Viikon päätteeksi pitsaa
Takana on rankka viikko, eikä juuri nyt tule mieleen mitään muuta joka olisi päättänyt sen paremmin kuin pitsa. Yksinkertaista, täyttävää, maukasta. (suolaista ja rasvaista :D)
PITSAPOHJA
pellillinen
4 kananmunaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoa
4 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
Oreganoa
Valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa
Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munien joukkoon. Anna turvota vähintään viisi minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperille pellille ja kaulitse. Vinkki: taikina takertuu vähemmän jos kaulimen peittää muovifoliolla! Paista pohjaa n. 7 minuuttia 200 ˚C asteessa uunin keskitasossa. Lisää päälle haluamasi täytteet ja paista pitsaa niiden kanssa vielä 10-15 minuuttia – kunnes juusto on sulanut. Juustoon saa mukavasti väriä, jos vaihtaa lopuksi grillivastukselle.
Resepti muokattu Erikas LCHF-blogin versiosta Marianns pizzabottenista (Marianns mat och bak)
Täytteetkin valittiin tällä kertaa helpon kaavan mukaan – sitä mitä kaapista sattui löytymään. Pakastimessa oli pala palvikinkkua, ja jääkaapissa pussi uteliaisuudesta hankittua Koskenlaskija-murua.
TOMAATTIKASTIKE
Tomaattimurskaa
Tomaattipyrettä
Valkosipulijauhetta
Paprikajauhetta
Yrttisekoitusta (Simply Organic Italian Seasoning)
Mustapippuria
Valuta tomaattimurskaa siivilässä ylimääräisten nesteiden vähentämiseksi. Siirrä se kulhoon ja lisää tomaattipyrettä. Sekoita, ja lisää mausteita testaten makua kunnes suhteet ovat sopivat sinun suuhusi. Suolaa ei mielestäni tarvitse lisätä, täytteissä sitä on kyllä riittävästi. Yrttimausteena käytin Iherbistä tilattua luomuyrttiseosta, Simply Organic Italian Seasoningia – siinä on oreganoa, meiramia, timjamia, basilikaa, rosmariinia ja salviaa. Iherbistä ensimmäisestä tilauksesta alennusta koodila IRI825. 😉
PITSAN PÄÄLLE
n. 170 g palvikinkkua
1 ps Koskenlaskija Voimakas-murua
n. 150 g juustoraastetta
Oreganoa
Siihen vielä lasillinen punaviiniä kaveriksi. Maistuvan pitsan jälkeen oli mukava käpertyä kullan kainaloon. Onnistunut nollaus. 🙂
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);
[…] ja maistuva. Pitsa on valmis puolessa tunnissa. Pohja on vakioreseptimme, jota käytin jo aiemmin kinkku-koskenlaskijapitsassa, mutta kirjoitan sen nyt vielä […]
[…] Jos kaipaat hampurilaisen sijana pitsaa niin katso:Kinkku-koskenlaskijapitsa […]