Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen

Poikaystäväni oli vierailemassa luonani Utrechtissa, ja kävimme yhtenä iltana syömässä van Buuren-ravintolassa. Se sijaitsee aivan Saturday marketin tuntumassa, varsin suositulla ravintolakujalla (Drieharingenstraat 16). Emme olleet suunnitelleet etukäteen minne menemme, joten katselimme mikä paikka näyttäisi kivalta ja mitä menulta löytyi.  Van Buuren vaikutti mukavalla tavalla naapuriravintoloita rauhallisemmalta (niistä kantautui aikamoinen häly, keskustelu olisi ollut huutamista), menu vaikutti kumpaakin kiinnostavalta ja hinnat olivat aika edulliset.

Kiinnostuimme kumpikin kahdesta samasta annoksesta ja arvoimme tovin mitä tilaisimme annoskateuden pelossa. 😉 Päädyimme lopulta tilaamaan eri annokset. Minä valitsin pihvin port-rosmariinikastikkeella ja vihreillä pavuilla, ja poikaystäväni valitsi lampaan fileen tähtianiksella maustetulla bataattigratiinilla ja punaviinikastikkeella.

21vanbuuren1
Irish steak with port-rosemary sauce and haricot verts

Kummankin annoksen liha oli kyllä selkeästi roséta. Joku voisi pitää kypsemmästä, mutta minulle tämä punaisuus oli kyllä mieleen. 🙂 Liha oli hyvää ja kastike maukasta, mutta papuja olisi voinut työstää vähän enemmän. Kyseessä ei ollut mikään varsinainen fine dining paikka – viinilistaa kysyessäni tarjoilija antoi vaihtoehdot merlot vai syrah – mutta annokset olivat yllättävän sen henkiset etenkin kasvislisukkeiden ansiosta. Hintojen edullisuuten vaikutti paikan matalamman profiilin lisäksi myös varmaan annoskoko, mutta toisaalta – lihan määrässä ei kyllä oltu pihistelty, sitä oli ihan normaali ravintola-annos. Lisukkeita olisin vain kaivannut enemmän. Vaikka tuplat – syöppö kun olen. 😛 Yleensä en juuri kaipaa jälkiruokia kunnon aterian päälle, mutta mielestäni tämä annos oli nyt sellainen joka oli räätälöity täydennettäväksi muilla annoksilla. Lisäksi jälkiruokalistalta löytyi rakastamani juustolautanen, joten päätös jälkiruokien tilaamisesta oli helppo. 😉

21vanbuuren2

21vanbuuren3

Tämä juustolautanen oli todella onnistunut! Siihen kuuluivat palat kolmea erilaista juustoa; manchegoa, Roche Baron-sinihomejuustoa ja St. Albray-valkohomejuustoa. (St. Albraysta olen kirjoittanut aiemmin oman esittelyn, kts. Herkkujuustoja-postaus) Hyvä, maukas ja tasapaineoinen koostumus. Juustot olivat saaneet lämmetä sopivasti, jokainen niistä oli maukas, mutta mikään ei dominoinut toisten yli. Tummat viinirypäleet, saksanpähkinät ja balsamicosiirappi maistuivat hyvin jokaisen juuston kanssa, ja siitä jäi kuva että annosta oli oikeasti mietitty. Myös salaatti oli kiva, annosta raikastava lisä. Näin voisin tehdä kotonakin. Hehkutin aiemmin kovasti luomuravintola Deegissä syömääni vuohenjuusto-jälkiruokalautasta, mutta lisukkeiden ansiosta Van Buurenin juustoasetelma meinaa kyllä nousta vielä sitäkin paremmaksi kokonaisuudeksi. 🙂 Juustolajitelma oli myös erittäin edullinen – 5,95 €, yleensä kun pyöritään sielä kympin tienoilla. Poikaystäväni oli varsin tyytyväinen syömäänsä mango crumbleen passionsorbetilla. 🙂

Paikka olisi kaivannut ehkä hieman viimeistelyä tai pikkuasioiden kiillotusta, mutta kaiken kaikkiaan van Buurenista jäi kyllä  positiivinen kuva. Sitä paitsi oikeastaan on kiva että ”ei niin hienossa paikassa” voi saada näinkin laadukkaita annoksia. Tarjoilijoilla tuntui olevan paljon muuta meneillään, mutta kyllä he hyvin palvelivat ja olivat ystävällisiä. Parhaimpina asioina mieleen jäivät lihan kypsyys, kasvislisukkeet sekä erinomaiset jälkiruoat. Hinta-laatusuhde oli mielestäni erinomainen. Lisäksi ravintolan lammasannos jäi vielä houkuttelemaan minua. Pidän kovasti lampaasta, mutta annokset olivat sen verran niukat etten ruvennut tällä kertaa varastamaan toisen lautaselta. Pidän sen kyllä mielessä, ties vaikka kävisin vielä testaamassa senkin. Ja ensi kerralla saattaisin ottaa ihan kolmen ruokalajin menun. 😉

Aiempia ravintolaruokailuja Hollannissa/Belgiassa:
Hyvin piilotettu kellariravintola kanaalin varrella (ravintola Aal)
Huolella mietittyjä annoksia luomuravintola Deegissä
Lounas Vroegissa
Pubi-illallinen Le Clochardissa
Ribsejä Brysselissä (Amadeo)

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Tästä muistuukin mieleen kuinka joskus vuosia sitten opin että Hollannissa filet americain tai steak americain on yhtä kuin tartarpihvi. 🙂

  2. 2

    sanoo

    Juu, niin tuntuu olevan! En kuitenkaan ole ihan varma vastaako filet americain suomalaisten peruskuvaa tartarpihvistä. Filet americain on täällä erittäin suosittu "eines", jota löytyy aika lailla joka marketin lihajalostehyllystä. Usein melko oranssihtavan punertavana (niin kuin marinadilihat Suomessa). Ravintolaversiota en ole vielä nähnyt. Pitänee testata tuo kaupankin versio jossain vaiheessa. 😉

  3. 4

    sanoo

    […] Deegissä Lounas Vroegissa Pubi-illallinen Le Clochardissa Ribsejä Brysselissä (Amadeo) Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren) Tunnelmallinen tapasravintola […]

  4. 7

    sanoo

    […] mietittyjä annoksia luomuravintola Deegissä Lounas Vroegissa Pubi-illallinen Le Clochardissa Sopivan punaista pihviä ja erinomainen juustolautanen (van Buuren) Tunnelmallinen tapasravintola eLe Kivoja kahviloita Utrechtissa Gambapäivä! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *