Ystävät ovat ihania

Minulla on ihania ystäviä. ”Hädässä ystävät tunnetaan” on aavistuksen imelä hokema, mutta eilen sain muistutukset että kyllä se pitää edelleen paikkansa.

Oikea olkapääni todettiin helmikuussa tulehtuneeksi. Vaivan piti kuitenkin olla sellainen, joka voisi rauhoittua itsestään levolla, eikä lääkitytstä tarvittaisi. Pari kuukautta liikuntakieltoa (yläkropan treenin osalta) ja pari fysioterapiakäyntiä ja kinesioteippausta YTHS:llä, lihasharjotteita kotona – sillä sen piti hoitua. Se ei kuitenkaan mennyt ihan niin. Olin eilen uudelleen ultraäänessä ja tilanne olikin vain pahentunut. Lähdin vastaanotolta lääkärin pistettyä kortisonia olkapäähäni. Pistopäivänä olkapäällä ei saisi oikeastaan tehdä mitään muuta kuin pakolliset toimet. Tämä ei ihan sopinut suunnitelmiini, sillä tarkoitukseni oli lähteä samana päivänä isojen laukkujen kanssa Turusta Helsinkiin linja-autolla. Kaiken lisäksi poikaystäväni oli matkoilla, joten hänestäkään ei olisi nyt apua. Tartuin puhelimeen ja rupesin soittelemaan ja viestittelemään ystävilleni ja pian yksi oli jo luvannut tulla kantamaan tavarani linja-autolle Turussa, ja toinen lupasi tulla pysäkille vastaan Helsingissä. Pääsin siis kivuttomasti perille kaikkine tavaroineni, ja Helsingissä ystäväni valmisti minulle vieläpä illallisen. Kaiken lisäksi hän oli muistanut minun suklaamieltymykseni, ja ostanut sitä kaikista parasta tummaa suklaata: Lidlin J.D. Gross Arriba Superieur 81 %. Se voittaa kaikki 70 %-suklaat ja Maraboun 86 %-suklaan heittämällä. Olo keventyi kummasti kun sai purettua pahan mielen ja harmituksen pois, ja vatsan täyteen hyvää ruokaa. 🙂

07ystava1
Bratwurstia, varhaiskaali-kananmunasalaattia ja kirsikkatomaatteja

07ystava2

Aamulla kaikki näytti taas valoisalta. Aamiaiseksi keitettyjä kananmunia, puna-valkohomejuustoa ja sitä parasta tummaa suklaata. Hesarin puuttuessa lukemiseksi olikin hyvä ottaa graduun liittyvä artikkeli.

Käytännön apu, kuuleva korva, toisen huomioonottaminen, välittäminen – ystävyydellä on monia ilmentymismuotoja. Toivottavasti voin joskus olla samalla tavalla ystävilleni avuksi.
Kiitos. <3

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ihania ystäviä. Apua löytyy tarvittaessa. Toivottavasti olkapääsi tulee pian kuntoon. Tuollainen vaiva vaikeuttaa jo elämistä.

 2. 2

  sanoo

  Kyllä. Ja asiat tosiaan järjestyivät etten ehtinyt edes huolestua onnistuisiko lähtöni. 🙂
  Olkapää on tietenkin vielä oikea, mutta onneksi piikin jälkeen ei tullut pitkiä liikuntarajoituksia. Toivottavasti se nyt sitten paranee!

 3. 5

  sanoo

  […] ja parantava puuro Leikkauksesta toipuminen, osa 1: Antibiootit, probiootit ja lisäravinteet Ystävät ovat ihania Kuntoutusta pitkällä tähtäimellä Fysioterapeutin viimeinen sana ja nivelten hoitokikat […]

 4. 7

  sanoo

  […] mennessä, ja toistaiseksi se näyttää vielä ihan mahdolliselta. Aloitin loppukeväästä jo kirjoittamisenkin, mutta se vähän katkesi yllättään saikkuuni. Luotan kyllä siihen että kirjoittaminen lähtee […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *