Suurherkku raejuustolaatikko

Pääsin juuri nauttimaan poikaystäväni tekemää lounasta. On se kiva tulla jumpasta kotiin niin että ruoanlaitto on juuri siinä vaiheessa että suihkussa ehtii käymään ja sitten pääsee syömään. 🙂 Raejuustolaatikosta on kehkeytynyt hänen bravuurinsa. Aina se on todella maukasta!

3003rjlaatikko

RAEJUUSTOLAATIKKO

400 g jauhelihaa
1 liemikuutio
1 pkt pekonia
200 g raejuustoa
1 sipuli
1 kananmuna
2 dl kermaa
Pieni pala sinihomejuustoa
1 pkt halloumia
Juustoraastetta pinnalle (emmental)

Paista jauheliha, pekoni ja sipuli, murskaa liemikuutio sekaan. Sekoita joukkoon raejuusto, pilkottu sinihomejuusto ja halloumi, ja lisää seos uunivuokaan. Vatkaa kerma ja kananmuna sekaisin, kaada vuokaan ja kuorruta juustoraasteella. Paista uunissa 200˚C asteessa noin puoli tuntia, kunnes juusto on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua jos suinkin maltat. (Yleensä tuoksut ovat tässä kohta niin herkulliset että me emme malta :P)
Lisäksi tuli syötyä tällä kertaa salaattia.

Resepti on alunperin karppaus.infosta, mutta se elää vähän joka kerta. Jauhelihaa meillä on aina tuplat.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (5)
  1. Tacogratiini ja tuunattu raejuustolaatikko - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 19:07

    […] Jauheliha on suomalaisten arkiruokaa, ja kyllä sitä kuluu meilläkin. Nopeasti syntyy erilaisia jauheliha-kasviskastikkeita, mutta tilaisuuden salliessa jauhelihasta syntyy myös herkullisia laatikko- tai vuokaruoka. Tässä esittelen nyt pari kelpo vaihtoehtoa. Raejuustolaatikko on yksi lempiruoistamme, eikä syyttä. Raejuustolaatikko on myös ensimmäinen ruoka jota poikaystäväni teki minulle suhteemme alkuikoina. Ei nyt ehkä ihan Gullichseneihin ja avokadopastaan verrattavissa oleva tarina, mutta raejuustolaatikko on HYVÄÄ. Alkuperäiseen reseptiin tulee muun muassa halloumia ja sinihomejuustoa, mutta olemme vuosien varrella todistaneet ettei se ole ihan niin justiinsa – resepteissä on usein säätämisen varaa. Raejuustolaatikkoa on helppo tuunata jääkaapin sisällön mukaan. Tällä kertaa käytimme fetaa ja laatikon kuorruttamiseen kuminajuustoa ja hyvää tuli, aiemmin postaamani resepti löytyy täältä. […]

  2. Leikkauksesta toipuminen, osa 2: Toipilaan ruokapäiviä ja parantava puuro | Pilkettä
    28.5.2014, 05:42

    […] liha-luuliemeen (resepti lopussa), kurpitsansiemeniä ja kahvia Raejuustolaatikkoa (ilman kermaa) ja hapankaalia Mustikka-chia-piimävanukas heraproteiinijauheella, […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *