Uuden vuoden paleoillallinen kavereiden kanssa

Pahoittelut kirjoitteluni hidatumisesta! Minä en suinkaan ole lomaillut joulun ja uuden vuoden tienoilla, töitä on päinvastoin riittänyt, mikä on vähentänyt kirjoitteluaikaa. Lisäksi jos tekee päivällä paljon töitä tietokoneella, on illalla kiva tehdä jotain muutakin kuin tuijottaa läppäriä. Tässä kuitenkin pikainen esimerkki kuinka mukavasti illallinen kaveriporukalla onnistuu ilman ruokavalio-ongelmia. 🙂
Olemme perinteisesti viettäneet uutta vuotta miehen kavereiden kanssa, mutta lastenhankinta on siinä porukassa tällä hetkellä niin vahva trendi ettei mitään suurempia bileitä järjestetty. Olin jo ihan valmis juhlimaan uutta vuotta kotioloissa – olihan tämä ensimmäinen uusi vuosi koiramme Faithin kanssa enkä tiennyt pelkäisikö se paukkuja – kunnes opiskelukaverini ehdotti illallista kaveriporukalla. Heilläkin oli kotona kaksi paukkuja pelkäämätöntä koiraa, ja Faithkin saisi tulla mukaan. Mikäs siinä! Niinpä juhlimmekin sitten uutta vuotta hyvän illallisen äärellä yhdeksän ihmisen ja kolmen koiran voimin. Opiskelupiireissä ruoanlaittotaidot ovat välillä vähän niin ja näin, mutta tiesin, että tähän isäntäpariim voi luottaa, enkä lähtenyt edes tuputtamaan apua. Usein tarjouduin tuomaan jälkkäriä, sillä se tuntuu olevan se hankalin koravattava. Isäntäpari muisti gluteenittomuuden ja että perunasta en välitä, ja tarkisti miten oli maitotuotteiden suhteen. Ehdoton olen vain viljoista, mutta yritän vältellä maitotuotteita paitsi voita. Isäntäpari oli keksinyt mitä mainioimman menun: 

Kalalajitelma
-ginigraavattua siikaa
-lohi-tonnikalaceviche
-savustettua nieriää 
-kylmäsavulohi

Naudan ulkofilettä valkosipulivoilla, paahdettua bataattia ja salaattia serranokinkulla, persimonilla ja granaattiomenalla

Kookospannacotta mangolla ja passion-minttusiirapilla

Gin maistui kivasti graavisiiassa!


Tonnikala-lohicheviche oli kivan sitruksista. Mangoon oli tosin jätetty kuoret, mikä vähän ihmetytti minua, mutta enpä ole ekspertti…


Sopivan punaiseksi jätetty nauta maistuu aina 😉


Harvoin salaatti on meillä näin luksusta

Huhhuh, lienee selvää ettei jäänyt nälkä. Aluksi isäntäpari oli kuulemma meinannut tehdä minulle oman, maidottoman spesiaalijälkkärin, mutta he olivat onneksi tajunneet että mikseivät kaikki muka voisi syödä samaa. 😉 Kookospannacotta olikin oikein pirteä jälkkäri hedelmillä ja minttusiirapilla. 😉 Juhlajuomana meillä oli Hesarin edullisten shamppanjoiden testin voittanutta André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs Brutia. Täytyy kyllä sanoa että se ei ihan lunastanut odotuksia, vaikka hyvää olikin.

Juhlat menivät kaiken kaikkiaan mallikkaasti ja Faith oli vähintäänkin tyytyväinen rapsuttajien määrään. Sisälle paukutkaan eivät juuri kuuluneet. Isot kultaiset noutajat olivat vähän pelottavia, mutta kyllä nekin sitten hyväksyttiin kun ne antoivat Faithin olla omissa oloissaan.

Aiempia syöminkejä tällä porukalla:
Highlanderin routapaistia viileänä vappuna
Viikonloppupurjehdus ja kahdeksan nälkäistä syöjää
Valmistujaiset ja vinkit niiden järjestämiseen
Viikonloppu Nauvossa, rapujuhlat ja Grill House Biffi
Kaveriporukalla Cantina Aztecassa

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *