Wasabigouda

Nyt löytyi taas kaupasta sellainen erikoisuus, jota oli pakko päästä testaamaan: wasabigouda. Rakastan juustoja, ja olen ehtinyt maistelemaan niitä pienen elämäni aikana melko runsaasti. Maustetut juustot, kuten chili-, pippuri-, valkosipuli-, paprika-, yms., eivät koskaan ole olleet erityisesti mieleeni. Pidän enemmän itse juustosta. Wasabigouda kuullosti kuitenkin tarpeeksi mielenkiintoiselta, että piti testata erottuisiko se tästä maustettujen juustojen kategoriasta edukseen.

14wasabi1

Ja tottakai wasabigoudan on oltava vihreää. 😉 Wasabin maku erottui selkeästi, muttei ollut liian voimakas. Se toimi hyvin paahtoleivän/siemennäkkärin ja kananmunan kanssa.
14wasabi3Maustetuksi juustoksi tämä oli kyllä hauska tuttavuus, mutta jos haluan nimenomaan goudaa niin ostan kyllä ihan maustamatonta goudaa. Juustotarjottimelle en tätä laittaisi, mutta voisin kyllä ostaa uudestaankin kun kaipaan vaihtelua leivän päälle. 🙂

Kyseessä oli tämä tuote, ostin palani S-marketista.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    […]  Saint Albray on yksi tunnetuimmista, teollisista, ranskalaisista valkohomejuustoista. Se on jonkin verran perusbrietä maukkaampi, muttei silti kovin voimakas – camembertiä miedompi. Juustossa on selvästi erottuva tuoksu, joka voimistuu juuston lämmetessä. Myös maut tulevat paremmin esille kun juusto tarjotaan huoneenlämpöisenä. Raaka-aineena on pastöroitu maito. Saint Albray on pehmeydessään herkullisen ja houkuttelevan näköistä. Myös sen punertava, pesty ja harjattu kuori miellyttää silmää. Juusto sopii niin maullisesti ja ulkonäöllisesti hyvin juustotarjottimelle. Saint Albrayta löytyy isommista marketeista ja irtotiskeiltä. Sitä myydään joko valmiina pikkujuustoina, tai sitten isommasta juustosta pilkottuina paloina. Jos ostat juustoa irtotiskistä, kiinnitä huomiota kypsyyteen. Juusto ei ole vielä parhaimmillaan, jos se näyttää aivan kiinteältä, eikä valu yhtään yli reunojen. MUITA ERIKOISJUUSTO-POSTAUKSIA Chevré-parsakaalipiirakka Gruyére (kts. myös Gruyérepiirakan uusinta) Mes-juusto Regina Blu-sinihomejuusto Wasabigouda […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *