Savulohta ja tuoretta korianteria

Lähdin hakemaan lämminsavulohta kaupasta ja siellä pyöriessäni muistin jotain; tuore korianteri on ihanaa! Korianteri on minulle vanha tuttu ja kun pitkästä aikaa näin sitä kaupassa, tarttui se oitis mukaan. Tuoreesta korianterista ja creme fraichesta syntyi lohelle oiva kastike. Lohesta riitti pariksi ruokailukerraksi; toisella kerralla lisänä oli vihersalaattia ja kirsikkatomaatteja, toisella kerralla höyrytettyä kukkakaalia.

SAM_1189

KORIANTERI-CREME FRAICHE-KASTIKE

150-200g creme fraichea
tuoretta korianteria silputtuna
suolaa
pippuria
(limeä)

Jokainen sekoittakoon mausteita omaan suuhunsa sopivasti. : ) Itse laitoin paljon korianteria. Kastikkeen voi tehdä jo hyvissä ajoin, ja ylijäänyttä säilyttää jääkaapissa. Korianterin maku tulee vain paremmin esiin kun kastike saa vähän olla ja tekeytyä. Joukkoon sopivat myös hyvin tuoreen limen mehu sekäraastettu kuori.

Joskus olen creme fraichen puuttuessa käyttänyt sen sijaan venäläistä jogurttia – toimii. 😉

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *