Suussa sulava mascarponemousse limellä ja kookoksella

Suussa sulavan jälkiruoan ei tarvitse olla vaikeata tehdä. Yksi kestosuosikeistani on aina ollut mascarpone (katso juustoesittely mascarponesta). Mascarponen jähmeä koostumus notkistetaan tässä kookoskermalla, mutta myös kevyesti vatkattu kuohukermaa toimii. Mausteiksi sitten vielä limeä ja vaniljaa – taivaallista! Tämä herkku on vastustamatonta tuoreiden mansikoiden kanssa, mutta tällaisen huonona satovuonna muutkin marjat ja vaikkapa kirsikat toimivat! 😉


Olisin tahtonut mansikoita moussen kaveriksi, mutta ne oltiin jo myyty loppuun kioskilta… Kyllä ne kirsikatkin toimivat.

LIME-KOOKOS-MASCARPONEMOUSSE

1 rs (200-250 g) mascarponea
2 dl kookoskermaa (Kara on suosikkini, maku on ihana)
2 luomulimen kuoret ja mehu
1,5 tl vaniljauutetta
Steviatippoja (esim. sitruunan tai vaniljanmakuisia) tai muuta makeutusta maun mukaan
Mansikoita tai muita marjoja/hedelmiä tarjoiluun

Kumoa mascarpone sopivaan kulhoon ja notkista sen rakenne haarukalla. Raasta limeistä kuoret ja purista mehu. Sekoita ne mascarponen joukkoon. Lisää myös vaniljauute, kooksokerma sekä hieman makeutusta. Sekoita hyvin ja tarkista maut ja makeus. Lisää mausteita ja makeutta tarvittaessa. Anna moussen makujen tasaantua jääkaapissa tunti taikka pari – mikäli maltat. Muussa tapauksessa lusikoi heti ääntä kohti. 😉 Tarjoile mansikoiden tai muiden saatavilla olevien marjojen tai hedelmien kera.

Lisää mascarponeherkkuja:
Baileys-mascarponemousse
Portviinillä maustettu suklaamascarponemousse
Raparperi-inkivääribritakakku
Sitruuna-mascarponejuustokakku (liivatteeton)
Sitruuna-mascarponemousse

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *