Tutkijaelämää, esiintymistaitoja, illallisia ja cocktaileja

Syksyn kokouskausi on virallisesti potkaistu käyntiin. Olin viime viikolla järjestämässä työn puolesta yhtä kaksipäväistä kokousta, joka oli vain yksi tulevien viikkojen kokous-, konferenssi- ja symposiumrupeamasta. Tämä kokous oltiin suunnattu pääasissa tohtorikoulutettaville ja aiheena oli oman alan lisäksi urakehitys. Kahteen päivään mahtui paljon mielenkiintoisia luentoja, mutta kaikista suurin juttu itselle järjestämisen lisäksi oli oman väitöskirjatyön esittäminen yleisölle. Tohtorikoulutettavien esitykset järjestettiin tänä vuonna kilpailun muodossa, jossa jokainen sai esittää työnsä kolmessa minuutissa yhtä staattista powerpoint-slideä apunaan käyttäen. Olen aina jännittänyt esiintymistä. Muistan kuinka ääneni tuntui aina katoavan tai se rupesi tärisemään ja kurkku tuntui kuivalta. Kunnes sitten pidin esityksen gradutyöstäni. Jännitin sitäkin paljon, mutta minulla oli silti jokin ihmeellinen itsevarmuus esityksestäni – tiesin tietäväni aiheesta enemmän kuin kukaan muu huoneessaolija. Koin kai jonkinlaisen ahaa-elämyksen, ja siitä se lähti. Jännitän esityksiä edelleen, mutta en ollenkaan samalla tavalla. Olen huomattavasti itsevarmempi kuin kouluvuosina, sillä tiedän mistä puhun. Siitä huolimatta nyt tapahtui jotain ihmeellistä, mitä en osannut odottaa. Kun tohtorikoulutettavien esitysten kolme parasta julkaistiin minun esitykseni oli niiden joukossa! Menneiden vuosien jännityksestä ollaan päästy ilmeisesti pitkälle. Yksinkertaisesti vinkkini on se, että astu (esiintymisen suhteen) mukavuusalueesi ulkopuolelle niin usein kuin mahdollista. 😛 Esiinny kavereillesi, vaikka et olisi valmistautunutkaan. Kivempi se on tehdä ensiksi tutulla/ystävällisellä yleisöllä, ja pakolliset mokakierroksetkin on parempi hoitaa heidän kanssaan kuin ”oikean” yleisön edessä…


Neiti pääsi kaverin toimistokoiraksi kun emäntä oli kokoustamassa

Ensimmäiseen kokouspäivään kuului myös illallinen lounas- ja tilausravintolana toimivassa Kupittaan paviljongissa. Ruoat yllättivät positiivisesti – jokirapucaesar oli erinomaista, rapuja oli runsaasti, ja tomaatti-mozzarellasalaatin juusto tuntui sekin laadukkaalta – ei sellaista kumia, niin kuin Suomessa tuppaa olemaan tapana. Myös pitojuusto teki kauppansa. 😉 Lämpimänä pääruokana oli lämminsavulohta korvasienikastikkeella – voisiko enempää toivoa?

Kupittaan paviljonki
Pyhän Henrikin aukio (keskellä Kupittaan puistoa)
Turku

Olin mukana järjestämässä kokousta, ja vastuussa tohtorikoulutettavien iltaohjelmasta. Pelkäsin itse,
että ohjelmasta tulisi sellaista pakkopullaa, mitä on tullut koettua aina
silloin tällöin, mutta onneksi keksimme lopulta juuri sopivanlaisen ohjelmanumeron:
veimme tohtorikoulutettavat cocktail-kouluun Bar4:än. Meille esiteltiin kolmen
eri cocktailin valmistus ja pääsimme myös maistamaan kaikkia kolmea, jonka
jälkeen jokainen sai valmistaa esitellyistä vaihtoehdoista itselleen yhden
cocktailin. Vaihtoehtoina olivat kurkkusour, mojito ja goji-cosmopolitan. Kurkkusour
teki kivan vaikutuksen (tykkään muutenkin Hendricks-GT:stä johon tulee
kurkkua), mutta päädyin kuitenkin tekemään mojiton. Ilta oli hauska ja vieraat
viihtyivät – taakka vierähti harteiltani. 😀 Voin lämpimästi suositella
tämänkaltaista ohjelmanumeroa vaikkapa juuri kokousvieraille, yrityksen
pikkujouluihin, polttareihin tai kaveriporukalle muuten vaan. Meitä oli
parikymmentä osallistujaa, ja kahden baarimikon voimin koulutus meni sujuvasti
läpi. Kiitos kivasta illasta! 🙂
Kristiinankatu 4,
Turku

Seuraava kokousreissu alkaakin sitten jo huomenna kun suuntaan nenäni kohti Saksaa (ks. Ensi kuussa Saksaan ja ensimmäinen työmatka). 😉
Lisää töitä ja elämäntapaa sivuavia kirjoituksia:

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *