Sitruuna-valkoviinibroileri

1003sitruunakana2 1003sitruunakana3

SITRUUNA-VALKOVIINIBROILERI

500 g (3 kpl) broilerin rintafilee-leikkeitä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
2 dl valkoviiniä
1 (luomu) sitruuna
Oliiviöljyä
1 rkl kanafondia
Tuoretta timjamia
Suolaa
Mustapippuria

Öljyä uunivuoka. Suolaa ja pippuroi broilerit kevyesti kummaltakin puolelta ja aseta fileet vuokaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Levitä silppu fileiden päälle. Siisti ja pilko paprikat reiluiksi paloiksi. Lisää vuokaan viini ja kanafondi. Pese sitruuna ja leikkaa se viipaleiksi. Lisää viipaleet vuokaan ja lisää päälle timjami. Sitruunaviipaleita voi litistellä haarukalla, jotta mehut ja maut irtoaisivat paremmin. Paista uunissa 200 ˚C asteessa 30 minuuttia. Tarkkaile välillä vuoan nestetilannetta ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä.1003sitruunakana1

Lisukkeeksi sopii esimerkiksi salaatti tai keitetyt kasvikset voilla. Me söimme tällä kertaa ihan vain salaattia ja avokadoa. Kyseinen kanaruokahan on varsin rasvatonta, joten rasvoja saadakseni söin pari avokadoa ja käytin oliiviöljyä salaattikastikkeena.

Alkuperäinen resepti on julkaistu Koti ja Keittiö-lehdessä 08/2003. Siihen olisi kuulunut vielä hunajaakin, mutta minä jätin sen pois. Itse löysin reseptin Kokit ja Potit-blogista.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);

Kommentit

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *