Taivaallinen irish coffee-juustokakku

Nyt tuli tehtyä kakkua t o d e l l a hyvää kakkua. Mauksi valikoitui poikaystäväni herkku irish coffee, joka maistuu myös itsellenikin. Kakun koostumus oli kuohkeaa ja pehmeää, ja irish coffeen maku oli juuri sopivan voimakas. Suklainen pohja sopi kokonaisuuteen erittäin hyvin. Lyhyestä virsi kaunis, kakku puhuu kyllä puolestaan. Voin sanoa olevani ylpeä, tämä on paras tekemäni kakku.

Lisäys: Viskiksi kannattaa valita joku pehmeänmakuinen viski savuisempien vaihtoehtojen sijaan. Itselläni oli käytössä Bushmills, ja se ainakin toimi tässä hyvin.

29irischoffeejuustokakku1

29irishcoffeejuustokakku2

IRISH COFFEE-JUUSTOKAKKU
SUKLAINEN IRISH COFFEE-JUUSTOKAKKU

Pohja:
100 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
60  g vähäsuolaista voita
½ dl mantelijauhoa
2 isoa kananmunaa
2 rkl erytritolia (tai sokeria)

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
150 g (1 prk) creme fraichea
1 tl vaniljauutetta
1,5 dl erytritolia (tai sokeria)

¾ dl viskiä
3 rkl vahvaa kahvia
Koristeluun suklaarouhetta

Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja erytritoli. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan peitoksi ja voitele vuoka. Kaada suklaamassa vuokaan ja paista pohjaa uunissa 200 ˚C asteessa noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 ˚C asteeseen. Sekoita tuorejuusto ja erytritoli keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon creme fraiche, vaniljauute, viski ja kahvi. Kaada taikina vuokaan pohjan päälle ja paista uunissa 175 ˚ C asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakun pinta on saanut aavistuksen kullanruskeaa väriä, ja keskusta on vielä hieman tutiseva. Anna kakun jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Kakku on erinomaista jääkaappikylmänäkin, joten se sopii hyvin edellisenä päivänä valmistettavaksi.

Muita kakkuja:
Cake pops
Jäädytetty suklaamoussekakku
Juustokakkuleivokset appelsiini-marja-chiahillolla
Kastanja-suklaabrownie (paleo)
Mausteinen banaaniblondie (paleo)
Minttu-mutamuffinsit
Mutakakku margaritakermalla
Nigellan joulusuklaakakku
Pistaasi-suklaabrownie (paleo)
Vaniljainen mustikkajuustokakku

Kommentit
  1. 1

    Outi ruohola sanoo

    Wow. Jälleen upea resepti. Kiitos ! Tein heti. Olet kyllä tosi taitava. Oo. Tehnyt niin monta sun reseptiäsi: leipiä, pullia, ruokaa. KIITOS! Näillä ohjeilla ja eväillä pärjää ilman sortumista viljoihin.

  2. 2

    sanoo

    Voi kiitos itsellesi, Outi! Ihana kuulla noin positiivista palautetta. 🙂 Itsellekin tulee niin hyvä mieli, jos minun bloggailuistani voi olla muillekin noin paljon iloa.

  3. 3

    Veera sanoo

    Heippa! Kiitos reseptistä! Mutta, mulla ei onnistunut. Käytin viskinä Jack Danielsia, ja niin kamalasti kuin viskistä tykkäänkin, maku oli liian pistävä kakussa. Se oli oikein imeytynyi pohjaakin vetistämään. Lisäksi paistoin liian kauan, niin että kakusta tuli munakasmainen. Makeus jäi myös vähäiseksi. Saisikohan ranskankerman jättää pois? Seuraavalla kerralla vähennän viskin (tai vaihdan suosiolla irkkuviskiin), kahvin ja paiston määrää. Kyllä, varmasti kokeilen uudestaan!

  4. 4

    sanoo

    Voi höh! 🙁 Harmi ettei homma sujunut odotetulla tavalla, mutta kiitos että laitoit palautetta.

    Suosittelisin tosiaan käyttämään jotain pehmeänmakuista irkkuviskiä. Itselläni oli käytössä Bushmillsiä ja sen maku ainakin sopi kakkuun. Kahvin ja viskin määrän vähentäminen ei vaikuta radikaalisti kakun koostumukseen, joten sillä voi pelata aika helposti. 🙂
    Paistamisen kanssa kannattaa olla aika varovainen – kakku saa olla vielä hieman hyllyvä kun sen ottaa uunista. Creme fraiche ei ole pakollinen, sen on lähinnä tarkoitus tuoda pehmeyttä ja kermaisuutta kakkuun – pelkkä tuorejuusto kun on aika tanakkaa. Jos kermaa/juustoa vähentää, voi harkita myös yhden munan pois jättämistä. Miksi oikeastaan haluaisit jättää ranskankerman pois? Makeudenko takia? Makeuden voi hyvin säätää itselle sopivaksi maistelemalla täytteentekovaiheessa, siinä saa jo aika hyvän kuvan mitä tuleman pitää.

    Toivottavasti ensi kerralla sujuu paremmin! Kiva olisi kuulla kävi sitten niin tai näin, voin sitten pohtia mitä poppakonsteja itse olen käyttänyt tai mitä pitäisi rukata. 😉

  5. 11

    Veera sanoo

    Jee! Nyt onnistui ihan täydellisesti 😀 Käytin edelleen Jack Danielsia, mutta vain 3 rkl verran. Ja ranskankerma olisi sittenkin ollut hyvä, mutta sitä ei löytynyt kaapista, käytin siis desin kermaa. Jauhoin erytritolin tomuksi niin makeus riitti loistavasti. Kakku on mun mielestä parasta kun on ollut yön yli jääkaapissa. Tätä teen vielä monta monta kertaa.
    Kiitos kamalasti reseptistä!

  6. 12

    sanoo

    Jee, hienoa kuulla että sait nyt mieleisesi lopputuloksen! 🙂 Tuo valoa mun reseptikehittelypähkäilyin, ja on varmasti avuksi jollekin toiselle bloginseuraajallekin.
    Meilläkin tätä syötiin taas viime viikonloppuna kun tein sitä rapujuhliimme ja se upposikin erinomaisesti. Ei siitä jäänyt vieraiden lähdettyä kuin pienet maistiaispalat meille, mutta se oli tarkoituskin. 😉
    http://ssiiri.wordpress.com/2014/10/08/hilpeat-rapujuhlat-2014/

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *