Vappupiknik

Vappupäivänä oli sitten se pinkille mekolle kuvittelemani auringonpaiste mistä vappuaattona haaveilin. Oiva päivä lähteä siis piknikille Vartiovuorenmäelle. Emme ehtineet panostamaan hirveästi vappupiknikiin, mutta kyllä me ihan kunnon eväät saimme kasaan. Mukaan pakkasimme keitettyjä kananmunia, metwurstia, salamisnackseja, siemennäkkäriä ja suolapähkinöitä. 01cosmoKasvisosastolta mukaan tuli Cosmopolitan-salaattia, kaalisalaattia ja mansikoita. Cosmopolitan on kyllä hauska, uusi salaattituttavuus. Sen lehdet ovat vahvoja ja rapsakoita. Ne ovat muodoltaan pitkulaisia ja hieman kuorenmallisia. Lehdet ovat melko suuria ja niitä on helppo irrottaa yksitellen. Ne sopivat siis loistavasti syötäväksi kulhoksi, kuoreksi tai kuljetusalustaksi ties mille herkuille. 😉  Mukaan olin tehnyt myös kaalisalaattia. Kaalisalaatti vain paranee ajan kanssa, joten olin tehnyt sen jo maanantaina muhimaan. Kastikkeessaa oli aiolia (Pirkka), mustapippuria, valkoviinietikkaa ja eksoottisena lisänä korianterinlehtiä – toimi. 🙂 Mansikatkin olivat yllättävän hyviä! Mansikoiden lisäksi jälkkäriosastosta löytyi maanantaina leipomiani minttu-mutamuffinsseja. Kuten aina, minulla oli missiona syödä itseni kylläiseksi, eikä vain napostella.
01jalkkarit
En tiedä oliko mäellä jokin Tuc-suolakeksien jakelupiste, mutta niitä tuntui olevan kaikilla. :O Monilla oli mukana myös kertakäyttögrillejä, mutta minun osaltani grillikauden avaus antaa vielä odottaa itseään. Toivottavasti kohta pääsisin jo grillaamaan!
01tuc

01skumppaJuhlajuomana meillä oli Cafe De Paris’n luomu kuohuviini. Se oli oikein hyvää ja raikasta, voisin ostaa toistekin.

Väkeä riitti ja aurinko paistoi, mutta tuuli muistutti ettei vielä ihan kesä ollut.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Löysin itsekin joku aika sitten tuon Cosmopolitan-salaatin ja muutaman kerran on tullut sitä ostettua. Siitä saa täytteen kanssa ihanaa ja nopeaa naposteltavaa. Nam.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *