ÄLÄ TUOMITSE

Älä tuomitse tai pidä ennakkoluuloistasi kiinni…

 

Älä tuomitse

 

Olen tänään palannut Kaunis elämä tv-sarjan kuvauksista ja tämä kirjoitus kumpuaa sieltä. Olimme reissussa yhdeksän päivää ja yötä. Yhdessä kaikkea touhuten, kahdeksan naisen ja ison kuvausryhmän kera. Päivät venyivät pitkiksi, unet jäivät ajoittain vähäisiksi ja tunteet menivät vuoristorataa. Muistoja, oivalluksia, ajatuksia ja suuria tunteita – kaunista elämää.

 

 

Before you judge my life life, my past or my characterwalk in my shoes, walk the path I have travelled, live my sorrow, my pain and my lauhgter.
Remember that everybody has a story of their own. When you have lived my life, then you can judge me…
– unknown

 

 

Siellä me sitten olimme, Vanajan linnassa, kahdeksan hyvin erilaista, mutta kuitenkin jollainlailla niin samanlaista naista. Itselleni reissu oli erittäin antoisa, mutta samaan aikaan myös melko raskas. Olen herkkä ja aistin herkästi erilaisia tunnetiloja, jotka vaikuttavat minuun vahvasti – se ei aina ole hyvä juttu… Olen nainen, joka ei osaa kovettaa itseään tai pidätellä tunteita vaan pikemminkin vetäydyn takavasemmalle tilanteen niin vaatiessa tai sitten kyyneleet kirpoavat silmiini ja valuvat valtoimenaan poskillani. Tunteet ja herkkyys tulevat kotoa, vanhempani ovat myös herkkiä ja meillä on aina mnäytetty tunteet – meillä itketään ikävästä, ilosta ja surusta.

 

Jaoimme koko Kaunis elämä -reissun ajan kameralle ja ohi kameran erilaisia tarinoitamme ja kokemuksiamme. Keskustelimme tuomitsemisesta, arvosteluista, haukkumisesta, iloista, urasta, elämän kohokohdista ja sen syvimmistä suruista sekä pohjamudista. Siksi tänään kirjoitus osuukin aiheeseen tuomitsemisesta – siitä, miten ilman minkäänlaista ymmärrystä tai kokemusta henkilöitä arvotetaan, arvostellaan ja tuomitaan. Se on väärin, sillä KUKAAN ei voi tietää keitä ja mitä oikeasti olemme – vain me itse. 

Toisen mielipide sinusta onkin juuri sitä, mielipide sinusta  – EI MITÄÄN MUUTA. Vaikka sen järjellä ymmärtääkin, on sitä kuitenkin joskus vaikea sulattaa ja ymmärtää, se vaivaa, loukkaa ja satuttaa…

Älä tuomitse…

Ensi kerralla kun huomaat ajattelevasi jotakin negatiivista toisesta, mieti hetki mistä se kumpuaa ja mitä sen takaa oikeasti löytyy. Löytyykö sieltä kenties pettymystä, kateutta, epäoikeudenmukaisuuttaa, traumoja tai jotakin muuta? Tiedätkö oikeasti, miten asia on ja millainen henkilö on? Saatat ymmärtää ihmisestä paljon, muttet voi koskaan oikeasti tietää…

Ei syyttä arvostella, loukata tai tuomita toisia – eihän?

 

Rauhaa, rakkautta ja voimaa,
Karita <3

 

P.S. Lopuksi haluan vielä lämmöllä sydämeni pohjasta kiittää koko naisryhmää sekä kuvaus- ja tuotantotiimiä, Vanajan linnan huikeita ammattilaisia unohtamatta! Kuvausreissun ansiosta olen saanut oivaltaa uusia asioita itsestäni ja muista, nauraa, itkeä, oppia, nauttia ja saada uusia ystäviä – kiitos.

 

Vaatteet: Gustav/Dots…
korvakorut: Viaminnet

 

Lisää ravintoa keholle ja miellelle löydät alta.

Miksi suhteet epäonnistuvat?

miksi suhteet epäonnistuvat?

Mitä rakkaus on?

mita-rakkaus-on-?

Gluteeniton vegepasta

paras gluteeniton vegepasta

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit
 1. 1

  LauraKatarooma sanoo

  Tätä oon itekin viime aikoina miettiny. Ei toisesta voi päällepäin tai lehtien lööppien perusteella oikeasti tietää mitään. Ei ainakaan mitään tärkeää tai oleellista siitä ihmisestä. Ihminen on vaan siitä niin hassu, että uskoo hyvin helposti sen pinnan olevan totuus, vaikka lopuissaan se pinta voi olla hyvinkin haukana totuudesta.

  Ps: Ootan kyllä innolla kevättä, että pääsee kattoon tota ohjelmaa. Ihanaa, ku on jotain ootettavaa! <3

 2. 3

  Manna sanoo

  Tunnut Karita niin aidolta ja lämpöiseltä ihmiseltä❤️
  Millon tämä sarja alkaa? Odotan innolla!

  • 3.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos. Kaunis elämä alkaa Ava-kanavalla ensi kevääni. Tarkemmin en vielä tiedä, mutta perästä kuuluu… : )

   <3 Karita

 3. 4

  Emma Koo sanoo

  Niin. Tämä on tällaista koko maailmaa syleilevää hyminää. Pitää osata erottaa, mikä on tuomitsemista, mikä vain omien (erilaisten) mielipiteidensä tuomista esiin. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

  • 4.1

   karitatykka sanoo

   Niin, haluan maailmaa syleillä, en sitä kohti sylkeä.

   Tilanteita on erilaisia, on suoraa tuomitsemista ja sitten on mielipiteidensä esiin tuomista – molemmisa voi olla kyse ennakkoluuloista, tarinoista, uskomuksita ja harhaluuloista…

   Iloa viikkoon,
   Karita

 4. 5

  Mia sanoo

  Hei, en ole aikoihin lukenut blogiasi, ”somettaminen” on jäänyt vähälle. Nyt luin blogisi ja kiitos, tällä oli juuri tähän hetkeen sopiva paikka: ”Toisen mielipide sinusta onkin juuri sitä, mielipide sinusta – EI MITÄÄN MUUTA.”
  Blogisi on aina puhutellut oikeaan aikaan, oikealla tavalla. Tätä tarvitsin juuri nyt, kiitos ❤

  Ihanaa viikkoa sinulle!

  • 5.1

   karitatykka sanoo

   Tervetuloa takaisin blogini pariin. Olemme useimmiten juuri oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja asioita tapahtuu oikeaan aikaan. Siksi sinäkin päädyit juuri nyt blogiini pikku tauon jälkeen… : )

   <3 Karita

 5. 6

  sanoo

  Kauniita sanoja ja olen samaa mieltä kanssasi.Tänään teen sun ihanaa suklaa raaka kakkua mutta pienellä lisä twistinä laitan tuoretta mangoa suklaa kerroksen väliin ,katsotaan mitä siitä tulee 🙂

  yst.terv,

  Patricia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *