Superkaakao-kookoskeksit ilman uunia (paleo)

Olipa kerran ilta, jolloin minuun iski suklaanhimo. Himoitsin raakasuklaata, mutta kaakaovoin puutteessa päädyin improvisoimaan keksejä kookosvoista. Olen ennenkin ylistänyt kookosvoin (creamed coconut) käyttöä leivonnassa ja sain jälleen itsekin muistutuksen – se on mahtavaa (kts. lisää tietoa kookosvoista). Sekaan lisäilin kaikkia samoja herkkuja mitä raakasuklaaseenkin; raakakaakaojauhetta ja kaakaonibsejä – olen näihin aivan koukussa. Mausteeksi vaniljaa ja hieman suolaa (korostaa suklaanmakua), makeutusta maun mukaan.  Minä lisäsin vielä macaakin. Itse en ole macan maulle herkkä, mutta jos se tökkii sinulla niin voit vähentää sen määrää tai jättää kokonaan pois. 😉 Keksit voi halutessaan tehdä myös vähemmän hifisti tavallisesta kaakaojauheesta ja kaakaonibsit voi korvata vaikka kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella. 😉

superkeksi

ROUHEISET KAAKAO-KOOKOSKEKSIT

200 g (1 pkt) kookosvoita (creamed coconut/kookoskermatiiviste)
2 rkl raakakaakaojauhetta
(1 rkl macaa)
3 rkl kaakaonibsejä
3 rkl kookoshiutaleita
Vanijauutetta tai jauhetta
Muutama tippa nestemäistä steviaa tai muuta makeutusta
Hyppysellinen (ruusu-)suolaa

Sulata tarvittaessa kookosvoita kattilassa tai mikrossa niin että se pehmenee (kesäkeleillä huoneenlämpökin voi riittää). Lisää joukkoon muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarkista itsellesi sopiva makeus. Vuoraa sopivan kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla ja kaada keksimassa sen pohjalle. Taputtele tasaiseksi levyksi, mikäli massa ei ole juoksevaa (riippuu lämpötilasta). Nosta vuoka jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi tai tunniksi ja leikkaa siitä sitten rouheita paloja. Säilytä keksejä jääkaapissa, mikäli onnistut olemaan syömättä koko satsia kerralla (minulla oli tässä vaikeuksia). 😉

Vinkki: Jos haluat kekseistä perinteisemmän näköisiä, pyöreitä keksejä, jäähdyta massaa sekoittamisen jälkeen vähän aikaa jääkaapissa. Muotoile jäähtyneestä massasta käsissä palloja sen ollessa jähmeää  (ei kovaa) massaa. Litistä pallot sitten käsiesi välissä pyöreiksi kekseiksi. 😉

Makeutukseen käytin nestemäistä Now Foodsin English Toffee-steviaa. Täytyy sanoa että se ei ole kyllä muuten lempparini (enpä ole ikinä juuri toffeesta välittänytkään), mutta kekseissä se toimi kivasti. Jokin haavekuvitelma karpaloista ja kinuksista kai sai minut sen tilaamaan – karpaloita odotellessa siis. Vanilja– ja sitruunastevian fanina kuitenkin pysyn. 🙂 Iherbistä alennusta ensimmäistä kertaa tilaavalle koodilla IRI825. 😉

EDIT. Käytin tuota steviaa myöhemmin myös bataattibrowniessa, jossa se toimi hyvin. 🙂

Muita samankaltaisia reseptejä:
Avokadokakku
Cake pops
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies – taikinaiset suklaahippukeksit
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Hedelmäbrandytryffelit (kirsikkapálinkatryffelit)
Kastanja-suklaabrownie
Kookoskeot
Koukuttava raakasuklaa
Lakritsi-kookoskeot
Mausteinen banaaniblondie
Piparkakkutryffelit
Viskitryffelit

Kommentit
  1. 2

    sanoo

    Herkkua kyllä olivatkin, vaikea lopettaa kesken. Raakakaakaon voi tässä reseptissä tosiaan korvata tavallisellakin kaakaolla. 😉
    Kiitos reseptivinkistä!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *