Synttäri-illallinen Fontissa

Täytin tammikuun lopussa vuosia, ja tällä kertaa
poikaystäväni vei minut ravintola Fonttiin syömään. Pari vuotta vanha Fontti on
rakennettu Turun sanomien vanhan taloon, ja hyödyntää hieman sen historiaa
sisustuksessaankin – ihan mielenkiintoinen kohde siis. Olin mieltäny Fontin
enemmänkin juoma- ja illanistumispaikaksi, mutta sisällä paljastuikin että
siinä on kaksi erillistä tilaa – toinen ruokailijoille ja toinen juojille.

0602fontti1.jpg
Bresaolacarpaccio

0602fontti2.jpg
Picanha

0602fontti3.jpg
Hunaja-sinappiglaseeratut ribsit

Alkuruoan valinta oli minulle helppoa, sillä listalta löytyi
bresaolacarpaccio kapriksilla, parmesaanilla, aiolilla ja
punaviinikastikkeella. Raa’asta lihasta valmistettu carpaccio on ollut pitkään
kokeiltavien ruokien listallani (kuten tartar-pihvi aiemmin, se tuli tosintestattua hyvin kokemuksin Madridissa), mutta kuten vähän epäilinkin, oli tämä
carpaccio calmistettu ilmakuivatusta lihasta eikä tuoreesta lihasta. Hyvää se
kyllä oli, annos oli maukas ja reilun kokoinen, joskin parmesaanissa oltiin
ehkä vähän pihistelty. Miehen gorgonzolaetanat olivat poikkeuksellisesti
etanapannun sijaan kulhossa liemessä. Kastikkeen maku oli miehen mukaan
voimakas), ja sen sai kaavittua leivällä mukavasti kulhosta. Pääruoista
silmiini osui picanha punaviinikastikkeella. Picanha on murea naudan peppupala,
jota peittää kokemukseni mukaan suussa sulavan maukas rasvakerros (ks.
aikaisemmat kokemukset täällä ja täällä), mutta tällä kertaa rasva
oltiin ilmeisesti trimmattu pois. Liha oli kuitenkin hyvin mureaa ja sopivan
punaista. 🙂 Kysyin, josko lisukeperunamuussin tilalle olisi saanut jotain
kasviksia, ja kokkien kanssa juteltuaan tarjoilijaneiti kysyi kelpaisiko
minulle maa-artisokka, bataatti ja palsternakka – ai että kelpaisiko! 🙂 Annos
oli kertakaikkiaan erinomainen. 🙂 Mies tilasi hunaja-sinappiglaseeratut ribsit
aiolilla ja peruna-palsternakkatikuilla, ja hänkin oli annokseensa vähintään
tyytyväinen. Ribsit olivat kunnolla kypsennettyjä (ei mitään sitkeitä,
sokerilla poltettuja ribsejä niin kuin taannoin Brysselissä), ja palsternakka
sai kehuja tuodessaan monipuolisuutta ja makua perinteisiin lisukeperunoihin.

0602fontti4.jpg
Gluteeniton suklaakakku, marjacoulis’lla ja kermavaahdolla

0602fontti5.jpg
Erinomainen Irish Coffee kunnon kermalla

Olimme kumpikin melko kylläisiä pääruokien jälkeen, mutta juhlan kunniaksi
tilasimme vielä jälkiruoaksi suklaakakkua marjacoulis’lla ja kermavaahdolla
sekä Irish Coffeet. Kakku oli suutuntumani perusteella tehty manteli- tai
muista pähkinäjauhoista ja siten oikein mehevää. Omaan makuuni vieläkin
tummempi kakku oli maistunut. 😉 Suklaakakku toimii kutienkin aina marjojen ja
kermavaahdon kanssa. Irish coffeestakin päätellen kermavaahto oli täällä ”aitoa”,
eli ei sellaista pursotinkermaketta. Oikein hyvä jälkkärikierros siis. Kaiken
kaikkiaan Fontti yllätti positiivisesti ja voisin lähteä sinne mieluusti
toistekin. Perinteisempien liha- ja kalaruokien lisäksi Fontista löytyy suuri
valikoima pitsoja varsin mielenkiintoisilla täytteillä. Fontti sopii myös
isommalla porukalla illastamiselle.

Fontti
Kauppiaskatu 5, Turku

Aiemmat synttärijutut:

E. Ekblomin Jannen Kattila – kyllä kiitos!

Oopperaa Oulussa ja illallinen Pannussa

Onnistunutta maustamista Cantina Aztecassa

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *