Saksanpähkinä-pellavansiemenleipä

Aikoinaan (kun söin vielä viljoja) pidin kovasti erilaisista pähkinäleivistä. Ne olivat varsinaista herkkua. Tähän astiset viljattomat leipäni (paahtoleipä, siemennäkkäri) ovat olleet enemmän kuin onnistuneita, ja siitä innostuneena ajattelin että nyt on tullut aika kehitellä myös herkkupähkinäleipä. Saksanpähkinät ovat aina olleet lempipähkinöitäni, joten valinta osui luonnollisesti niihin. Pellavansiemenet tuovat maistuvan omega-3-lisän. 😉 Leivästä tuli oikein niin maukasta ja aromikasta. 🙂

25leipa1

SAKSANPÄHKINÄ-PELLAVANSIEMENLEIPÄ

5 kananmunaa
1 dl raejuustoa
1 prk (150 g) creme fraichea
2 dl mantelijauhoa
1 dl pellavansiemeniä (ei rouhetta)
0,5 dl pofiberiä
1 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 ¾ dl saksanpähkinöitä
Voita vuokaan

Vatkaa munat, raejuusto ja creme fraiche sekaisin. Sekoita kuivat aineet pähkinöitä lukuunottamatta keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita ne munaseokseen. Hakkaa pähkinät karkeaksi rouheeksi ja sekoita ne taikinaan. Anna taikinan turvota vähintään 5 minuuttia. Voitele 1,5 l leipävuoka ja kaada taikina sinne. Paista leipää uunin keskitasossa 175 asteessa tunti 20 min. Kumoa lämmin leipä vuoasta ritilälle, ja pistä ritilä vielä uunin jälkilämpöihin. Jätä uunin luukku raolleen. Leipä sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Paistoaika kuullostaa pitkältä, mutta kun tunnin jälkeen meinasin ottaa leivän uunista, oli se vielä keskeltä pohjasta liian kosteaa. Malttia siis! Jos leipä meinaa tummua liikaa (minulle ei kyllä meinannut), niin peitä vuoka foliolla.

25leipa3
Matkalla uuniin…ja uunista ulos.



25leipa2

Lisää leipiä löytyy Leivät ja leivonnaiset-reseptihakemistosta. 😉

(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-66125539-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

Kommentit (25)
  1. Koska meillä on joulu? Ideoita joulupöytään! - Kauneus & Terveys -blogit
    27.10.2016, 14:41

    […] jos joulupöytään sattuu kasvissyöjiä) Kananmaksamousse Marinoitu punasipuli Pellavalimppu Saksanpähkinä-pellavansiemenleipä Siemennäkkäri (ks. […]

  2. Koska meillä on joulu? Ideoita joulupöytään! | Pilkettä
    30.11.2014, 07:18

    […] (etenkin jos joulupöytään sattuu kasvissyöjiä) Marinoitu punasipuli Pellavalimppu Saksanpähkinä-pellavansiemenleipä […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *