Täysin jauhoton pitsa

Viljattomalla ruokavaliolla pitsa kuuluu epäilemättä monilla niiden kaivattujen ruokien joukkoon. Maukasta pitsaa voi onneksi tehdä gluteenittomanakin esimerkiksi kookosjauhopohjalla, ja peräti täysin ilman mitään jauhoja! Tuorejuustosta ja vaahdotetuista valkuaisista syntyy pohja, jonka kuka vaan taviskokki voi tehdä kotikeittiössään ilman että tarvitsee investoida viljattomiin jauhoihin. Pohja ei ole perinteisen kaltainen rapea tai taikinainen, mutta se maistuu hyvältä ja toimii pitsan asemasta. Jos haluat perinteisemmän pohjan, kurkkaa kookosjauhopitsapohjan resepti, mutta kokeile ihmeessä myös tätä  – vaikka jo tänä viikonloppuna! 😉

PS. Kurkkaa lisää pitsareseptejä Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta! 😉

oopsi-pitsa

jauhoton-pitsaPitsa ennen paistamista

vahahiilihydraattinen-pitsa

vuohenjuusto-pitsaPitsa paistamisen jälkeen

KANA-VUOHENJUUSTOPITSA OOPSIPOHJALLA
Pellillinen

Pohja:
4 kananmunaa
100 g (maustamatonta) tuorejuustoa
Hieman leivinjauhetta
Suolaa

Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl kuivattua timjamia
Hieman mustapippuria
(Hieman cayennepippuria)
(Suolaa)

Päälle (esimerkki, voit myös käyttää omia suosikkitäytteitäsi):
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
Suolaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
1 pieni punasipuli
125 g kirsikkatomaatteja
Kivettömiä, mustia oliiveja
150 g vuohenjuustoraastetta (esimerkiksi vuohengoudaa tai Juustoportin Vuohen GR-raastetta)

HUOM: Pidä tämän pohjan kanssa täytemäärä maltillisena. 😉

Kaada tomaattimurska siivilään valumaan pohjan tekemisen ajaksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja leivinjauhe kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keltuaiset ja tuorejuusto keskenään, mausta suolalla. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan. Levitä taikina esimerkiksi nuolijan tai lastan avulla leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista pohjaa uunissa 150 C asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanruskea.
Valmista täytteet. Paista broilerisuikaleet pannulla kypsiksi, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Jätä odottamaan sivuun. Siivuta punasipuli ohuiksi renkaiksi ja puolita kirsikkatomaatit.
Kumoa valutettu tomaattimurska kulhoon. Murskaa valkosipulinkynsi tomaattimurskan joukkoon, lisää tomaattipyre ja muut mausteet. Sekoita tomaattimössö tasaiseksi ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi valmiin pitsapohjan päälle. Levitä täytteet pohjan päälle ja ripottele viimeiseksi pinnalle juustoraaste. Paista uunissa 200 ˚C asteessa kunnes juustoraaste on sulanut ja se rupeaa saamaan hieman väriä. Ripottele valmiin pitsan päälle oreganoa.

Tämä pitsaresepti on gluteeniton, viljaton ja vähähiilihydraattinen.

Kommentit (4)
  1. Herkkulakko - terveelliset herkkuvaihtoehdot resepteineen - Pilkettä
    17.9.2017, 10:01

    […] Jauhoton pitsapohja […]

  2. Herkkulakko - terveelliset herkkuvaihtoehdot resepteineen - Pilkettä
    17.9.2017, 10:01

    […] Jauhoton pitsapohja […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *