Rustiikkiset piparkakkutryffelit

Jos jokin voi olla vielä suklaata herkullisempaa, niin kotitekoiset suklaatryffelit! Tumman suklaan maku tulee monesti tryffeleissä vielä suklaata intensiivisemmäksi, vaikka reseptiin tulisi kermaa. Etenkin viskitryffelit ovat yksi luottoresepteistäni, niitä on tullut tehtyä lukemattomat kerrat.  Tryffelit ovat myös kelpo lahja tai vieminen. 😉

Viime viikkoina kaupat ovat vähitellen alkaneet täyttyä jos jonkinlaisesta jouluhärpäkkeestä (ainakin täällä Hollannissa), joten kai se on saanut piparintuoksun pyörimään alitajunnassani ja päätin tehdä vähän pehmeämpiä, piparkakkumausteilla terästettyjä tryffeleitä. Näiden tryffelien suklaamassa sulaa käsissä sen verran nopeasti, että siitä on turha yrittää muotoilla virheettömiä palloja.  Voi myös olla etten malttanut antaa suklaamassan jäähtyä tarpeeksi kauan. 😛 Minä päätin joka tapauksessa suosiolla tehdä rustiikkisemman näköisiä tryffeleitä – näyttävät ainakin itse tehdyiltä, ja kaikkihan arvostavat sitä. 🙂 Eikä minulta pääse kysymään annoinko lapseni muotoilla tryffelit. 😉 Rustiikin ulkoasun viimeistelin ripottelemalla kaakaojauheen ja kanelin tryffelien päälle, kun muissa tryffeliresepteissäni olen kieritellyt tryffeleille tasaisen kaakaopinnan.

28piparitryffeli2
Piparkakkutryffelit

160 g tummaa suklaata (väh. 70 %)
1 dl kermaa
25 g voita
2-3 tl piparkakkumaustetta
Kaakaojauhetta ja kanelia kuorrutukseen

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää kerma ja mausteet, sekoita massa tasaiseksi, ja nosta kattila liedeltä kun suklaaseos alkaa kuplia. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi. Muotoile seoksesta sitten käsin palloja. Pistä pieneen kulhoon pari ruokalusikallista kaakaojauhetta ja mausta kanelilla, sekoita. Ripottele jauhetta tryffelien päälle, pinnan ei tarvitse olla tasainen – sen voi jättää pilkukkaaksi. Säilytä jääkaapissa.

Muita pikkuherkkuja tai naposteltavia:
Chocolate Chip Cookie Dough Cookies (taikinaiset suklaahippukeksit)
Hedelmäbrandytryffelit (kirsikkapálinkatryffelit)
Kookoskeot (ks. piparikookoskeot)
Paahdetut kanelimantelit
Viskitryffelit

pipariproteiinipallotKatso myös pipariproteiinipallojen resepti

Kommentit
  1. 3

    sanoo

    Näyttävät rustiikkisina juuri täydellisiltä. Kirjoitin ohjeen muistiin, jos vaikka tulisi tehtyä jouluksi.:)

  2. 4

    sanoo

    Kiitos! 🙂 Ajattelin ensi kerralla koittaa ripotella vielä vähemmän kanelia niin että siitä tulisi ihan vain pisteitä tryffeleiden päälle.

  3. 5

    sanoo

    Huikeeta, miten nuo ovat ihan oikeiden kotimaisten tryffelisienien näköisiä! Maistuisi kyllä nämä makeatkin versiot ;)!

  4. 8

    sanoo

    Kyllä – suklaa on herkkua, piparit ovat herkkua, niiden yhdistelmän on siis pakko olla herkkua. 😉

  5. 9

    Katri sanoo

    Huipun kuuloinen resepti. 🙂
    Kokeilin jo kaksi eri kertaa ja molemmilla kerroilla massa juoksettui. Luin sitten jostain että liian suuri kaakaopitoisuus aiheuttaa sen. Optimaalinen on kuulemma n. 70%, itse käytin 85% kun ajattelin että mitä suurempi sen parempi.
    Nyt täytyy käydä uudelleen suklaakaupassa ja sitten taas kokeilemaan. 😉
    Kiitos muuten aivan mahtavasta blogista! Löysin sen vasta ja muutama päivä on mennyt postauksia kahlatessa.

  6. 10

    sanoo

    Erikoista, itselläni massa ei ole koskaan juoksettunut vaikka olisin käyttänyt tummempaakin suklaata. Sekoittelitko massaa jäähdyttämisen aikana? Itse käyn monesti pyöräyttämässä massaa haarukalla jäähtymisen aikana. En tullut maininneeksi sitä, silä en ole huomannut sen olevan mitenkään välttämätöntä. Ihan alkuvaiheessa pinnalle on joskus meinannut nousta rasvaa, mutta kertasekoituksella sekin on jäähtynyt kiltist massan sekaan.
    Toivottavasti kolmannella kerralla onnistuu!

    Ja kiitos kivasta palautteesta, ilahdutit minunkin iltaani. 🙂

  7. 11

    sanoo

    Voi mikä ihana blogi täältä löytyikään! Onneksi marraskuu jo alkoi ja pääsee leipomaan kaikkea ihanaa jouluhömppää. Rakastan tryffeleitä ja näitähän sitten kokeilen minäkin. 🙂

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *