Viljaton raparperipiirakka ilman outoja aineksia

Olen mennyt viimeiset pari vuotta luottopiirakkapohjallani (viljaton, tottakai), mutta nyt kaapissani oleva, parasta ennen-päivämääräänsä lähestyvä kilon säkki kookoshiutaleita sai minut kokeilemaan uudenlaista pohjaa, joka osoittautuikin kertoheitolla superhelpoksi hyväksi! Kyseessä on vieläpä vanha resepti, joka sai vain uuden käyttötarkoituksenkookoskeot. Tässä piirakassa on niin yksinkertaiset raaka-aineet, että niistä selviää jopa normaali vehnäjauhopeukalo ilman sen kummempia hankintoja. 😉

Otsikoinkin kirjoituksen mainostaen reseptiä helpoksi, sillä itse en ainakaan laske kookoshiutaleita tai –maitoa nykyaikana eksoottisiksi. 😛 Tämän pohjan reseptin voi kiikuttaa vaikka sille mummulle, joka aina tuskailee mitä tarjota sille viljatonta ruokavaliota noudattavalle sukulaiselle kun jotain on pakko leipoa ettei tuntisi itseään kelvottomaksi. Tässä on nyt se kaivattu, helppo, tavisraaka-aineista syntyvä piirakkapohja, jonka täytteen voi valita mielensä mukaan. Ja onpahan tämä vielä pähkinätönkin. Minulla se oli tällä kertaa kesäisesti raparperi – kannattaa kokeilla myös mansikan ja raparperin yhdistelmää. 😉

Idea tähän piirakkaan tuli eräältä blogin lukijalta, joka vinkkasi taannoin tehneensä pohjan kookoskeoista ja täytteen kaneli-kookosvanukkaasta ja puolukoista. 😉 Kiitos hänelle idean jakamisesta!

PS. Katso täältä lista kaikista blogin raparperiresepteistä!

0807raparperikookospiirakka1.jpg

0807raparperikookospiirakka2.jpg

Viljaton kookos-raparperipiirakka

Pohja:

  • 25 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna
  • 100 g (3-3,5 dl) kookoshiutaleita
  • Vaniljauutetta tai -jauhetta
  • Makeutusta maun mukaan (esim. hunajaa, (kookos-)sokeria tai steviatippoja)

Täyte:

  • n. 4 dl raparperipaloja
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 tl vaniljauutetta tai –jauhetta

Makeutusta maun mukaan (esim. juoksevaa hunajaa, kookossokeria tai steviatippoja)Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja taputtele massa voidellun piirakkavuoan pohjalle.  Esipaista pohjaa uunissa 175 ˚C asteessa noin 10 minuuttia – kunnes se on saanut hieman väriä. Laske uunin lämpötila 150 ˚C asteeseen. Levitä raparperipalat esipaistetulle piirakkapohjalle ja kumoa kookosmaito-munaseos palojen päälle. Paista piirakkaa vielä 40-50 minuuttia – kunnes täyte on jähmettynyt keskeltä. Älä paista piirakkaa liian pitkään, sillä muuten se voi saada munakasmaisen maun.

Vinkki: Jos pidät kookoksesta, voit korostaa kookoksen makua entisestään käyttämällä kookoksen makuisia steviatippoja. Itse olen tilannut Nutri-Nick’s Coconut Stevia Drops-kookossteviatippoja Fitnessfirstistä. Myös vaniljanmakuiset tipat ovat hyviä yleiskäyttöön. 😉

Lisää viljattomien piirakoiden ja muiden leivonnaisten ohjeita löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta. 🙂

Seuraa blogia:

Facebook / Instagram Bloglovin

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (8)
  1. Kyllä ne mummut osaa leipoa vaikka mitä, tämäkin mummo sodat nähnyt, jolloin luovuus testattiin
    Ärsyttää kun aina mummoja moitiskellaan
    Hyvä kun nykynaiset osaa edes perunoita keittää

    1. Nyt oli minulta vähän tyhmästi ilmaistu, pahoittelen! Tarkoitukseni ei missään nimessä ollut moitiskella mummoja – mummot ovat aivan mahtavia ja mitä taidokkaimpia niin ruoanlaitossa kuin monessa muussakin asiassa. Taka-ajatuksenani oli ennemminkin nykyajan erikoisruokavaliot, superfoodit sun muut “kotkotukset” joista en ole ole itsekään oikein perillä – kookoshiutaleet on ainakin minun mielestäni tuttu ja helppo raaka-aine ruokavaliosta riippumatta. Tarkoitukseni oli siis tuoda esiin ettei viljattomaan ruokavalioon/leivontaan tarvitse mitään erikoiskaupasta hankittavaa tsirppidii-jauhetta. Lisäksi ajattelin itse tässä mummojen ihanaa vieraanvaraisuutta ja sitä kuinka he nimenomaan haluavat tarjota jokaiselle jotain sopivaa ja keksivät kyllä keinon – ja tarkoitukseni oli tarjota tässä heillekin yksi uusi, hyvä resepti. Tämä oli tarkoitukseni, mutta sanoin sen tökerösti – pahoittelen ja toivotan mukavaa loppukesää!

  2. Paras raparpericrumble (gluteeniton ja maidoton) - Pilkettä
    17.6.2017, 09:32

    […] ilmoittautuu! Yleensä raparperi päätyy minulla piirakkaan tai keikauskakkuun, mutta tällä kertaa vuorossa oli raparpericrumble – ja voi kuinka […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *