Vuohenjuustolohi

Kerroinkin Helppo ja herkullinen pinaatti-parmesaanilohi-postauksessani kalaruokien valmistamisen olevan minulle vierasta, vaikka kovasti kalasta ja erityisesti lohesta pidänkin. Pinaattiä-parmesaanilohen erinomainen onnistuminen innosti minua jatkamaan harjoittelua, ja tällä kertaa lohi yhdistettiin rakastamani vuohentuorejuuston ja maukkaiden pinjansiemenien kanssa. Resepti on Yhteishyvän Marraskuu 2013-numerosta. Kyseistä lehtisestä löytyi itseasiassa myös oikein hyvä porkkanakiusauksen resepti. 😉 Lohesta tuli maukasta ja mehevää, ja se oli kaikenlisäksi hyvin vaivaton valmistaa. Tämä jää kyllä parmesaani-pinaattilohen tavoin vakirepertuaariin. 🙂 Nyt ihmettelen vian miten minulla on kestänyt näin kauan ennen kuin olen ruvennut opettelemaan kalan kokkaamista?

vuohenjuustolohi

VUOHENJUUSTOLOHI
4-5 annosta

n. 1 kg lohifileetä
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa (vuohentuorejuustoa)
1 dl kermaa
4 rkl pinjansiemeniä

Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vuohenjuusto ja kerma notkeaksi seokseksi. Levitä seos tasaisesti lohifileen päälle ja ripottele päälle pinjansiemenet. Paista uunissa 225 ˚C asteessa noin 20 minuuttia (minulla lohi oli pienempinä paloina, joten 15 minuuttia riitti). Tarjoa haluamiesi kasvislisukkeiden kanssa. Meillä oli keitettyjä ruusukaaleja voilla sekä salaattia.

Lisää kalareseptejä:
Intialaista lohta, parsakaalia ja aiolia
Kookos-lohicurry
Kylmäsavulohi-lehtikaalisalaatti tahinikastikkeella
Pinaattinen kookos-kalapata ajvarilla
Pinaatti-parmesaanilohi
Tapenadelohi

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Kiitos, Milma! 🙂 Minä koitan nyt tosiaan ryhdistäytyä kalaruokien suhteen. Kovasti olen nyt yhdistellyt sitä rakastamiini juustoihin, mutta mikäs siinä. 😉

  2. 4

    sanoo

    Olen itse aivan samaa sarjaa, mitä vuohenjuustoon tulee. Tähän reseptiin riittää yksi purkki, mutta minäpä ostin kaksi, sillä tekovaiheessa puoli purkkia katoaa aina jonnekin. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *