Ystävät illallisvieraina ja granaattiomenavinkki

Tällä viikolla säät ovat yllättäen saaneet sysäyksen viileämpän suuntaan, ja eilinen, aikaisin pimennyt ilta oli jo merki syksyn lähestymisestä. Pällistelimme tätä ja muistelimme kulunutta kesää kotikeittiössämme harvinaisessa seurassa. Entinen kämppikseni tuli miehensä kanssa Turun reissullaan meille illallistamaan. Meille sattui kummallekin töissä sellaiset viikot, ettei peukaloiden pyörittelylle ollut juurikaan aikaa. Niinpä kasasimmekin menun jo hyväksi todetuista vaihtoehdoista.

Menu:
Lammaskoftat

Minttuaioli ja porkkanatahini
Lanttutikut ja granaattiomena-pistaasisalaatti

Karviaisfrangipanetorttu & kahvi

Punaviineinä nautimme Etelä-Afrikkalaista KWV Cabernet Sauvignonia ja Chileläistä 35 South Cabernet-Carmenere-Merlot’a.

17pari-illallinen1

17pari-illallinen3

17pari-illallinen4

Jälkkärin tein luottopohjallani, mutta täyte tuli improvisoitua. Poikaystäväni sai ohjeekseen tuoda vanhemmiltaan jälkkäriä varten mitä tahansa marjoja, ja niinpä päädyin työskentelmään karviaismarjojen kanssa. Mantelin ystävänä päädyin tekemään elämäni ensimmäisen frangipanetortun. Niinpä ilahduinkin suuresti kun kermavaahdon kanssa tarjottu piirakka teki kauppansa erinomaisesti – vieraille maistui jopa santsipalat. 🙂 Reseptin lupaan pistää tänne ensi viikolla. 😉 EDIT. Resepti täällä.

Ilta oli kaiken kaikkiaan todella kiva, ja tällaisia pitäisi mieluusti useamminkin. Ystäväni oli juuri muuttamassa uuteen asuntoon, joten ehkäpä me pääsemme vuorostaan katsastamaan sen joskus syksyn aikana… 😉

Illallisia ystäville:
Salaattitacot pulled porkilla ja herkkusalsoilla
Uunicamembert yrteillä ja valkosipulilla ja Nigellan joulusuklaakakku
Munakoiso-artisokkapitsa ja vaniljapannacotta mustaherukoillaa
Unkarilaista lihapataa ja marjoja mascarponemoussella

PS.: Granaattiomenan käsittely
Salaattia tehdessäni keksin että helppo tapa saada granaattiomenasta siemenet ulos on halkaista hedelmä kahtia, ja koputellasen kuorta esim. lihanuijalla. Hetken koputtelun jälkeen siemenet rupeavat vain ropisemaan irti kuorista. Tämä kannattaa siis tehdä kulhon yläpuolella, jotta saat siemenet ja mehut talteen. 😉

17pari-illallinen2

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    Marika sanoo

    Minä pistän aina puolikkaan granaattiomenan minigrip-pussiin ja koputtelen vasta sitten niin on vähemmän siivottavaa 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *