Taivaallinen tiramisu raakakakkuna

Tein jouluna erinomaisesti onnistunutta puolukka-kinuskiraakakakkua, ja siitä innostuneena päätin kokeilla toista raakakakkua seuraavien vieraiden varalle. Marjaisen linjan sijaan lähdin uhkarohkeasti kokeilemaan omaa ikisuosikkiani ja himojeni kohdetta: tiramisua. 😉 Idean sain Hesarissa taannoin julkaistusta raakatiramisun ohjeesta, mutta soveltamiseksihan se sitten taas meni. 😉 Aiemmat viljattomat tiramisukokeiluni eivät ole tuottaneet tyydyttävää tulosta, mutta tällä kertaa lopputulos oli juuri sitä mitä halusin. 🙂 Miehelle ja vieraillekin maistui niin hyvin että santsipalatkin maistuivat. Tiramisua tuleekin tästedes varmasti taas saatua useammin kun näin helppo ja hyvä resepti on nyt hallussa. 😉

01tiramisu2 03tiramisu1 03tiramisu2 03tiramisu3

RAAKATIRAMISU

Pohja:
2 dl manteleita
1 dl kuivattuja, kivettömiä taateleita
1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl (ruusu-)suolaa
(1 rkl vettä)
Muutama tippa karvasmanteliaromia
Nestemäisiä steviatippoja (esim. English toffee tai vanilja) maun mukaan

Täyte:
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa tai –kermaa
1 tl vaniljauutetta
2 rkl pikakahvijauhetta tai (raaka-)kahvia
2 rkl lucumaa (voi jättää pois)
½ rkl psylliumia
¾ dl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä
Nestemäisiä steviatippoja (esim. English toffee tai vanilja) maun mukaan

Koristeluun:
(Raaka-)kaakaojauhetta, kaakaonibsejä, mantelilastuja (raaka-)suklaata rouhittuna, marjoja…

Sulata täytteeseen tarvittava kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Aja kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella (näin lucumastakaan ei jää paakkuja). Tarkista sopiva kahvin maku ja makeus. Anna täytteen seistä jääkaapissa noin puoli tuntia. Mittaa pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Voit lisätä hieman vettä jos pohja tuntuu hyvin kuivalta. Lisää sula kookosöljy ja mausteet, sekoita tasaiseksi. Taputtele pohja kookosöljyllä öljyttyyn irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm), jonka pohjalla on leivinpaperi. Kaada päälle täyte ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele halutessasi ennen tarjoilua.

Vinkit:
Minä tein tämän tiramisun irtopohjavuokaan (halkaisija 18 cm), jonka pohjalle pingotin leivinpaperin ja seinät öljysin kookosöljyllä. Kakku pysyi hyvin kasassa ja irtosi vuoasta siististi. 🙂
Älä rupee pihistelemään pohjan suolassa, se on juttu! Taateleiden ja hyvän suolan yhdistelmä on kuin ihanaa suolakaramellia. 😉

Muita raakaherkkuja Herkut ja jälkiruoat-reseptihakemistosta. 😉

Kommentit
  1. 3

    sanoo

    […] Raakatiramisu on ehdottomasti yksinkertaisin tekemäni raakakakku. Sen reseptiä mukaillen kehittelin sitruuna-lakritsiversion, joka tuo kivaa vaihtelua raakakakuille tyypillisiin marja- ja suklaamakuihin. Makuyhdistelmä ei suinkaan ole uusi, sillä siitä tulee mieleen täälläkin julkaistu lime-kookos-chiavanukas, yksi suosikkiaamiasistani (jota välillä olen myös lakritsijauheella höystänyt). Makupareina niin sitruuna ja lakritsi, kuin kookos ja sitruuna, tai lakritsi ja kookos toimivat kaikki , joten miksi ei? […]

  2. 4

    Maria sanoo

    Olisipa kiva jos saataisiin kuvat tänne uuteenkin blogiin! Vaikka sinun reseptisi tuntien, kaikki on herkullista ja onnistuu kyllä sanallista reseptiä seuraamalla. Todellakin, nyt kun mietin, olen tykännyt ihan jokaisesta reseptistäsi (ja monia olen tehnyt), toisin kuin monessa muussa blogissa 😊

    • 4.1

      siiri sanoo

      Hei Maria, olen täysin samaa mieltä! Ihan hirveä määrä kuvia katosi jonnekin bittiavaruuteen Kauneudelle ja Terveydelle siirtymisen ja vanhan blogin poistamisen myötä. :/ Olen kovasti koittanut etsiä jotain keinoa tuoda kuvat takaisin, mutta toistaiseksi näyttää siltä että minun pitää lisätä ne yksitelleen jokaiseen kirjoitukseen – ja nyt puhutaan yli 300 kirjoituksesta kolmelta eri vuodelta – 2015 loppu ja 2016 ajalta ennen Kauneutta ja Terveyttä näyttävät toimivan. Kaiken lisäksi olen vaihtanut tietokonettakin tässä välissä, joten vanhoja kuvia pitää oikein metsästää. 🙁 Mutta vähitellen. 😉

      Tämän tiramisun kohdalla sain onneksi toiveesi toteutettua nopeasti, sillä kuvat löytyivät vielä ja tiesin mistä etsiä. 🙂

Trackbacks

  1. […] Muita raakaherkkuja: AvokadokakkuCarob-kookoskonvehditChocolate Chip Cookie Dough CookiesDoughy Mint Chocolate Chip CookiesMango-sitruunakakku (pähkinätön)RaakasuklaaRaaka kirsikkavalkosuklaaRaaka valkosuklaaRaaka valkosuklaa kirsikoilla ja kaakaonibseilläRouheiset kaakao-kookoskeksitSitruuna-lakritsiraakakakkuSuklainen banaani-pähkinävoikakkuTiramisuVadelma-suklaaraakakakku […]

  2. […] Kotitekoisia raakaherkkuja: Avokadokakku Carob-kookoskonvehdit Cashewpasha Chocolate Chip Cookie Dough Cookies Doughy Mint Chocolate Chip Cookies Kookosjogurtti Mango-sitruunakakku (pähkinätön) Pasha cashewpähkinöistäPuolukka-kinuskiraakakakku Raakasuklaa Raaka kirsikkavalkosuklaaRaaka valkosuklaa Raaka valkosuklaa kirsikoilla ja kaakaonibseillä Rouheiset kaakao-kookoskeksit Sitruuna-lakritsiraakakakku Suklainen banaani-pähkinävoikakku Taikinaiset minttusuklaahippukeksit Taikinaiset suklaahippukeksit TiramisuVadelma-suklaaraakakakku […]

  3. […] Raakatiramisu on ehdottomasti yksinkertaisin tekemäni raakakakku. Sen reseptiä mukaillen kehittelin sitruuna-lakritsiversion, joka tuo kivaa vaihtelua raakakakuille tyypillisiin marja- ja suklaamakuihin. Makuyhdistelmä ei suinkaan ole uusi, sillä siitä tulee mieleen täälläkin julkaistu lime-kookos-chiavanukas, yksi suosikkiaamiasistani (jota välillä olen myös lakritsijauheella höystänyt). Makupareina niin sitruuna ja lakritsi, kuin kookos ja sitruuna, tai lakritsi ja kookos toimivat kaikki , joten miksi ei? […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *