SE TUTKINTO ja jokilaivakauden avajaiset
Nyt on todistus mitä heilutella: meikänainen on aikuisten oikeasti filosofian maisteri! Nimi on toki hieman harhaan johtava, sillä filosofia kuullostaa jokseenkin humanistiselta siinä missä minä olen biokemisti. Ei nimi miestä pahenna, eikä tutkintoa. 😉 Uuden tittelin kunniaksi lkävimme miehen kanssa avaamassa vihdoin ja viimein jokilaivakaudenkin. Karvalapsikin otettiin mukaan, olihan se jo koko päivän saaanut kökkiä yksin kotona meidän ollessa töissä.
Koira joutui tyytymään kohtaloonsa: nuuskuttelemaan meidän annoksiemme herkkutuoksuja
Svarte Rudolf tarjoaa maittavia aterioita, ja koiratkin ovat tervetulleita laituritasolle. Lisäksi Svartelta saa kuohuviiniä myös laseittain, siinä missä ensimmäisestä pta, josta kysyimme sai vain isoja pulloja. Minä tilasin vuohenjuustokanaa, joka oli kyllä erinomaista. Annokseen kuului kaksi ohutta fileetä tuhti siivu vuohenjustoa, joka oli juuri sopivan pehmeää (ei liian, mutta ei liian kiinteääkään). Lisukekasvikset olivat hyviä, kastikekin oli maukasta, ja annoksessa maistuivat oikeat yrtit. Me like! 🙂
Svarte Rudolf
Itäinen rantakatu, Turku
Aiempia juttuja jokilaivoilta:
Ravintolalaiva Cindyn lohisalaatti
Akateeminen Aurajokilaivurintutkinto
Broileria, vuohenjuustoa, kasviksia ja appelsiinikastiketta
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[’GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);
ga(’create’, ’UA-66125539-1’, ’auto’);
ga(’send’, ’pageview’);
[…] Sain tosiaan biokemian maisterin paperit toukokuun lopulla, ja tänä viikonloppuna pidän sitten valmistujaisjuhlat. Monille vanhemmat saattavat järjestää juhlat, mutta minä tulen itse emännöimään juhlani, ja tarjoilutkin syntyvät tee se itse-hengessä. Vastavalmistunut jatko-opiskelija ei kylve rahassa, mutta jos vain jaksaa itse pakertaa niin edullisesti voi tarjota hyvinkin laadukasta ja oman ruokavalioni mukaista sapuskaa. ? Olen aloittanut juhlavalmistelut jo ajoissa välttääkseni loppupaniikin. Rupesin suunnittelemaan menua ja testaamaan sekä kehittämään reseptejä jo huhti-toukokuussa. Ensimmäiset hankinnat tein kun toin juustoja Madridista, ja toissa viikolla kävimme hakemassa juomatarjoiluja Virosta. Tänään kävimme tekemässä ensimmäisen ison kauppareissun, johon kuului nyt sitten suurin osa suunnittelemieni suolaisten piirakoiden ja makeiden kakkujen raaka-aineista. […]
[…] lehmänmaitoon) Valdecabras de Gredos (kova vuohenmaitojuusto) +1,8 kiloa kolmen maidon juustoa valmistujaisia […]