Viikon päätteeksi pitsaa

Takana on rankka viikko, eikä juuri nyt tule mieleen mitään muuta joka olisi päättänyt sen paremmin kuin pitsa. Yksinkertaista, täyttävää, maukasta. (suolaista ja rasvaista :D)

0303pitsa

PITSAPOHJA
pellillinen

4 kananmunaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoa
4 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
Oreganoa
Valkosipulijauhetta
0,5 tl suolaa

Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munien joukkoon. Anna turvota vähintään viisi minuuttia. Kumoa taikina leivinpaperille pellille ja kaulitse. Vinkki: taikina takertuu vähemmän jos kaulimen peittää muovifoliolla! Paista pohjaa n. 7 minuuttia 200 ˚C asteessa uunin keskitasossa. Lisää päälle haluamasi täytteet ja paista pitsaa niiden kanssa vielä 10-15 minuuttia – kunnes juusto on sulanut. Juustoon saa mukavasti väriä, jos vaihtaa lopuksi grillivastukselle.

Resepti muokattu Erikas LCHF-blogin versiosta Marianns pizzabottenista (Marianns mat och bak)

Täytteetkin valittiin tällä kertaa helpon kaavan mukaan – sitä mitä kaapista sattui löytymään. Pakastimessa oli pala palvikinkkua, ja jääkaapissa pussi uteliaisuudesta hankittua Koskenlaskija-murua.

TOMAATTIKASTIKE

Tomaattimurskaa
Tomaattipyrettä
Valkosipulijauhetta
Paprikajauhetta
Yrttisekoitusta (Simply Organic Italian Seasoning)
Mustapippuria

0303yrtitValuta tomaattimurskaa siivilässä ylimääräisten nesteiden vähentämiseksi. Siirrä se kulhoon ja lisää tomaattipyrettä. Sekoita, ja lisää mausteita testaten makua kunnes suhteet ovat sopivat sinun suuhusi. Suolaa ei mielestäni tarvitse lisätä, täytteissä sitä on kyllä riittävästi. Yrttimausteena käytin Iherbistä tilattua luomuyrttiseosta, Simply Organic Italian Seasoningia – siinä on oreganoa, meiramia, timjamia, basilikaa, rosmariinia ja salviaa. Iherbistä ensimmäisestä tilauksesta alennusta koodila IRI825. 😉

PITSAN PÄÄLLE

n. 170 g palvikinkkua
1 ps Koskenlaskija Voimakas-murua
n. 150 g juustoraastetta
Oreganoa

0303tayte

Siihen vielä lasillinen punaviiniä kaveriksi. Maistuvan pitsan jälkeen oli mukava käpertyä kullan kainaloon. Onnistunut nollaus. 🙂

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    Lotta sanoo

    Kiitos tästä reseptistä! Ehdottomasti paras vhh-pizzapohja mitä olen tähän mennessä kokeillut! Pelasti päivän 😀

  2. 2

    sanoo

    Kiitos kommentista, ihanaa että maistui! 🙂
    Itselläkin on tänään lounaana viimeinen jämäpala – päivän kohokohta. 😉

  3. 6

    sanoo

    […] Vakiopitsapohjani pääraaka-aineet ovat kookosjauho, psyllium ja kananmunat, mutta nyt kokkailin vieraassa keittiössä, eikä kookosjauhoa ja psylliumia ollut saatavilla. Pitsanhimo oli kuitenkin kova, joten rupesin pohtimaan vaihtoehtoja. Mieleeni tupsahti karppaus.infossa erittäin suosittujen ”oopsien” resepti, joka perustuu kananmunille ja tuorejuustolle, joten se pääsi sitten kokeiluun. […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *