Symposiumristeily ja kilojen lihatuliaiset

Tein viime viikolla “ensiesiintymiseni” uudessa työpaikassani kun osallistuin useamman tutkimusryhmän symposiumiin, joka järjestettiin piknik-risteilynä Turusta Maarianhaminaan. Menomatka Mariellalla, ja takaisin Gracella – pääsimpä vihdoin näkemään senkin! 😉 Tällä reissulla minun piti keskittyä ensi sijaisesti tietty päivän ohjelmaan ja uusiin ihmisiin, joten ruokien analysointi ja kuvaaminen jäivät luonnollisesti vähemmälle, mutta jotain siitäkin jäi tietenkin mieleen. Mariellalla nautittiin aamiaisbuffet, ja Gracella lounasbuffet. Täytyy kyllä sanoa että Vikingin meriaamiainen voitti syksyisellä Tallinnan matkalla testatun Silja Superstarin vastaavan. Vikingillä oli parempia kylmiä lihoja ja esimerkiksi maksapatee oli gluteenitonta, siinä missä Siljalla ei. Jonottaminen ja logistiikka oli Vikingillä ehkä vähän paremmin järjestyksessä, mutta kummallakin homma oli vielä hakusessa. Siljan jono tosin alkoi jo kaukaa, kaukaa ruokienottopisteistä. Vikingillä taas kaikki oli pistetty samaan linjastoon, kun toimivampi olisi pistää lämpimät ja kylmät eri laivoihin. Nyt tuli vähän sellainen olo että pitää jonottaa alusta asti kaikkien leipien ohi, vaikka itse haluaa vain sitä lopun munakokkelia. Toisaalta pitkien, yhtenäisten linjastojen väliin jäävä keskitila on varmasti työntekijöiden kannalta mukavampi vaihtoehto tarjonnan ylläpitoon. Yleisesti aamiainen oli aika perushuttua, mitä nyt laivoilta odottaa. Yllättävä plussa meni myös gluteenittomista lihapullista! Inhoan einespullia yli kaiken, mutta nämä olivat ihan hyviä, ja tässä Viking Line taas voitti sen Siljan, jolla pullissa oli gluteenia. 😛

18risteily1
Aamiainen  

Paluu matkalla pääsin sitten tutustumaan uuden Gracen Buffet Auroran edesottamuksiin. Siirryimme lounasbuffettiin heti laivaan päästyämme. Lounasbuffetin valikoima oli valtava, joten en sitä rupea tähän kokoamaan,vaan sitä voi käydä kurkkimassa täällä (voimassa 17.11.15 saakka). Niinpä mainitsenkin vain jotain mieleen jääneitä helmiä ja pieniä pettymyksiä. Alkupaloissa kala- ja merenelävät olivat yleisesti ottaen loistavat. Mäti, smetana ja punasipuli olivat ihania, ja fenkolilla graavattu lohi sekä kylmäsavustettu pippurilohi yrtti-maa-artisokkacrémellä olivat erinomaisia. Suola oli sopiva, siinä missä aamun graavilohi oli vähän ylisuolaista. Lohi ceviche korianterilla, jolta itse asiassa odotin eniten, oli pettymys. Se ei maistunut oikein mitään. Paahdetut kasvikset olivat herkullisia ja sienisalaatti oli jännittävä: uunissa käytettyjä herkkusieniä ja kaalia – ei paljoa muuta. Ihan kiva idea koittaa tehdä muunkinlaista sienisalaattia kuin sitä majoneesissa uivaa, mutta vähän jotain muutakin tässä olisi vielä saanut olla. Timjami- ja Koskenkorvagraavattu karitsan ulkofilee piparjuurismetanalla oli piilotettu (kai) vain yhteen useammasta alkupalalaivasta, mutta onneksi löysin sen – se oli maukasta, sopivan (ei liian) suolaista  ja toimi piparjuurikerman kanssa erinomaisesti. Lihoista alkupalapöydässä oli myös kiinnostavan näköisiä kanavartaita, mutta niissä oli ilmeisesti gluteenia, joten jäivät testaamatta. Alkupalat maistuivat minulle niin hyvin, että pääruokia tyydyin enää maistelemaan. Kanankoipia, oliiveja, pepperonia ja timjamia oli maukasta, hyvää ja helppoa syötävää – menee varmaan nirsommille ja lapsillekin, mutta pepperoni ja oliivit estivät sitä olemasta tylsä. Kampelafilee shamppanjakastikkeella ja ravunlihalla oli jokseenkin tylsä, mauton ja vähän kuiva. Nauta oli mureaa, sopivan punaista ja makurasva oli jätetty, kelpasi minulle. 😉 Chorizot olivat pettymys, sillä niissä ei ollut juurikaan makua. Suolaista makkaraa, ei sen erikoisempaa. Ehkä niistä oli yritetty tehdä kaikille sopiva vaihtoehto, ja maustaminen oli jäänyt turhan varovaiseksi. Lihapullat olivat täälläkin gluteenittomia. 😉

18risteily2
Alkupala-antia

18risteily3
Juustopöytä

Jälkiruokia oli jos jonkilaista leivosta ja jätskiä, ja minun ilokseni oikein oma juusto-osastokin! Itse juustot olivat vähän tylsiä, mutta tarjonta ei kyllä vastannutkaan sitä netissä esitettyä, johon olisi kuulunut mm. vuohenjuustotäytteisiä aprikoosilollipopeja ja sinihomejuustoa. Toimitusongelmia kenties? Itselleni maistuivat kyllä comté ja sitruunalla(?) maustetut tuorejuustopallot. Niiden tekeminen ei tulisi itselläni edes mieleen, mutta kyllä ne olivat ihan kivoja ja hyviä. Mieto kermajuusto (jota en itse juustopöytään edes laittaisi) ja mieto brie saivat jäädä, olin enemmän kuin kylläinen. Satsaus juustojen lisukkeisiin ansaitsee myös kiitoksen. Tarjolla oli useamman sorttista kuivattua hedelmää, hunajaa, laakerinlehdillä maustettua viikunahilloa ja herukkahilloa. Juustojen lisäksi maistoin muiden jälkiruokien joukosta pari keltaista minimacaronia, kun kerrankin oli jotain gluteenitonta leivosta. Ne olivat kyllä ihan hyviä, pidän mantelista. Söpöjä ne myöskin olivat, harmi että kuva jäi ottamatta!

Tuliaisiksi toin laivalta tavan mukaan viinejä. Tukholman risteilyn tuliaisina toin taannoin saman valmistajan ripasson ja amaronen (Verrochio), ja Tallinasta poikaystävälle hänen mieliviiniään. Ripassojen ja amaronejen ystävänä otin tällä kertaa kokeiltavaksi Vivaldin amaronen, ja lisäksi ajattelin että meidän pitäisi tutustua vähän Ranskankin punaviinitarjontaan, ja otin yhden sellaisenkin miellyttävillä kuvauksilla kokeiluun. Viinien lisäksi ostin kosmetiikkaa. Luottonaamarasva on ollut hakusessa jo useamman vuoden tuloksetta, lähinnä Iherbin valikoimista. Nyt silmiini sattui Sophie La Girafen vauvojen kasvovoide, jonka sisällysaineluettelo vaikutti hyvältä, joten päästin ostaa sen kokeiluun. Toivottavasti nykyinen purkki loppuisi pian. 😉 Kuukauden tarjouksena olivat myös Four Sigman Foodsin sienijuomat aivan törkeän halvalla (5 € boksi) siinä missä ne ovat maissa tällä hetkellä parinkympin tienoilla. Tavanomaisten tax free-tuliaisten lisäksi tajusin vihdoin että sielähän on valtavat pakastekaapit edullista laatulihaa! Harmi vaan että Gracen valikoimat hävisivät tässä Mariellalle. Mariellalla olisi ollut peräti himoitsemaani ankanrintaa ja vasikan picanhapaistia (johon ihastuin, ks. Vasikan picanhapaisti yrteillä ja valkosipulilla), mutta Gracella sain tyytyä ostamaan kahden kilon paahtopaistin ja kilon lampaan ulkofileetä, ei huonoja nekään. 😛 Paahtopaisti päätyi vaivatta routapaistiksi kun iskin sen uuniin heti illalla kotiin saavuttuani. Aamulla asteita oli juuri sopivasti 58 ⁰C, ja paisti pääsi mausteliemeen uimaan. Sillä tuli ratkaistua loppuviikon ruokailutkin – tästä lähtien tuon laivalta lihaa aina!

19risteily4

Samankaltaisia kirjoituksia:
Päivä Tallinnassa ja kehityksen merkkejä
Samos kutsuu!
LCHF/paleo ja matkustaminen
Reissupäivän ruokailut ja perusruokavarasto
Äiti ja tyttäret Tukholmassa

 

Kommentit (3)
  1. Parisuhdeaikaa risteilyllä - Kauneus & Terveys -blogit
    11.12.2016, 10:24

    […] täytettä omaan viinihyllyyn ja juomia jouluksi. Ja tottakai lihaa, tällä kertaa ankkaa (ks. Symposiumristeily ja kilojen lihatuliaiset). Kaiken kaikkiaan risteily osoittautui oivaksi tavaksi ottaa vapaata arjen velvollisuuksista ja […]

  2. Mitä pääsiäispöytään? | Pilkettä
    28.3.2015, 08:02

    […] estä kokkaamasta herkkua jos toistakin. 😉  Meillä vuoroon taitavat tänä vuonna päästä laivalta tuomani karitsan ulkofileet. Viimeksi moiset tarjottiin herkullisen kardemumma-kookoskastikkeen kanssa, mutta nyt on sellainen […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *