Suklaa-tattaripuuro taateli-suolakaramellikastikkeella

Minulla on tällä hetkellä puurokausi päällä, ja uusimpana puuroreseptinä blogiin pääsee nyt suklaa-tattaripuuro. Monella tuntuu olevan tapana syödä aamupuuroa, mutta minulla puurot ovat iltapalaa ja treeniruokaa, sillä niistä saa kätevästi hiilihydraatteja – muutakin kuin sokeria. Riisiuunipuuro kookosmaitoon on kerrassaan superherkullista, ja helmipuuroakin tulee tehtyä usein. Uusimpina kokeiluna ovat olleet kaurapuurot (Snickers-puuro ja raparperipullapuuro) sekä tattarihiutaleet.

Rakastan suklaata ja ilokseni kaakaojauhe sopii erinomaisesti maustamaan tattaripuuroa! Kun suklaa-tattaripuuro saa kaverikseen vielä taateleista tehdyn suolakaramellikastikkeen, niin puuro onkin jo muuttunut melkoiseksi herkuksi ”terveysruoan” sijaan. 😉

suklaa-tattaripuuro

Suklaa-tattaripuuro

1-1,2 l maitoa tai haluamaasi kasvimaitoa (vinkki: kermaisempaan versioon käytä osana maidosta kookosmaitoa!)
4 dl tattarihiutaleita
3/4 – 1 dl kaakaojauhetta
Hieman suolaa
Hunajaa tai muuta makeutusta maun mukaan

Kiehauta neste kattilassa ja sekoita joukkoon tattarihiutaleet ja kaakaojauhe. Mausta suolalla ja hunajalla. Jatka puuron keittelyä kymmenisen minuuttia, kunnes se on paksuuntunut. Nosta kattila pois levyltä ja anna puuron jäähtyä hieman. Suklaa-tattaripuuro sopii syötäväksi joko lämpimänä tai kylmänä, oman maun mukaan.

suolakaramellikastike

Suolakaramellikastike taateleista

1 dl kuivattuja, kivettömiä taateleita (liotettu vedessä)
1-2 dl kookosmaitoa
¼-1/3 tl (ruusu-)suolaa

Liota taateleita väljässä vedessä vähintään tunti, vaikka yön yli. Kaada vesi pois, lisää osa kookosmaidosta sekä suola. Aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää kookosmaitoa kunnes koostumus on sopivan paksuinen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jos tykkäät puuroista, kurkkaa myös nämä reseptit:

Mustikka-kardemummavispipuuro riisijauhoita
Omena-kanelihelmipuuro (katso myös vaniljainen helmipuuro)
Riisiuunipuuro kookosmaitoon
Riisivanukas suolakaramellikastikkeella
Vadelma-lakritsiproteiinivispipuuro
Vaniljatapiokavanukas
Vähähiilihydraattinen vispipuuro

lakritsi-vadelmaVadelma-lakritsiproteiinivispipuuro

Edellinen kirjoitukseni: Huumori on vaikea laji – myös blogeissa ja somessa

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *