Viljaton raparperi-kookospiirakka ilman outoja aineksia

Olen mennyt viimeiset pari
vuotta luottopiirakkapohjallani (viljaton, tottakai), mutta nyt kaapissani
oleva, parasta ennen-päivämääräänsä lähestyvä kilon säkki kookoshiutaleita sai
minut kokeilemaan uudenlaista pohjaa, joka osoittautuikin kertoheitolla superhelpoksi
ja hyväksi! Kyseessä on vieläpä vanha resepti, joka sai vain uuden käyttötarkoituksenkookoskeot. Tässä piirakassa on niin yksinkertaiset raaka-aineet, että niistä
selviää jopa normaali vehnäjauhopeukalo ilman sen kummempia hankintoja. 😉
Otsikoinkin kirjoituksen mainostaen reseptiä helpoksi, sillä itse en ainakaan
laske kookoshiutaleita tai –maitoa nykyaikana eksoottisiksi. 😛 Tämän pohjan
reseptin voi kiikuttaa vaikka sille mummulle, joka aina tuskailee mitä tarjota
sille viljatonta ruokavaliota noudattavalle sukulaiselle kun jotain on pakko
leipoa ettei tuntisi itseään kelvottomaksi. Tässä on nyt se kaivattu, helppo,
tavisraaka-aineista syntyvä piirakkapohja, jonka täytteen voi valita mielensä
mukaan
. Ja onpahan tämä vielä pähkinätönkin. Minulla se oli tällä kertaa kesäisesti raparperi – kannattaa kokeilla
myös mansikan ja raparperin yhdistelmää. 😉
Idea tähän piirakkaan tuli
eräältä blogin lukijalta, joka vinkkasi taannoin tehneensä pohjan kookoskeoista
ja täytteen kaneli-kookosvanukkaasta ja puolukoista. 😉 Kiitos hänelle idean
jakamisesta!

PS. Katso täältä koottu lista blogin raparperiresepteistä!



RAPARPERI-KOOKOSPIIRAKKA
Pohja:
25 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
100 g (3-3,5 dl)
kookoshiutaleita
Vaniljauutetta tai -jauhetta
(ei vaniljasokeria)
Makeutusta maun mukaan
(esim. hunajaa, (kookos-)sokeria tai steviatippoja)
Täyte:
n. 4 dl raparperipaloja
2 dl kookosmaitoa
4 kananmunaa
1,5 tl vaniljauutetta tai –jauhetta
Makeutusta maun mukaan
(esim. hunajaa, kookossokeria tai steviatippoja)

Sekoita ainekset keskenään
tasaiseksi massaksi ja taputtele massa voidellun piirakkavuoan pohjalle.  Esipaista pohjaa uunissa 175 ˚C asteessa noin
10 minuuttia – kunnes se on saanut hieman väriä. Laske uunin lämpötila 150 ˚C
asteeseen. Levitä raparperipalat esipaistetulle piirakkapohjalle ja kumoa
kookosmaito-munaseos palojen päälle. Paista piirakkaa vielä 40-50 minuuttia –
kunnes täyte on jähmettynyt keskeltä. Älä paista piirakkaa liian pitkään, sillä
muuten se voi saada munakasmaisen maun.

Vinkki: Jos pidät kookoksesta, voit korostaa kookoksen makua entisestään käyttämällä kookoksen makuisia steviatippoja. Itse olen tilannut Nutri-Nick’s Coconut Stevia Drops-kookossteviatippoja Fitnessfirstistä. Myös vaniljanmakuiset tipat ovat hyviä yleiskäyttöön. 😉

Lisää viljattomien piirakoiden ja muiden leivonnaisten ohjeita löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta. 🙂

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
    • 1.1

      sanoo

      Kiva kuulla, niin ajattelin itsekin! 😉 Ja kiva kuulla että kookosrasvakin toimi. Tarkennuksena vielä että käytitkö siis kookosöljyä vai sitä kaupan kylmähyllysät löytyvää voipaketin mallista kookosrasvaa?

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *