Suolaisenmakea pistaasi-suklaabrownie

Brownie on aina hyvää, mutta halusin tehdä tällä kertaa hieman eksoottisemman version. Lähtökohdaksi otin suolatut pistaasipähkinät – ajattelin niiden tuovan hyvään perusherkkuun hieman lisää luonnetta. Suklaa ja pistaasien kevyt suolaisuus – aika kiva yhdistelmä. Lisäksi päätin maustaa brownieta kardemummalla, se tuo tähän oman viehätyksensä. Maut olivat mielestäni kohdallaan jo ensimmäisellä testikerralla, mutta testailua piti vielä jatkaa kosteuden ja paksuuden optimoimiseksi – tämä on siis huolellisen kehitysprosessin tulos. 😉 Toivottavasti maistuu! 🙂

12pistaasibrownie2

12pistaasibrownie3

PISTAASI-SUKLAABROWNIE

200 g tummaa suklaata (väh. 70%)
¾ dl kookosöljyä
6 kananmunaa
0,8 dl kookosjauhoja
½ – 1 dl erytritolia
½ tl vaniljajauhetta
1 ½ tl kardemummaa
75 g paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä

Pilko suklaa ja sulata se ja erytritoli kookosöljyn kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna suklaaseoksen jäähtyä ja lisää munat hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet pähkinöitä lukuunottamatta ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina hyvin voideltuun n. 20 x 30 cm vuokaan. Kuori pistaasipähkinät ja rouhi ne pienemmiksi. Ripottele pähkinät brownien päälle ja paista uunissa 180 ˚C asteessa noin 20-25 minuuttia. Kypsyyden voit tarkistaa tökkäämällä brownien keskustaa veitsellä – brownie on kypsää, mikäli veitseen ei tartu taikinaa. Varo kuitenkin kypsentämästä liian pitkään! Brownie on parasta mehevänä ja hieman kosteana.

12pistaasibrownie1

Muita suklaisia herkkuja:
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies (paleo)
Hedelmäbrandytryffelit
Minttu-mutamuffinssit
Suklaa-banaani-kookosmuffinssit (paleo)
Viskitryffelit

Kommentit
  1. 4

    sanoo

    Kiitos kommentistasi. 🙂 Pistaasit ovat kyllä siitä kivoja että säilyttävät vihreän värinsä paistettunakin.

  2. 9

    sanoo

    […] (esim. runebergintortut, kanelipullamuffinssit, mustikkaskonssi, mausteinen banaaniblondie, pistaasi-suklaabrownie…) kuin liharuokiinkin (Lammasta Rogan Josh, pulled pork itämaisittain) – ja nyt sitten […]

  3. 18

    Siniheinä sanoo

    Hei! Voiko Erytritolin korvata esim. Kookossokerilla? Ja jos voi, osaatko sanoa onko määrä sama? Tuota erytritolia ei taida ihan marketeista saada. Ihana blogi! 🙂

  4. 19

    sanoo

    Kiitos kivasta palautteesta! 🙂
    Juu erytritoli ei ole millään muotoa välttämätön – se on vain sokerin korvike. Kookossokeri (tai vaikka ihan tavallinenkin) toimivat sen tilalla mainiosti. Kannattaa sitten vain maistella taikinaa mikä määrä makeutusta sopii parhaiten omaan suuhun. 🙂

  5. 20

    Siniheinä sanoo

    Olipas ihania! Yksi parhaimmista vhh-herkuista joita olen kokeillut tehdä! Olen jättänyt ruokavaliostani sokerin ja jauhot pois joten herkkujen tekeminen on ollut hieman haastavaa. Kiitos mahtavasta ohjeesta! 🙂

  6. 21

    sanoo

    Jee, todella kiva kuulla! 🙂 Minulla "herkuttelu" on pikemminkin lisääntynyt viljojen ja sokerin jättämisen jälkeen kun olen ruvennut kehittelemään näitä omia reseptejä. Suklaanystävän kannattaa myös kurkata esim. bataattibrownien resepti, ja viikuna-suklaaganachetortussa on myös pistaasia, jos juuri nämä maut miellyttivät. Reseptihakemistosta löytyykin sitten leivonnaista vähän joka lähtöön. 😉
    https://ssiiri.wordpress.com/2014/06/14/bataattibrownie-paleo/
    https://ssiiri.wordpress.com/2015/01/23/kun-viikuna-suklaa-ja-pistaasi-kohtasivat/

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *