni ohjaava punainen lanka. Minusta tuntuu, että nykypäivän tehokkuudessa ja kiirehtimisen keskellä elämäntehtävä ja -tarkoitus saattaa hämärtyä, jos sitä on edes tullut ajatelleeksi.

  Itse koen, että mitä enemmän on alkanut hiljentää tahtia, sitä enemmän on alkanut kuuntelemaan itseään. Tämä taas on johtanut elämäntehtävän tietoisempaan pohtimiseen ja merkityksellisyyden syventymiseen. Matka on vielä kesken, ja kieltämättä välillä kokee pientä ahdistusta ja epätoivoa siitä, ettei ole ”täysin selvät sävelet” mitä kohti mennä. Pääsääntöisesti ajattelen kuitenkin, että tärkeintä on tehdä päivittäin valintoja, jotka tuntuvat oikeilta ja tärkeiltä juuri nyt. Loppupeleissä uskon näiden pienien valintojen kuljettavan kohti suurempia oivalluksia ja mahdollisuuksia 🙂

  • 5.1

   karitatykka sanoo

   Ihanaa Elina.

   Juuri näin olet edennyt jo huiman harppauksen ja oivaltanut paljon.
   On hienoa, että pysähdyt, olet läsnä kehossasi ja tarkkailet sisintäsi. Intuitio, eli timantti sisällämme kertoo paljon, jos vain kiireeltämme pysähdymme sitä kuuntelemaan. Ajattelusta ja egosta kumpuavia tarinoita ja uskomuksia on hyvä kyseenalaistaa ja siten löytää oikea tietoisuus ja todellinen minä.
   Pienet muutokset tekevät suuren kokonaisuuden. Ilman niitä pieniä askeleita ja valintoja ei olisi niitä suuriakaan – jostain tulee lähteä liikeelle. Jokaiselle asialle ja valinnalle on aikansa ja paikkansa juuri tässä hetkessä – ei menneessä tai tulevassa.
   Elämä ja olosuhteet muuttuvat kaiken aikaa ja vaikka välillä pinnalla kuohuu, on hyvä tiedostaa, että pinnana alla syvällä itsessä on tyyntä ja rauhallista – ei myrskyjä tai kaaosta.

   Iloa polullesi ja kiitos, että seuraat ja luet juttujani <3
   Karita

   • 5.1.1

    Elina sanoo

    <3 Lämmin kiitos. Välität kirjoituksillasi ja olemuksellasi (instag.) paljon iloa ja inspiraatiota! Toivottavasti jonain päivänä tarjoutuu mahdollisuus päästä luennollesi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *