Turun puhutuin ravintola, Kaskis

Viime viikolla se tapahtui
vihdoin – pääsin Kaskikseen syömään. Kyseessä on homma, josta on puhuttu
varmaan viimeiset kaksi vuotta, mutta ennakointikykyni riitti pöytävaraukseen
vasta tänä keväänä – ja silloinkin ravintolaan pääsyä piti odotella kolmisen
kuukautta. Mutta niinhän sitä sanotaan että hyvää kannattaa odottaa. Tämä 36-paikkainen pikkuravintola on nauttinut melkoista suosiota viime vuodet ja saipa se tänä keväänä maininnan Michelin-oppaassakin, joskaan ei vielä sitä tähteä (jota keittiötä luotsaava Erik Mansikka ei vältämättä YLEn uutisen mukaan haluakaan). Nettisivuilla ei enää nykyään ole lainkaan menua, vaan tarjolla on neljän tai
kuuden ruokalajin maistelumenua. Sivuilla kuitenkin vihjaistiin, että menussa
olisi muun muassa hernettä, kesäkurpitsaa, turskaa, possunposkea, mustikkaa, vadelmaa – nam! Jo nuo raaka-aineet kuulostivat minun korvaani
superherkullisilta. Valittavina oli neljän tai kuuden ruokalajin maistelumenu tavallisella tai premium-viinipaketilla. Me päädyimme ottamaan neljän ruokalajin menun (48 €), ja siihen normaaliviinipaketin (32 €).


Puulle painettu menu ja keittiön tervehdyksenä tarjoiltu maukas gazpacho


Cheviche oli erinomaisesti maustunut, suola ja hapot olivat kohdallaan. Kauden kasvikset (mm erilaisia kurpitsoita ja jonkin sellaisen kukka?) sopivat siihen erinomaisesti. Olisin syönyt tätä vaikka kulhollisen.


Toisena tarjoiltu Kaskiksen tulkinta hernekeitosta oli illan jännittävin annos. Siitä löytyi serranokinkkua, kotijuustoa, tuoreita versoja sekä niitä herneitä. Kekseliäs ja maukas annos. 🙂


Yön yli muhinut porsaanposki tarjottiin pikkelöityjen kantarellien ja kantarelliöljyllä maustetun kastikkeen kera.


Mustikkajäätelö maistui aivan mustikkapiirakalta – siis nam – ja sen koostumus oli erinomainen, silkkinen ja pehmeä. Tämän annoksen viinimätsäys jäi mieleeni illallisen parhaana. Italialainen, punainen, kupliva jälkiruokaviini sopi marjaisan makunsa kanssa jälkiruoan kaveriksi erinomaisesti. Nimi ei jäänyt mieleen, mutta Alkosta sitä kuulemma saa – pitääpä käydä katselemassa pulloja. Vähän niin kuin hienostuneempi versio mansikkaskumppa Fresitasta.  😉

Kaikki annokset olivat taidolla tehty ja kokonaisuudet tuntuivat huolella harkituilta. Yleinen hehkutus sai minut kuitenkin odottamaan ehkä vielä vähän enemmän. Kaikki oli todella hyvää, mutta oikeastaan vain hernekeitto erottui todella. Esimerkiksi lähistöllä sijaitseva viiniravintola E. Ekblom tarjoaa myös hyvän ruoan ja juoman yhdistelmää helpommin saatavasti ja hieman edullisemmin. Parasta Kaskiksessa oli mielestäni hyvien yhdistelmien lisäksi kauden raaka-aineiden hyödyntäminen ja erinomainen palvelu ja kyllä, tulen käymään täällä toistekin.

Ravintola Kaskis

Kaskenkatu 6 a
Turku

Lisää kokemuksia ravintoloista niin Turussa kuin muualla päin Suomeakin Ravintolat ja kahvilat-hakemistosta.


Sokerina pohjalla Kaskiksen unisex-vessakyltit olivast minun mielestäni aivan mahtavia… Vessat oli myös erinomaisesti varusteltu: sieltä löytyi kaikkea kuukautissiteistä suoristusrautaan – kuka tietää koska se tarve iskee.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Ei kommentteja.

Trackbacks

  1. […] kerran aikaisemmin Kaskiksessa syömässä eikä sieltä saakaan pöytää ihan helpolla (ks. Turun puhutuin ravintola – Kaskis). Arki-iltoina on helpompaa, mutta jos haluaa illallistaa viikonloppuna, liikkeellä kannattaa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *