Sitruunakanapastavuoka spagettikurpitsasta

Olen ihastunut spagettikurpitsavuokien helppouteen. Halki, uuniin ja that’s it. Sitten vaan lihasoossi joukkoon ja hetkeksi uuniin, ja tadaa, liha ja kasvikset ovat muodossa, joka uppoaa miehille ja lapsillekin, eikä lisukekasviksia tarvitse tuputtaa. Edellinen versio oli lapsiperheiden suosikki jauhelihaspagettivuoka. Tällä kertaa mukailin sitruunaisten makujan ystävänä italialaisen klassikon sitruunakanapastan, pollo limonellon, ohjetta. Itse en käytä arkisin juuri maitotuotteita voita lukuunottamatta, mutta pecorino tai parmesaani sopisivat tähän kuin nenä päähän. 😉Laatikkoruoista (kuten  myös padoista) on vaikea saada edustavia kuvia, mutta maku on herkullinen. 😉

SITRUUNAKANAPASTAVUOKA
n. 1 kg spagettikurpitsa
400 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
2 dl kermaa tai kookoskermaa
(Hieman hunajaa)
Hieman cayennepippuria
n. ½ rkl suolaa
Mustapippuria
½ ruukkua tuoretta
basilikaa silputtuna
Voita tai oliiviöljyä
Vinkki: Jos käytät
maitotuotteita, voit halutessasi tehdä vuoalle juustokuorrutteen tai sekoittaa raastettua juustoa kana-spagettikurpitsaseoksen joukkoon. 😉 (Parmesaania, pecorinoa tai muuta juustoa).
Halkaise spagettikurpitsa ja aseta puolikkaat leivinpaperilla peitetylle pellille leikkuupinta alaspäin. Kypsennä kurpitsaa uunissa 200 ⁰C asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsan liha on kypsää ja irtoaa haarukalla kaivettaessa. Anna kurpitsan jäähtyä ja riivi siitä sitten säikeinen liha haarukoiden avulla.
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä tai voissa. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle. Mausta suolalla, mustapippurilla ja cayennepippurilla. Purista sitruunasta mehui ja lisää se, sekä kookosmaito kun broileri ja sipuli ovat kypsiä. Lisää myös kerma/kookoskerma, hunaja (jos käytät) ja silputtu basilika. Tarkista maut. Broilerikastike saa olla hieman suolaista, sillä se sekoitetaan vielä kurpitsanlihaan. Sekoita kanakastike ja kypsä kurpitsa keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää myös juustoraaste tässä kohdassa seokseen, tai kuorruta sillä pinta, mikäli käytät maitotuotteita. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan ja paista sitä uunissa 200 ⁰C asteessa noin 30 minuuttia. Anna vuoan vetäytyä ennen tarjoilua.
Muita helppoja kanaruokia:
Butter Chicken Tandoori (kanaa intialaisittain)
Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *