Siemennäkkäri

1102nakkari41102nakkari3

SIEMENNÄKKÄRI

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 rkl psylliumia
0,5 dl kookosöljyä
2,5 dl kuumaa vettä
Kurpitsansiemeniä koristeluun

Kuumenna kattilassa 2,5 dl vettä ja lisää kookosöljy sinne sulamaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kun öljy on sulanut, sekoita kuivat aineet nesteeseen. (Seoksesta tulee nopeasti jännittävää liisteripuuroa, älkää säikähtäkö. : D) Levitä seos leivinpaperilla peitetylle pellille, apuvälineeksi sopii esim. nuolija tai lasta. Ripottele kurpitsansiemeniä päälle koristeeksi. Paista tunti 150 ˚C asteessa. Ota sen jälkeen levy uunista ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. Siirrä palat ritilälle, ja pistä ne vielä uuniin jälkilämpöön muutamaksi tunniksi.
Syö haluamillasi päällisillä, oma vakioni on juusto ja keitetty kananmuna, nam. 🙂

Jos et pidä kookosöljyn mausta, käytä hajutonta ja mautonta öljyä. Hankin itse kookosöljyni edullisesti Iherbistä. Oma suosikkini on Jarrow Formulas Extra Virgin Coconut Oil, joka tuoksuu ja maistuu mielestäni ihanalta. Nutiva Organic Extra Virgin Coconut Oil  on sitten mieto vaihtoehto. Ensikertalaiselle alennuskoodi Iherbiin IRI825. 😉 Kookosöljyä saa kyllä nykyisin myös kotimaasta luontaistuotekaupoista ja suuremmista marketeista.
1102nakkari21102nakkari1

SAM_1439

Reseptin bongasin alunperin Cecilia Folkessonilta.

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Hej hej! Vad synd att jag inte förstå finska…trots att Finland och Ryssland är länder rätt nära varandra! 😉
    Av bilder förstår jag att du äter LCHF?
    Hoppas du tittar in hos mig flera gånger! 🙂
    Finns det någon finktion någonstans i bloggen så att jag kan översätta texten?
    Ha en fin fredag!
    Kram
    //Lana

  2. 2

    sanoo

    Jo, jag äter LCHF. Jag har inte hittat om WordPress har en sådan funktion, men det kunde kanske fungera med att köra texten genom Google translate? Det kan dock vara att alla matord är för konstiga för det. Men om det finns nån gång finns en recept som du sku villa ha, nog kan jag gärna översätta åtminstone ingredienserna. 🙂
    -Siiri

  3. 3

    sanoo

    Oi joi, noita näkkäreitä pitääkin kokeilla. Bongasin blogisi karppaus.infon sivuilta ja jäin heti tuijottamaan tätä ohjetta ja kirjoittamaan reseptiä ylös. Just hyvä 🙂

  4. 4

    sanoo

    Kiva kuulla! Resepti on tosiaan oikein maukas ja helppo! Ja päällysteillä sitä saa varioitua loputtomasti. 🙂

  5. 8

    sanoo

    […] Wasabin maku erottui selkeästi, muttei ollut liian voimakas. Se toimi hyvin paahtoleivän/siemennäkkärin ja kananmunan kanssa. Maustetuksi juustoksi tämä oli kyllä hauska tuttavuus, mutta jos haluan […]

  6. 9

    sanoo

    […] jo jonkin aikaa kiinnostunut viljattomasta ruokavaliosta. Leivoin hänelle taannoin pellillisen siemennäkkäriä, ja se jälkeen hän on itsekin innostunut viljattomaan leivontaan. Sain mukaani veikeää […]

  7. 11

    sanoo

    […] eväät saimme kasaan. Mukaan pakkasimme keitettyjä kananmunia, metwurstia, salamisnackseja, siemennäkkäriä ja suolapähkinöitä. Kasvisosastolta mukaan tuli Cosmopolitan-salaattia, kaalisalaattia ja […]

  8. 16

    sanoo

    […] kolmea täysin viljatonta leivonnaista – kinkku-kanttarellipiirakkaa, mustikkapiirakkaa ja vielä siemennäkkäriäkin. Illan menusta tulikin myös ihan vahingossa pakastimentyhjennysmenu – mustikat jälkiruokaan, ja […]

  9. 20

    sanoo

    […] mukaan suosituimpia reseptejä ovat olleet pulled pork barbeque-kastikkeella, paahtoleipä, siemennäkkäri ja vispipuuro. Päässä muhii kyllä aina lisää kaikenlaisia […]

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *