Sunnuntaiaamiainen

Sunnuntain kunniaksi tuli satsattua aamiaiseen. Kaapista löytyy tällä hetkellä wiener toffee-aromikahvia, mikä on aivan taivaallista. Se on siis maustettua suodatinkahvia jota lisätään 1/3 tavallisen kahvin joukkoon. Tuoksukin on jo kerrassaan huumaava. Hyvän kahvin kylkeen piti sitten saada jotain hyvää. Aamiaiseni on melkein aina jotain suolaisempaa, harvoin syön mitään makeaa, marjoja tai hedelmiä. Nyt satuin kuitenkin innostumaan testaamaan vuosikausia kaapissa käyttämättömänä ollutta vohvelirauta. Olin ajatellut että sen käyttäminen olisi jotenkin hankalaa ja työlästä, mutta mitä vielä! Homma oli niin helppoa ja hauskaa, että rauta tulee varmasti tämän jälkeen käyttöön useammin.

SAM_1227

VOHVELIT
6 vohvelia

4 kananmunaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl erytritolia
1,5 rkl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta
Jauhettua kardemummaa

Vatkaa kananmunat ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa astiassa ja lisää ne munaseokseen. Anna turvota vähintään 5 minuuttia. Valmista tällä välin vaikka muut tilpehöörit, mitä haluat vohveleiden kanssa syödä.
Vohveleista tuli mainioita! Itse tarjosin vohveleiden kanssa kermavaahtoa, marjoja, kiiviä, kanelia ja hilloa.
Idea vohveleihin löytyi LCHF-bloggenista.

EDIT: Vohveleiden kaveriksi sopii erinomaisesti myös ihanan paksu ja helppotekoinen marja-chiahillo!

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    […] iltana hieman tuhdimmin, ja se kannatti. Etenkin treenipäivän aloitus oli tuhti ja maistuva. Viikonlopulta jäänyt viimeinen vohveli sai täytteekseen kanttarellituorejuustoa, emmentalia ja pari paistettua […]

  2. 5

    ae sanoo

    Ooh, tulipas näistä törkeän hyviä! En olisi erottanut normivohveleista, ellen olisi tiennyt mitä taikinaan laitoin. Tämä jää ehdottomasti vakioreseptikseni! Blogisi vaikuttaa muutenkin tosi mielenkiintoiselta ja aion innolla testata muitakin reseptejä. 🙂

  3. 6

    sanoo

    Kiitos, todella kiva kuulla! 🙂
    Näiden vohvelien jälkeen ei tosiaan ole viljaversiota ikävä. Sama pätee muuten paahtoleipään, se kannataa etsiä reseptihakemistosta jos viljattomat leivonnaiset kiinnostavat. 😉

  4. 8

    sanoo

    Kiitos reseptista, näitä täytyy ehdottomasti kokeilla, vaikka Kwasniewskin voihillon kanssa. Puolukoita on vielä pakastimessa. Tuo on melkein kuin oopsitaikina, josta saa myös mainioita viljattomia pikkulettuja. .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *