Sitruuna-lakritsiraakakakku

01sitruuna-lakritsikakkuRaakatiramisu on ehdottomasti yksinkertaisin tekemäni raakakakku. Sen reseptiä mukaillen kehittelin sitruuna-lakritsiversion, joka tuo kivaa vaihtelua raakakakuille tyypillisiin marja- ja suklaamakuihin. Makuyhdistelmä ei suinkaan ole uusi, sillä siitä tulee mieleen täälläkin julkaistu lime-kookos-chiavanukas, yksi suosikkiaamiasistani (jota välillä olen myös lakritsijauheella höystänyt). Makupareina niin sitruuna ja lakritsi, kuin kookos ja sitruuna, tai lakritsi ja kookos toimivat kaikki , joten miksi ei?

Reseptivinkkejä näiden makujen ystäville:
Lakritsi-kookoskeot
Lemon curd ja mascarponemousse lemon curdilla
Lime-kookos-chiavanukas
Sitruuna-mascarponejuustokakku
Sitruunapiirakka

SITRUUNA-LAKRITSIRAAKAKAKKU

Pohja:
1 dl pähkinöitä
1 dl kookoshiutaleita (tai yht. 2 dl pähkinöitä)
1 dl kivettömiä taateleita
(1 rkl vettä)
Hyppysellinen (ruusu-)suolaa

Sitruuna-lakritsitäyte:
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa tai –kermaa
1 luomusitruunan kuoret ja mehu
½ tl vaniljauutetta
1,5 rkl lakritsijauhetta
2 rkl lucumaa tai tocoa
½ rkl psylliumiaa
1 dl kookosöljyä
Maun mukaan (sitruuna-)steviatippoja
Hieman (ruusu-)suolaa

Koristeluun:
Esim. kookoskermavaahtoa, vadelmia, mustikoita, kookoslastuja, kaakaonibsejä…

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Jos pohja vaikuttaa kuivalta, voit lisätä pikkutilkan vettä. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä vuoan reunat ja pohja kookosöljyllä. Painele pohja vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin. Sulata täytteeseen tarvittava kookosöljy. Raasta sitruunan kuoret ja purista siitä mehu. Mittaa kaikki täytteen aineet psylliumia lukuunottamatta korkeaan ja kapeaan kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää psyllium samalla sekoittaen. Säädä makeutus haluamallesi tasolle ja tarkista maut. Kumoa täyte pohjan päälle ja nosta se jääkaappiin. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli. Koristele halutessasi ennen tarjoilua.

27lakritsiPS. Lakritsijauhetta löytyy hyvin varusteltujen markettien (esim. S-market tai cittari) maustehyllyiltä. 😉

Muita raakaherkkuja:
Avokadokakku
Carob-kookoskonvehdit
Cashewpasha
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies
Doughy Mint Chocolate Chip Cookies
Mango-sitruunakakku (pähkinätön)
Puolukka-kinuskiraakakakku
Raakasuklaa
Raaka kirsikkavalkosuklaa
Raaka valkosuklaa
Raaka valkosuklaa kirsikoilla ja kaakaonibseillä
Rouheiset kaakao-kookoskeksit
Suklainen banaani-pähkinävoikakku
Tiramisu
Vadelma-suklaaraakakakku

Kommentit
  1. 1

    Marika sanoo

    Jaahas, tämä tarkoittaa sitä että pitää mennä etsimään lakritsijauhetta 🙂 Pysyykö täyte kasassa pelkän psylliumin (ja kookosöljyn) avulla? Minulle tuli kauhea hinku tehdä "juustokakku" jossa olisi sama makumaailma, mutta täytteessä olisi kookosjogurttia tuomaan happamuutta ja liivatetta. Koska olen jännyt ihan koukkuun liivatteeseen 😀 Minulla ei ole ikinä ollut näin vahvat kynnet kuin nykyään on ja hiukset kasvavat kovaa vauhtia.

  2. 2

    sanoo

    Pysyy pysyy, kun vaan on jääkaappikylmä. 🙂 Halutessaan kookosöljyäkin voi lisätä ruokalusikallisen tai pari jähmeyttä varmistamaan, ei haittaa makua. 😉
    On se liivate vaan kivaa. 😉

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *