Tyttöjen kanssa Tallinnassa – Rukis, Must Puudel ja SALT

Toissa viikolla minulla oli ihana tyttöjen viikonloppu Tallinnassa. Kyseessä on siis tyttöporukkani lukioajoilta, joka on pysynyt hienosti yhdessä vaikka ihmiset ovat asuneet eri kaupungeissa ja ulkomaillakin vuosien varrella. Nykyään yksi meistä asuu Espanjassa, minä Turussa ja muut Helsingissä. Tallinna-reissun tarkoituksena oli ihan vain päästä viettämään aikaa yhdessä, mutta samalla juhlistettiin vähän myös yhden ystävistä tulevia häitä. Tuleva morsian ei ole ollut itse kovin innoissaan ajatuksesta suurista häistä saatikka polttareista, mutta kukapa sanoisi ei illalliselle hyvässä seurassa ja hemmotteluhoidolle. 😉 Ei noloja leikkejä tai hassuja asuja (joita muuten näkyi kesäisenä viikonloppuna Tallinnassa runsaanlaisesti).

Yllättäen tämänkertainen tyttöjen viikonloppu noudatti hyvin samaa kaavaa kuin kahden vuoden takainen valmistujaisjuomien hakureissuni (ks. Miniloma Tallinnassa (juomien hakureissu) ja hurmaava SALT) – tai no siinä mitä tulee ravintoloihin, alkoholia en tällä kertaa tuonut mukanani lainkaan. Viime kerran tavoin tuli viihdyttyä Kohvik Must Puudelissa ja illallistettua SALTissa. Aamiaista söimme vanhankaupungin Kohvik Rukisissa, joka oli meille kaikille uusi. Kaikista näistä ravintoloista sai ongelmitta myös gluteenittomia annoksia. 🙂

Kohvik Rukisissa (Viru 15) meitä tervehti ihana tuoreen leivän ja croissantien tuoksulla. Tilasimme kukin kaksi annosta, joten siitä sai kivan yhdistelmän suolaista ja makeaa. Itse kokeilin uutena tuttavuutena suolaista, maalaiskinkulla ja sienillä höystettyä tattaripuuroa. Pelkäsin että se maistuisi liiaksi “terveysruoalta”, mutta se oli herkullista! Lisäksi tarkoitukseni oli tilata raejuustoa ja kefiiriä, mutta niiden ollessa loppu pädyin keitettyihin muniin. Muut tilasivat muun muassa eggs benedictejä ja syrnikkejä.

gluteeniton-aamiainen-tallinnaKohvik Rukisin tattaripuuro maalaiskinkulla ja sienillä oli herkullinen

Kohvik Must Puudel (Müürivahe 20) sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa, ja oli kätevän lähellä AirBnB:tämme, joten siellä tuli käytyä viikonlopun aikana pariinkin otteeseen. Must Puudel on tunnelmaltaan rento ja sopivan hipster, sisustus on hauska, hinnat ovat kohtuullisia, henkilökunta ystävällistä, juomavalikoima monipuolinen ja ruoka hyvää – mitä muuta sitä tällaiselta kuppilalta voisi toivoakaan? Must Puudeliin voi poiketa niin kahville, aamiaiselle, aterialle kuin vain lasillisillekin. Söin siellä yhdellä kerralla aasialaisen katkarapukeiton (6 €) ja toisella kerralla vuohenjuustosalaatin kvinoalla (8€), molemmat maistuivat. 🙂

kohvik-must-puudelMust Puudelin seinällä oli pupuja

must-puudelMust Puudelin sisäpihalta löytyy terassi

tallinna-vuohenjuustosalaattiVuohenjuusto-kvinoasalaatti oli maukas

pho-keitto-tallinnaAasialaisittain maustettu keitto katkaravuilla

Lauantai-illallisen söimme keskusta-alueen ulkopuolella SALT restoranissa (Vase 14), joka teki minuun vaikutuksen kaksi vuotta sitten (ks. Miniloma Viroon ja juomien hakureissu). Viimeksi ravintola oli hypensä kukkuloilla ja ihan täynnä (suomalaisia), mutta nyt sinne mahtui mukavasti. Sisätiloissa on kesäkeleillä melkoisen lämmin, mutta kelin salliessa pääsimme syömään jälkiruoat terassille. Itse söin alkuruoan ja pääruoan: korealaisittain maustetussa peuratartarissa ei ollut moitteen sanaa – liha maustunut hyvin ja se oli jätetty mistä tykkään – ja mustekala oli pehmeää kuten viimekäynnilläkin. Jotenkin samanlaista vau-efektiä ei kuitenkaan syntynyt. Ystäväni tilaama kesäinen, hedelmillä täytetty pavlova teki vaikutuksen herkässä kauneudessaan!

salt-restoranKorealaistyylinen peuratartar yukhoe lootuksen juurella

gluteeniton-tallinnaGrillattua mustekalaa, paahdettuja varhaisperunoita ja perselataa

tallinna-ravintolatallinna-paras-ravintolaSALTin pavlova – yksinkertaisesti kaunis

Viikonloppu on kovin rajallinen aika, sillä Tallinnassa olisi nykyään niin paljon kivoja (ruoka-)paikkoja nähtäväksi ja koettavaksi! Koskakohan sitä ehtisi seuraavan kerran? 😉

Lisää reissujuttuja löytyy Matkustaminen-hakemistosta.

foodin-raakakakkuEdellinen kirjoitukseni: Helpoin kesäkakku – Foodinin raakakakun valmistuspaketti

Kommentit (6)
  1. Vielä yksi matka tänä vuonna - Philadelphia ja New York - Pilkettä
    22.10.2017, 14:24

    […] Melkoisen matkarikas vuosi siis, tänä vuonna on nimittäin käyty jo Puerto Ricossa, Kreetalla, Virossa ja Puolassa. Taisinpa minä lentää myös Helsingistä Ouluun ja takaisin, mutta se oli sentään […]

  2. Sopot - Puolan Rivieran kahdet kasvot ja ravintolavinkit - Pilkettä
    23.8.2017, 15:17

    […] Tilasimme kumpikin alkuruoaksi peuratartarit (sellainen meni muuten aiemmin kesällä Tallinnan SALTissakin, hyvää oli!) ja pääruoaksi otimme kumpikin kalaa, sillä sen tarjonta näytti morskassa […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *