Vedenkestävä ripsiväri pois ilman hankaamista – Ziaja

Olen käyttänyt vedenkestäviä ripsivärejä suurimman osan ajasta, jonka olen ylipäänsä meikannut. Aloitin äidin suosikilla, Kanebon 38:lla, joka lähti vain lämpimällä vedellä, ja sen jälkeen siirryin tehokkaampiin vedenkestäviin ripsiväreihin. Helena Rubinsteinin Lash Queen oli silmät avaava kokemus (nimenomaan se vedenkestävä versio), mutta opiskeluaikoina hinta ajoi tutkimaan halvempia vaihtoehtoja, ja löysin markettikosmetiikasta laadukkaita ja toimivia vaihtoehtoja: nykyään minulla on käytössä jokin Maybellinen vedenkestävä ripsiväri – tarkka tuote aina vähän vaihtelee.

vedenkestävä ripsiväriArkimeikkini on kevyt – kesäkeleillä Flow kosmetiikan mineraalimeikki on suosikkini

Miksi vedenkestävä ripsiväri?

Hyvä kysymys. Ensinnäkin ulkoilen koiranomistajana paljon, säästä riippumatta. Suomessa saamme nauttia siitä ah, niin ihanasta tihkusateesta ja ilmankosteudesta, joka tiivistyy iholle vikka käyttäisit sateenvarjoa – jota minä en suinkaan aina käytä. Lisäksi pyöräilen töihin lähes säällä kuin säällä – myös sateessa, eikä tarkoitukseni ole näyttää pandalta kun astun ovesta sisään. Niinpä ripsivärini on kestettävä sääoloja ja kosteutta ilman että se rupeaa rapisemaan tai silmän ympärykset muuttuisivat tuhruisiksi. Lisäksi en tiedä tuntuuko minusta vain siltä, mutta kulmaluuni tulevat lähelle ripsiä etenkin kun ripset on taivutettu, ja näin ripset koskevat herkästi ihoa. Huonot ripsarit leviävät tässä kohdassa kulmaluulle, ei kiva. Ongelmaa pahentaa entisestään liikunta ja sen aikainen hikoilu, joka takaa sen että mustia juovia saa siivota treenin jumpan jälkeen, enkä minä yleensä pese meikkejä ennen treeniä, vaan vasta sen jälkeen. Meikin on siis kestettävä myös hikoilu. Ja onhan se kovin helppoa että jumpan jälkeen voi käydä suihkussa ja lähteä jatkamaan matkaa ilman että tarvitsee pestä meikkejä ja meikata uudestaan – kosteutan ihon suihkun jälkeen kosteusvoiteella ja sipaisen päälle BB-voidetta tai muuta vastaavaa, ja sitten ollaankin taas valmiita jatkamaan, ripsarit pysyvät paikoillaan.

voi-hyvinVoi Hyvin-lehden kansikuvan kuvausmeikit (ks. Päiväni kansikuvatyttönä), kuvan ottanut Johanna Myllymäki

Kuitenkin se kaikista ensimmäinen syy miksi siirryin vedenkestäviin ripsiväreisin oli se, että ne pitivät ripsien taivutukset hyvin! Minulla on melko tiheät, mutta suorat ja lyhyet ripset. Jos en taivuta ripsiäni ennen ripsivärin laittamista, ei eroa meikkaamattomiin silmiin huomaa. Taivutus+ripsiväri avaa kuitenkin katseen uudella tavalla. Kaikki ripsivärit eivät kuitenkaan pidä taivutuksia kovinkaan hyvin, vaan suoristuvat vähitellen ja sitten lopputulos on taas plus-miinus nolla. Vedenkestävät ripsivärit pitävät taivutukset vesiliukoisia paremmin.

Ziaja Goat Milk Duo-Phase Make-Up Remover – vedenkestävä ripsiväri pois hankaamatta

Vedenkestävä ripsiväri on rakkauteni, mutta sen poistaminen ei olekaan sitten niin helppoa. Aina täytyy valita. Tavalliset meikinpoistoaineet tai silmämeikinpoistoaineet eivät poista vedenkestävää ripsiväriä, vaan siihen tarvitaan vedenkestävän silmämeikinpoistoaine. Olen käyttänyt vuosia Maybellinen kaksifaasista 2in1 Eye Make-Up Removeria. Se vaatii kärsivällisyyttä, mutta ei ärsytä silmiä – olen käyttänyt sitä pullotolkulla, mutta oikeastaan siksi etten ole löytänyt parempaa. Kunnes nyt.

ziaja-silmämeikinpoistoaine

Sain testattavakseni Ziajan vuohenmaitotuotesarjan Duo-Phase Make-up Removerin. Senkin toiminta pohjautuu Maybellinen tavoin kahteen faasiin, mutta tässä ne ovat värittömät Maybellinen sinisen sijaan – tuote on siis väriaineeton, ja sen lisäksi myös hajusteeton. 🙂 Pullo kuuluu siis ravistaa hyvin ennen käyttöä. Laitan Ziaja vuohenmaito silmämeikinpuhdistusainetta vanulappuun, jonka avulla painelen ja pyyhin kevyesti vedenkestävän ripsivärin pois. Ja sehän tosiaan lähtee! Vedenkestävän ripsivärin lisäksi käytän myös Lumenen vedenkestävää eyelineriä, ja Ziaja Goat Milk Duo-Phase Make-Up Remover poistaa kummatkin oikein hyvin. Vihdoinkin vedenkestävän silmämeikinpoistoaine, joka toimii!

INCI: Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Isohexadecane, Hexyl Laurate, Tocopheryl Acetate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Propylene Glycol, Goat Milk Extract, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol.

Lue myös: Viisi syytä miksi en meikkaa lennolle

kreikka-toukokuussaLue monta hyvää syytä miksi lennolle ei kannata meikata

Samankaltaisia kirjoituksia:

Itseruskettava – turvallinen rusketus vai terveysriski?
Hengittävä Flow mineraalimeikki sopii kesään
Flow kirkastaa ihon kevääksi

itseruskettavaItseruskettava – turvallinen rusketus vai terveysriski?

Kommentit (3)
  1. Kivvi Ribes Nigrum-puhdistustuotteet aikuisen iholle - Pilkettä
    29.12.2017, 09:40

    […] voidesuosikit kasvoille ja vartalolle Ziaja Goat’s Milk Concentrated Day Cream SPF20 Vedenkestävä ripsiväri pois ilman hankaamista – Ziaja Itseruskettava – turvallinen rusketus vai terveysriski? Hengittävä Flow mineraalimeikki […]

  2. Testissä Ziaja Sensitive-sarjan herkän ihon tuotteet - Pilkettä
    8.10.2017, 11:16

    […] voidesuosikit kasvoille ja vartalolle Ziaja Goat’s Milk Concentrated Day Cream SPF20 Vedenkestävä ripsiväri pois ilman hankaamista – Ziaja Itseruskettava – turvallinen rusketus vai terveysriski? Hengittävä Flow mineraalimeikki […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *