Vadelma-suklaaraakakakku ja lempivaniljauutteet

Olin pitkään ennakkoluuloinen raakakakkuja kohtaan, sillä ne tuntuivat vaativa ties mitä ihmeainesosia ja tolkuttomasti pähkinöitä. Keväällä intouduin kokeilemaan tarpeeksi helpon reseptin löydettyäni avokadokakun tekoa, ja se olikin todella herkullista. Jostain syystä tässä ehti taas vierähtää puolisen vuotta ennen kuin jatkoin raakakakkuihin tutustumista. Kynnyskysymyksenä toimi taas tarpeeksi helpon reseptin keksiminen. 😉 Bongasin Olivia-lehden sivuilta raakakakun ohjeen, jossa oli tutun oloinen avokadokerroksen ohje, eikä resepti muutenkaan ollut haastava, joten lähdin soveltamaan siitä omaa versiota vadelma-suklaaraakakakusta. Siihen tuli pähkinäinen pohja, ihana avokado-suklaakerros ja raikas vadelmakerros – suorastaan loistava makuyhdistelmä! 🙂 Minä käytin tätä kakkua tehdessäni irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on 24 cm, mutta pienempi olisi kätevämpi. Kakkuni jäi kovin matalaksi, eikä lopputulos ollut niin näyttävä, mutta maku puhui sen verran puolestaan että reseptin piti päästä blogiin. 😉 Ostoslistalle taitaa kyllä mennä pienempi vuoka, 18 cm halkaisijalla kakusta tulisi varmaan kerroksineen jo hieman näyttävämpi. 😉
05vaniljauutteet
Kakun maustamisessa käytin vaniljaa, joka on muutenkin vakioainesosa leivonnaisissani. Lempparivaniljoitani ovat nyt viimeisen vuoden ajan olleet Simply Organicin luomuvaniljauutteet. Niitä löytyy kahta sorttia: Ugandan on sopii hyvin leivonnaisiin, ja Madagascar taas jätskin kaltaisiin herkkuihin. 😉 Suosittelen lämpimästi, vanilja on hyvää ja nämä ovat sen verran edullisia että niillä kehtaa läträtä aina kun mieli tekee! 🙂 Kaikista ihaninta vaniljaa on oikeastaan luomulaatuinen vaniljajauhe, mutta se onkin sitten vähän hintavampaa. Simply Organicin tuotteita on saatavilla Iherbistä. Ensimmäistä kertaa Iherbistä tilaava saa alennusta koodilla IRI825. 😉

05vadelma-raakasuklaakakku2

05vadelma-suklaaraakakakku

VADELMA-SUKLAARAAKAKAKKU

Pohja:
3 dl pähkinöitä
8 pehmeää taatelia (n. 1 dl)
3 rkl raakakaakaojauhetta
(1 rkl pellavansiemenrouhetta)
1-2 rkl vettä
Hyppysellinen (ruusu-)suolaa
(Lisämakeutusta, esim. hunajaa tai steviaa)

Suklaatäyte:
1 kypsä, iso avokado
½ banaani
½ dl kookosöljyä
3 rkl kaakaojauhetta
½ tl vaniljauutetta
Maun mukaan nestemäistä steviaa tai muuta makeutusta (8 tippaa vaniljasteviaa)

Vadelmatäyte:
200 g (pakaste-)vadelmia
½ dl kaakaovoita
½ tl vaniljauutetta
Maun mukaan nestemäistä steviaa tai muuta makeutusta (10 tippaa vaniljasteviaa)

Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja taikina tasaiseksi massaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohan ja reunojen väliin. Taputtele taikina vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin. Valmista suklaatäyte. Sulata kookosöljy mikrossa, vesihauteessa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Aja täytteen ainekset keskenään tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Levitä suklaatäyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin siksi aikaa kun teet vadelmatäytteen. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja aja sitten täytteen aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Levitä vadelmakerros suklaakerroksen pohjan ja nosta vuoka taas jääkaappiin. Anna kakun jähmettyä pari tuntia ennen tarjoamista. Tarjoa sellaisenaan tai kookoskermavaahdon kanssa.

HUOM! Ulkomaiset pakastevadelmat suositellaan kiehautettaviksi ennen käyttöä. Kakku on sitten vähän vähemmän raaka, mutta ikävältä vatsapöpöltä vältytään. 😉 Jos käytät kotimaisia pakastevadelmia, anna niiden sulaa huoneenlämpöisiksi ennen täytteen valmistamista – muuten kaakaovoi jähmettyy sillä sekunnilla kun se osuu marjoihin!

Samankaltaisia reseptejä:
Avokadokakku
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Raakasuklaa
Rouheiset kaakao-kookoskeksit

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (36)
  1. Raaka valkosuklaa kaakaonibseillä ja kirsikoilla - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 18:34

    […] 1 dl kuivattuja kirsikoita (2 rkl lucumaa, suosittelen) (1-3 tl macaa) 1 tl vaniljauutetta (esim. näitä) Hyppysellinen (ruusu-)suolaa Maun mukaan […]

  2. Raaka valkosuklaa kaakaonibseillä ja kirsikoilla - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 18:34

    […] 1 dl kuivattuja kirsikoita (2 rkl lucumaa, suosittelen) (1-3 tl macaa) 1 tl vaniljauutetta (esim. näitä) Hyppysellinen (ruusu-)suolaa Maun mukaan […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *