Vähäsokerinen pasha
Yksi kevään lempijälkiruoistani on ehdottomasti pääsiäisherkku pasha. Olen kehitellyt siitä myös maidottoman raakaherkkuversion, ks. cashewpasha, mutta kyllä se perinteinen on aina vaan lähellä sydäntä. <3 Tällä vähäsokerisella versiolla herkuttelun voi aloittaa vaikka heti!
Lisää vinkkejä pääsiäisruokiin löytyy Menuideat perinteiseen ja erilaiseen pääsiäiseen-kirjoituksesta.
PASHA
Pieni muotti, tuplaa tarvittaessa
75 g suolatonta voita (huoneenlämpöistä!)
250 g (1 prk) maitorahkaa
1 keltuainen
1 dl kuohukermaa
Maun mukaan nestemäistä (sitruuna-/vanilja-)steviaa tai muuta haluamaasi makeutusta
1 tl vaniljauutetta
1 rkl sitruunamehua
1-2 rkl mantelirouhetta
1-2 rkl rusinoita
Koristeluun esim. mantelilastuja tai -rouhetta
Vatkaa pehmeä voi, rahka, keltuainen ja mausteet. (HUOM: Jos käytät kristallimaista makeutusta (erytritoli, sokeri), vatkaa se ensin voin sekaan, lisää sitten muut aineet) Vaahdota toisessa kulhossa kerma ja lisää se voi-rahkaseokseen. Aseta suodatinpussi kahvinsuodattimeen ja kumoa pashamassa suodattimeen. Anna pashan valua jääkaapissa yön yli. Kumoa valutettu pasha tarjoiluvadille. Poista suodatinpussi ja koristele pasha ennen tarjoilua.
Edellinen kirjoitukseni: Nyt niitä OIKEITA blinejä