Tunnelmallinen tapasravintola eLe

Poikaystäväni tuli käymään luonani Utrechtissa, ja juhlimme samalla hänen synttäreitään. Aamulla hän sai kakkuherätyksen, ja illaksi olin myös halunnut järjestää jotain erityistä. Espanjalainen tuttuni oli vinkannut minulle eLe-tapasravintolan. Sieltä sai hänen mukaansa oikeaa espanjalaista ruokaa, ja hyvänkokoisia tapasannoksia. Lisäksi ravintola tarjoaa livemusiikkia sekä flamencoshow’n kolmena päivänä viikossa. Perjantaille ja lauantaille oli kuulemmä myös suotavaa tehdä pöytävaraus. Se osoittautui paikkansa pitäväksi – ravintola oli uskoakseni täynnä illan aikana.

26ele8Henkilökunta oli aidon espanjalaista ja he antoivat suosituksia niin ruoista kuin juomistakin. Ravintolalla oli kahta talonviiniä, joista valitsimme tarjoilijan suositteleman riojalaisen punaviinin. Se oli yllätävän hapokasta (kumpikin meistä totesi ensi siemauksella yhteen ääneen ”hapokasta”), mutta se oli kuitenkin hyvässä tasapainossa tapasten kanssa. Alkuun nautimme juhlan kunniaksi lasilliset cavaa. Se ole melko makeaa (mikä yleensä tökkii minulla), mutta hyvää ja raikasta. Varsin kiva aloitus illalle. 🙂

Meitä suositeltiin tilaamaan kaksi tai kolme annosta per henkilö. Juhlan kunniaksi päätimme tilata yhteensä kuusi annosta, ja valitsimme kokonaisuuden, johon tuli kummankin suosikit ja muutenkin kummankin makuun.

Valintamme:
Ensalada de siempre – salaatti serranokinkulla
Alcachofas con jamon – artisokkia serranokinkulla ja pinjansiemenillä
Gambas al ajillo – katkarapuja valkosipulilla ja chilillä
Cordero al romero miel – grillattua lammasta rosmariinillä ja hunajalla
Escalopines al cabrales – ohueksi siivutettua vasikkaa cabrales-sinihomejuustoa
Plato de queso con membrillo – manchego-juustoa kvittenhyytelöllä

26ele1Ensimmäisenä pöytään tuotu kinkkusalaatti oli positiivinen yllätys. Raikas salaattipohja, hyvää kinkkua, kananmunaa, balsamicosiirappia ja vadelmia! Sitä seurasi artisokka annos. Minä rakastan artisokkia. Poikaystävänikin totesi eiväthän ne maistu juuri miltään, mikä on totta, mutta jotenkin en saa niistä tarpeekseni. Tässä annoksessa ne olivat yhdistetty kinkkuun, pinjansiemeniin ja rusinoihin – ja niitä pinjansiemeniä oli paljon. Todella hyvä yhdistelmä, hyvä että tilasin. 🙂26ele2

26ele3
Ravut tulivat pöytään sihisten vielä. Niiden kypsyys oli yksinkertaisesti täydellinen – suussa sulavan pehmeitä sopivan rapsakalla pinnalla. Poikaystäväni totesi että ne olivat parhaat hänen saamansa katkaravut.

26ele4
Manchego on yksi poikaystäväni tapassuosikeista. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun hän tilasi juuston hillolla (listalla olisi ollut myös manchegoa öljyllä ja rosmariinilla). Kvittenhyytelö oli erilaisuudessaan hauska lisä. Itse manchego oli mielestäni loistavaa – se oli nuoremmasta määstä, mutta todella maukasta ja tarjoilulämpötila oli sopiva – maut tulivat hyvin esille ja koostumus oli miellyttävä.

26ele526ele6
Minun oli pakko päästä kokeilemaan cabrales-annosta, sillä sitä suositeltiin minulle ollessani aikoinani töissä juustotiskillä. Eräs asiakas tuli etsimään juuri sitä syötyään sitä jossain tapas-ravintolassa. Meillä sitä ei valitettavasti ollut, mutta asiakas sanoi sen olevan ehdottomasti maistamisen arvoista – tukka kuulemma lähtee päästä. 😀 Odotin siis saavani jotain todella voimakasta, mutta ainakaan näin lämpimässä ruoassa käytettynä se ei ollut mitenkään päälle käyvä – maukas kuitenkin. Parhaiksi annoksiksi nousivat gambas al ajillo, manchego ja cabrales-vasikka.

Ilahduttavana ekstrana kokki tuli jossain kohdassa iltaa kiertämään ravintolassa liha- ja juustolautasen kanssa, josta hän tarjosi ylimääräisiä makupaloja joka pöytään. Lautaselta löytyi muun muassa ilmakuivattua kinkkua ja hevosta tai nautaa sekä manchegoa, kiva! 🙂 Loppuillasta saimme keittiöltä myös jotain karamellisenmakuista likööriä. 😉

Ja sitä luvattua musiikkiakin riitti. Miellän livemusiikin helposti ravintolan nurkassa/keskellä esiintyväksi yhtyeeksi, mutta täällä henkilökunta innostui aina välillä lähtemään kiertämään ympäri ravintolaa laulaen ja soittaen. Pari esiintyjää hoiti myös tarjoilua, pari oli mukana nähdäkseni vain muusikkoina. Musisoinnin aikana ryhmä kiersi rauhallisessa tahdissa koko ravintolassa, niin että kaikki asiakkaat saivat kuulla sitä yhtälailla. 26ele7
Flamenco-show oli intensiivinen ja vangitseva. Tila, jossa se pidettään oli hyvin tanssisalimainen ja ravintolajärjestääkin myös tanssikursseja ja muuta ohjelma. Kannattaa kurkata ravintolan nettisivut. 😉 Ele sijaitsee Ouderachtilla kanaalintasolla (Oudegracht aan de Werf 211).

Tänne haluaisin kyllä toistekin. 🙂

Aiempia ravintolaruokailuja Hollannissa/Belgiassa:
Hyvin piilotettu kellariravintola kanaalin varrella (ravintola Aal)
Huolella mietittyjä annoksia luomuravintola Deegissä
Lounas Vroegissa
Pubi-illallinen Le Clochardissa
Ribsejä Brysselissä (Amadeo)
Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren)

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    […] Aiempia ravintolaruokailuja Hollannissa/Belgiassa: Hyvin piilotettu kellariravintola kanaalin varrella (ravintola Aal) Huolella mietittyjä annoksia luomuravintola Deegissä Lounas Vroegissa Pubi-illallinen Le Clochardissa Ribsejä Brysselissä (Amadeo) Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren) Tunnelmallinen tapasravintola eLe […]

  2. 3

    sanoo

    […] Ravintolajuttuja Utrechtista: Gambapäivä! (t’Oude Pothuys) Hyvin piilotettu kellariravintola kanaalin varrella (ravintola Aal) Huolella mietittyjä annoksia luomuravintola Deegissä Lounas Vroegissa Pubi-illallinen Le Clochardissa Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren) Tunnelmallinen tapasravintola eLe […]

  3. 5

    sanoo

    […] Ravintolaruokailuja Utrechtissa: Gambapäivä! (t’Oude Pothuys) Hyvin piilotettu kellariravintola kanaalin varrella (ravintola Aal) Huolella mietittyjä annoksia luomuravintola Deegissä Lounas Vroegissa Pubi-illallinen Le Clochardissa Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren) Tunnelmallinen tapasravintola eLe […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *