Suklaamuffinssit mangocurd-sydämmellä

Muistatko mangocurdin reseptin alkuvuodelta? Sellaisenaankin herkullista tahnaa tuli silloin käytettyä piirakan täytteenä, ja tällä kertaa suklaamuffinssit saivat siitäsuussa sulava sydämen. Tumma suklaa ja vaniljainen mango ovat ihana yhdistelmä. 🙂

Suklaamuffinssit mangosydämellä

4-5 muffinssia

Suklaamuffinssit:
4 kananmunaa
1 dl kookosjauhoa
½ dl pofiberiä
50 g voita tai ½ dl kookosöljyä
1,5 dl kermaa tai kookoskermaa
2-3 tl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
Hyppysellinen suolaa
Steviatippoja tai muuta makeutusta maun muaan, kuohkein taikina tulee kidemäisellä makeutuksella kuten sokerilla tai erytritolilla

+amerikanmuffinssivuokia / muita suuria, jämäköitä muffinssivuokia

Täyte:
n. 1,5 dl mangocurdia, ks. resepti

Vatkaa munat ja makeutus kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää se ja kerma munavaahtoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia ja jaa se sitten muffinssivuokiin. Tee jokaisen muffinssin keskelle kostutetuin sormin kolo johon laitat täytettä. Paista uunissa 175 ⁰C asteessa n. 15 min.

Muffinssitaikina on mukailtu kanelipullamuffinssien reseptistä. 😉

Muita reseptejä pofiberillä:
Herkkusämpylät
Kanelipullamuffinssit
Kunnon paahtoleipä

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *