Suussa sulava lakritsimutakakku

Järjestin viime viikonloppuna vihdoin tuparit. Muutto tapahtui jo toukokuun lopussa ja heti aluksi tuli tehtyä paljon välttämättömyyksiä (muun muassa seinien maalaus), mutta kesän tullen hommat jäivät eikä mitään oikein tapahtunut. Taulutkaan eivät päässeet seinälle ennen kuin sain isäni kyläilemään porakoneen kanssa, ja sen suhteen piti odottaa että mökkikausi päättyisi. 😛 Tuparien järjestäminen on kuitenkin loistava tapa luoda painetta asunnon järjestelyyn, ja niinpä pistinkin kalenteriin juhlat Halloweeniksi. 😉 Juhlien suurin herkku oli tänä vuonna suussa sulava lakritsimutakakku.

lakritsimutakakku3lakritsimutakakku2

Tykkään emännöidä, ja tein näillekin juhlille kaikki tarjoilut itse. Tällöin saa myös menustaan itselleen sopivan, ja viljattomat herkut ovat maistuneet vieraille poikkeuksetta erinomaisesti. Tuparikattaus oli seuraavanlainen:

Kinkkupiirakka
Sipulipiirakka
Kasviksia ja dippiä
Kurpitsajuustokakku
Lakritsimutakakku ja kermavaahtoa

Suolaisten piirakoiden reseptit löytyvät aiemmasta kirjoituksesta, ja kurpitsajuustokakku tulee myöhemmin. Tässä tulee himoja herättäneen lakritsimutakakun resepti. 😉

lakritsimutakakku1

Lakritsimutakakku

200 g tummaa suklaata (väh. 70 % kaakaota)
200 g vähäsuolaista voita (jos haluat kakusta maidottoman, käytä kookosöljyä)
1,5-2 dl sokeria, kookossokeria tai erytritolia (tai muuta makeutusta makusi mukaan)
5 kananmunaa
(2 rkl mantelijauhoa, ei välttämätön)
1-3 rkl lakritsijauhetta (maun voimakkuus vaihtelee merkin mukaan)

Koristeluun tai tarjoiluun:
1 prk kuohukermaa tai kookoskermavaahtoa 1 tölkistä kookosmaitoa (esim. Pirkka)
1 tl vaniljauutetta
Sokeria, steviatippoja tai muuta haluamaasi makeutusta makusi mukaan
Vadelmia
(Suklaarouhetta)

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Sekoita joukkoon makeutus, mantelijauho ja lakritsijauhe erissä, ja tarkista maku. Lakritsijauheen voimakkuus vaihtelee merkeittäin, joten lisää ensiksi 1 rk ja lisää sitten maun mukaan. Anna seoksen jäähtyä hieman ennen munien lisäämistä. Sekoita munat joukkoon yksitellen samalla voimakkaasti sekoittaen. Siirrä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18-20 cm, ei isompi!) ja paista uunissa 200 ˚C asteessa 10-18 minuuttia – kunnes kakku on juuri ja juuri kypsää, keskeltä vielä hieman tutisevaa. Anna kakun jäähtyä täysin ennen koristelua, koristelun voi hyvin tehdä vasta seuraavana päivänä, sillä tämä kakku vain paranee jääkaapissa. 😉

Jos käytät käytät koristeluun kookoskermavaahtoa, katso ohje sen tekoon täältä. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se vaniljalla. Lisää makeutusta makusi mukaan. Levitä kermakerros kakun päälle ja asettele kerman päälle vadelmat silmääsi miellyttävällä tavalla. Voit halutessasi lisätä koristeeksi vielä rouhittua suklaatakin. Tarjoa heti.

Tämä kakku on halutessa gluteeniton, viljaton, maidoton, pähkinätön ja vähähiilihydraattinen. 😉

Kommentit (4)
  1. Voi mikä üübersöpö lautanen. Minkä merkkinen?

    Ja kakku menee kokeiluun, kuulostaa hyvältä! (Harmi vain, ettei mies ja lapsi pidä lakritsista….:D )

    1. Kiitos, Leena! Tämä kakku sopii myös pakastettavaksi, voit varata sinne sitten itseäsi ja vieraita varten jos kaikki ei meinaa kulua kerralla. 😉

      Lautanen on omastakin mielestä kerrastaan suloinen! Se on vanhaa Arabiaa, mutta kyseisen sarjan nimeä en ole onnistunut löytämään etsinnästä huolimatta. Lisää juttua näistä ja muista astialöydöistä oli tässä kirjoituksessa: http://blogit.terve.fi/pilketta/kuvausrekvisiittaa-kirppikselta-ja-mita/

  2. peggy thomas
    2.11.2016, 21:59

    Ihania makuja!

    1. Kiitos, Peggy! Lakritsi ja suklaa ovat ihana yhdistelmä – ja vadelmat kruunaavat kokonaisuuden. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *